Az értelmi fogyatékosoknak van lelkük?
Figyelt kérdés
Tudom az, hogy értelmi fogyatékosság elég szűk kategória. De most általánosságban, annak az embernek, aki nem tud tanulni, nem tud érzelmeket kifejezni, normálisan beszélni, tévképzetei vannak (persze erről nem ők tehetnek, ez egy születési rendellenesség), nekik van lelkük?2013. aug. 29. 10:22
11/12 anonim válasza:
reggel gondoltam egyet!
kinyitottam a szemem, és egy világ várt rám.
ekkor értettem meg, minden ami belül van, az fogad kívül is.
nekik nagyon rossz a karmájuk, törlesztenek a sors felé, de ha megnézel egy ilyen embert, beletörődött a sorsába, sőt ált vidám emberek, elfogadták, h ezt adta ebben az életben a sors, de várhat rájuk még sok egyéb kaland!
12/12 anonim válasza:
Lelkük van, akár az egészségeseknek.Csupán más tudatossági szinten vannak.És nem felejtsük el, hogy a fogyatékosságnak is vannak fokozatai.Vannak, akik látszólag egyáltalán nem vesznek tudomást a külvilágról,a saját kis világukban élnek,ami nem biztos, hogy rossz, az is csak egy tapasztalat és ha születésüktől fogva abban élnek, talán nem érzékelik rossznak, hisz sosem tapasztalták a"jót".Vannak enyhén fogyatékosok, köztük is nagyon sok vidám, életrevaló ember van, ezeknek talán jobb is a lelkük mint néhány épelméjű, de romlott, gonosz lelkivilágú embertársuknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!