Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mi az élet értelme?

Mi az élet értelme?

Figyelt kérdés

Kínzó gyerekkor közben görnyedni az iskolapadban, hogy aztán fárasztó munkánk legyen kevés fizetéssel amiből eltartjuk a családunkat. Gyereket nemzünk, hogy fennmaradjon a fajunk. Valóban ennyi?

Miért érdemes élni?

2015. júl. 25. 00:28
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
42
2015. júl. 25. 06:57
 22/35 anonim ***** válasza:
Nás Páng barátom, aki verekszik és 21-as kommentelő válasza tetszett legjobban. Nás Pángé nem azért, mert értelmes lenne, hanem tudja számára mi a fontos, és ez a lényeg az egész nyomorult életben. Ha tudod számodra mi a fontos, akkor meg is van életed értelme. A spirituális élet értelme, csak egy pótkerék, egy dogma, egy kikanyarított valóság. Igazából az életnek nincs értelme, csak az ember hajlamos neki értelmet keresni. A 21-es kommentelő pedig jól összefoglalta az élet értelmét, mert ugyanannyi értelme van a világnak, mint a 42-nek, így a szuperszámítógép nem tévedett. Remélem a Galaxis útikalauz stopposoknak törökké fennmarad az emberiségnek. Én úgy gondolom, hogy talán a halálnak több értelme van az életnél, mert a halál miatt nincs túlnépesedés és a halálunk tudata sarkall minket az életre, mert tudod, hogy egyszer vége lesz, így megpróbálod kiélvezni az életet. Kérdező ez a negatív hozzáállás azt bizonyítja, hogy pesszimista vagy, mert te is abban a hibába estél, hogy értelmet keresel az értelmetlennek, nem pedig kiélvezed az életet. Szerintem az élet egy nagy játék, amit végig kell vinni, de a végén mindig "GAME OVER" van. xdd
2015. júl. 25. 07:33
 23/35 anonim ***** válasza:

A puszta létnek nincs értelme, így gyereknemzés mint életcél bedölt.

Tapasztalás, lélekfejlődés, élvezés.

Tapasztalj minnél többet emberként, fejlődj, fejleszd magad, leggyél jobb, élvezd életet akármennyire negatívnak is csinálták meg.

2015. júl. 25. 07:49
 24/35 anonim ***** válasza:
Sokfélre magyarázat van rá, de ezek csak megnyugtatások az emberek számára, hogy egyáltalán van értelme.
2015. júl. 25. 08:11
 25/35 Titusztitusz ***** válasza:
Hát...Amiket felsoroltál a felvezető szövegben, KIZÁRÓLAG azon okok miatt tényleg felesleges élni...Legalábbis annak, aki EMBERNEK érzi magát, és nem pedig valami beszélő állatfaj, vagy biorobot társadalom egyik tagjának...De persze az ilyesmi meglátás ritkán kerül propagálásra a mai, teljesen beteges, és eltorzult értékrendü világban, aholis ugye a különböző gazdasági érdekeltségek, és a kezükben lévő médiák szinte kizárólag azt tömik fáradhatatlanul a fejekbe, (Meghát a mai társadalmi rendszer lényege,és alapja is ugye erre épül...) hogy AZ ÉLET ÉRTELME a "folyamatos és örök, vég nélküli munka, a PÉNZKERESÉS, anyagi javak vásárlása-felhalmozása", stb,stb,holott ez szerintem nagyon nem így van...Az anyagi javak felhalmozása,meg a folyamatos munka, szerény meglátásom szerint NEM LEHET NORMÁLIS ESETBEN életcél(!!), CSAK egy eszköz-módszer, ami arra hivatott, hogy BIZTOSÍTSA az életbenmaradásunkat ezen a Föld nevü bolygón, azaz mondjuk NE HALJUNK ÉHEN, de az IGAZI életcél, és a létezésünk lényege nem a materialista javak halmozása-kergetése volna szerintem, hanem a lelkünk és a tudatunk folyamatos spirituális fejlesztése-fejlődése...Illetve még a LELKI BÉKE, és a "boldogságteli élet" keresése-megtalálása...Na...Egy ILYEN CÉLÉRT már érdemes lenne élni, éshát érdemes is, csakhát ezt nagyon sok ember a mai világban nem tudja...Mert nagyon, nagyon sok érdekkörnek nem érdeke az, hogy minderröl tudjanak az emberek úgy álltalában...
2015. júl. 25. 08:23
 26/35 anonim ***** válasza:

Az, hogy miközben mindnért, mindenhol fizethetsz, általad soha nem ismert embereket szolgálhatsz, tarthatsz ki, - ezt hívják a magukat életerősnek tartó emberek "kihívásoknak", - megvárhatod, míg tartalom nélkül elsuhan melletted. Bizarr, de az élet, lényegében a halál türelmes kivárása.

- Akiknek nincs erre idege, türelme, vagy nem eléggé "bátrak" ehhez a haláltánchoz, azokól lesznek az öngyilkosok.

2015. júl. 25. 08:37
 27/35 anonim ***** válasza:

Biztos nem ez, ami a kérdésben szerepel. Ez ugyanis a túlélés mechanikája. A földi élet ennél szerintebb értékesebb.

Számomra az az élet értelme, hogy olyasmivel foglalkozhassak minél többet, ami érdekel. Hiszem, hogy nem véletlenül érdekelnek azok a dolgok, amik, és valami célom van ezzel. Mivel az embereket többnyire más dolgok érdeklik, ezzel is halad előre a világ.

Az iskola és a fárasztó munka csak arra jó, hogy biológiailag fennmaradj az életed természetes végéig. A gyereknemzés már inkább örömfaktor. Az "ennyi" ellen pedig éppen az a lényeges számomra, hogy értékes dolgokkal (számomra értékesekkel) töltsem ki az űrt.

2015. júl. 25. 09:38
 28/35 anonim ***** válasza:
Azért vicces, hogy azt mondjuk "élvezd az életet". Ez nem megy, csak úgy magától. Vannak helyzetek, amikor az élet ránk nehezedik, úgy pedig nehéz lenne élvezni az életet bármennyire is. Szerintem az is vicces, hogy olyanok magyaráznak az élet értelméről, akik az ezotériában menekülnek és a reinkarnáció, hamis dogmák mögé bújnak, hogy ezzel nyugtassák magukat. Hidd el nekem, ha ezotéria hívő leszel vakon fogsz meghalni.
2015. júl. 25. 11:06
 29/35 A kérdező kommentje:

Igazából nem találtam jobb topicot a kérdésnek :D

Hiszek Istenben de nem vagyok ilyen nagy "ezós"

Csupán érdekelt, hogy ha minden múlandó akkor van-e valami amiért érdemes élni?

(Köszönöm az eddigi válaszokat :))

2015. júl. 25. 11:19
 30/35 anonim ***** válasza:

"olyanok magyaráznak az élet értelméről, akik az ezotériában menekülnek"

Figyelj, az ezotériába nem csak menekülni, hanem elmélyedni is lehet benne. :) Nagyon érdekes tanok, irányzatok, meglátások vannak ott.

És nem is kell elhinni ahhoz, hogy tanulmányozd.

"a reinkarnáció, hamis dogmák mögé bújnak, hogy ezzel nyugtassák magukat"

Szerintem a reinkarnáció minden, csak nem megnyugtató. Persze ez a magánvéleményem.

2015. júl. 25. 11:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!