Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Szerintetek mi lehet a megoldá...

Szerintetek mi lehet a megoldás a mai világra? A megújítására?

Figyelt kérdés
Ez alatt embereket értek, egyén feladatát is kapcsolatban a világgal, Ti mit tennétek? hogy csinálnátok? Ha magatokba néztek mi lehet a megoldás? A politikát mellőzzétek, mert ahhoz nincs érzékem, ne menjetek bele.

#világ #föld #ember #egyén #újítás #megoldás a világra
2015. júl. 23. 13:24
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
én mostanában nagyon felülvizsgáltam a valláshoz való viszonyulásomat. Ma már kezdem úgy gondolni, hogy a séma szerinti élést lassan kinőtte az emberiség. Ez egy természetes fejlődési ív része, és nem a bomlásé, én úgy gondolom. nyilván kell egy idő, amíg ebből valami más is kialakul, mint a káosz, ami jelenleg van, de a mai világban tényleg túlzás azt várni az emberektől, hogy több ezer évvel ezelőtt megalkotott sémákhoz igazodjanak. nem is látom ezt feltétlenül egészségesnek. ettől még lehet valaki vallásos, nem kell ateistának lenni, én úgy gondolom, természetes, hogy a társadalmi vetületét a vallásoknak sokan megkérdőjelezik. Persze a legtöbb ember még nem érett meg rá, hogy önállóan alkossa meg az életének az ívét, de talán ez a pillanat is eljön valamikor.
2015. júl. 24. 17:39
 22/22 A kérdező kommentje:

A tudomány uralkodik, a technika a mai világban, az igazságot az eszükkel értelmükkel akarják az emberek, ezért szorul háttérbe a vallás.

Végül is érthető a technika még egy új dolog, a mi életünkben, pl időszámításunk óta. Ezért a vallást az Istenhitet, magát a hitet, és Istent is, tudományosan kellene fenn tartani(legalább) pl ahogy mondják a ma az érzelmeket, hogy emotionális meg intuíció a intellektuális mellett stb, ez is jó lenne, hogy az érzelmeinkre figyeljünk, csak ezzel meg az a baj, hogy mindent pszichológiára leképezünk, hogy elvész a varázsa, Képzeljük el, hogy egy legendát, vagy akár egy dédapánk történetét egy tábortűz mellett elbeszélve így ilyen szavakkal, megragadna e úgy mintha ilyen felemelő megtisztelő magyar szavakkal, hangsúlyokkal mondanánk? Még annyit, hogy ha azt mondjuk szeretek valakit, beleszerettem anyukádba, mondhatja az apa, és ha úgy mondaná, de végül is nem tehettem róla csak egy kémiai reakció volt, érzelem, biológiailag passzoltunk.

Én ezért hangoztatom a szent-séget, ha érezzük, hogy valami szent, az teljes örömöt ad, egy kerek egész dolog, mint ahogy a glória is jelzi. Sajnos merem állítani, ha csak ésszel elemzően tudományosan nézünk egy fát pl, az a varázsát szentségét nem mutatja. Szív és lélek, ezeket kellene használni és megtartani.

2015. júl. 25. 13:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!