Mi az élet értelme?
Kínzó gyerekkor közben görnyedni az iskolapadban, hogy aztán fárasztó munkánk legyen kevés fizetéssel amiből eltartjuk a családunkat. Gyereket nemzünk, hogy fennmaradjon a fajunk. Valóban ennyi?
Miért érdemes élni?
"Figyelj, az ezotériába nem csak menekülni, hanem elmélyedni is lehet benne. :) Nagyon érdekes tanok, irányzatok, meglátások vannak ott."
Ebben egyetértünk, mert az ezotéria valóban érdekes, mint amikor az ember elmegy egy kiállításra és elcsodálkozik, azon hogy "hű, de szép az a freskó." Én már tanulmányoztam az ezotériát és éppenséggel ebből kifolyólag jutottam erre a következtetésre. A kérdezőnek pedig üzenem, hogy jó topicban jár. És sok minden van, amiért érdemes élni, de sajnos én nem mondhatom meg, hogy mi az életed értelme.
@22
Végül is igazad van, az életnek magában nem lehet értelmet találni, egyszerűen csak létezik. Viszont amint egy ember felteszi magának ezt a kérdést, akkor az első sorban a saját életére vonatkozik, amivel kezdeni is akar valamit, el akar vele valamit érni.
Tehát helyesebb lenne azt kérdezni, hogy mi az élet célja, mivel az életünk értelmét nem tudjuk igazán megfogni, de célokat képesek vagyunk magunk elé kitűzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!