Szerintetek mi lehet a megoldás a mai világra? A megújítására?
Szép gondolatok ezek valóban és bárcsak így lenne,de az a baj,hogy ez soha nem fog megvalósulni.
Pl. te eldöntöd hogy normális életet élsz elszakadsz ettől a pénz orientált világtól meg a sok önző gonosz embertől,önfenntartó gazdaságot tartasz fenn ahol boldog családi életet élsz ,erkölcsösen neveled a gyerekeidet,magad termeled az élelmiszert stb,
Szerinted meddig lenne nyugalmad,meddig lenne békesség? Előbb utóbb kifosztanának,megtámadnának stb stb,a gyarló rosszindulatú buta embernek hiába mutatsz te példát...ő éli a kis gonosz undorító életét,majd amikor már nincs tovább akkor téged foszt ki.
Aki gané embernek születik az az is marad,nem tudod megváltoztatni,max egy nagy sorscsapás vagy egy gyógyíthatatlan betegség változtatja meg a lelki világát,de te jó cselekedettel szép szavakkal nem fogsz tudni hatni rá !!!
Valamint még annyit szeretnék hozzátenni,hogy: mi a megoldás a megújításra?
Lehet furcsán fog hangzani,de talán visszamenni a régi értékekhez (család,önzetlenség,erkölcs,becsület,művészetek,tudomány stb) és nagy ívben szakítani ezzel a világgal ami egyre rosszabb irányba viszi az embereket,első sorban ebbe az egyoldalú pénzrendszerbe kellene bele avatkozni,hogy az ne ilyen alapokon működjön,hogy ne uralkodhasson 7 milliárd ember felett pár (kb 200) kő-gazdag család,mert a legtöbb gonosz dolog a pénzből indul sajnos.
Isteni beavatkozással egyszer már sikerült.
Vízözönnek nevezik...
Köszönöm a válaszotokat! Rendes emberek vagytok mind. Köszönöm, hogy segítettetek, kérdés megválaszolva :D :)
Ha azért valakinek még van valami ötlete, akármilyen elvont is hozzátoldhatná, viccek is jöhetnek, még lehet az is használható lenne.
szerintem a megoldás az, ha az emberek lefoglalják magukat valamivel. ha tanulnak valamit, ami nekik örömet okoz. nem fontos, hogy igazából magas színvonalú legyen, amit csinálnak, csak hogy sikerélményük legyen benne, és nagyon szeressék. akkor nem fognak ráérni hülyeségekre.
de egyébként minden a gyerekkorban kezdődik, akkor kell jól bánni a gyerekkel, nem megfélemlíteni meg szidni, fenyegetni. Mert én úgy látom, hogy Magyarországon nagyon rosszul bánnak a gyerekekkel, az átlagos anyuka is leordítja a buszon a gyerekét, ez már nálunk a normális. "rossz vagy" stb. ez rengeteget árt egy gyereknek, és látjuk, milyen önbizalomhiányos, teszetosza felnőttek válnak belőlük-belőlünk. vagy, aki máshogy reagál, abból meg agresszív hülye lesz. szóval ott kezdődne az egész, hogy a gyerekeket emberszámba vegyék, és a felnőttek megértsék, hogy nem üvölthetik le a gyereküket meg nem mondhatnak nekik borzalmas dolgokat "nevelésképp". (ha rossz leszel, elvisz a szörny, a zsákos ember, béka nő a hasadban, sosem viszed majd semmire, olyan leszel, mint az apád, stb.)
ezzel csak azt akartam mondani, hogy szerintem az önbizalom a lényeg, amit egyrészt gyerekkorban lehet megszerezni, de ha már felnőtt az ember, akkor, ha van valami olyan tevékenység, amiben sikerélményei vannak, akkor az is növeli az önbizalmat.
és ha már itt tartunk, nem tudom, most mi a helyzet az iskolákban, de mikor én jártam, a tanárok mindent megtettek, hogy még a legokosabbak is nagyon butának érezzék magukat. ez persze még a legjobb képességű gyerekből is csak minimális teljesítményt tud kihozni, ahhoz képest, amire képes lenne egy bátorító közegben.
Igen, nagyon egyet értek ebben veled. A gyerekkor... Ott kell építeni az önbizalmat, megfelelő figyelem kell, és a szeretetnek ez a formája, nemcsak anyagi, a törődésnek az a fajtája, hogy ápolják a lelkét, szellemét, hogy ez is ugyanolyan fontos legyen, meg bízni benne, Tisztelni a gyereket, hogy nem úgy ránézni, meg megfeledkezni róla, hogy a magas felnőttek között ott elsétálgat, mondjuk én bevallom azért mondom ezeket, mert én ezt tapasztaltam, úgy érzem keveset törődtek velem, keveset hallgattak meg, volt valami plusz mondanivalóm és másfajta tudás szomjam, és nagyon sokszor, nem hallották meg a hangom sem, volt szeretet, csak mégis volt egy magány a kisgyermekkoromban, mindegy nagyon belementem, a lényeg hogy, nem csak az anyagi dolgokat kell megkapnia egy gyereknek, mert ha már serdül, semmihez nem fogja magát tartani, szabadon él, ez jó, de a mai társadalomhoz meg nem illik ahol annyi szabály és törvény van.
Láttam már olyan fiatal anyát még kb 10 vagy több éve hogy a kis még talán 2 éves gyerekével rendelőben úgy beszélt, hogy még ilyen gúnyosan, a panaszkodására azt mondta: Így jártál! Az az azért elég furcsa egy ennyire kicsi gyereknek...
Még egy dolog, hogy már a magzat az anyában is képes érezni, érzékelni, hogy hogy bánnak az anyával, de ha ezek vannak, a gyerek mivel érdemeli ki a körülményeit? mi alapján kapja? Tudom vannak az elméletek" reinkarnáció, karma, mi választjuk a szüleinket stb, azért annyi megmaradhatna emlékként, hogy igen én nehéz sorsot választottam, dehogy semmi minden elvan fedve, ez annyira nem fer, hogy meg lehet magyarázni hogy ez is ezért meg azért van, de ha a keresztény vallást nézzük hogy egyszer élünk, az sem fer...hogy mindenki más minőségű életet kap, ha erre a válasz a tudás kiderülne és kollektív tudás lenne és elfogadott, ezzel is változna minden, megértenénk sorsunkat, a szenvedést könnyebben viselnénk.
Már változna a világ. Na mindegy erről egy új kérdést teszek fel, a sorsokról.
Még annyit, hogy pl az ősi Egyiptomban, volt a gazdag elfogadott kultúrájuk, Istenhitük, mindenki tudta mi történik a halál után velük, nem számít hogy ez valóban így volt e vagy sem, hanem hogy, egy konkrét élet térkép alapján éltek, de most meg semmi alapján nem élünk, semmi szellemiséghez nem tartjuk magunkat, 1000 vallás közül egyiket sem követi az átlagember, nincs egy séma hogy kellene élni egy embernek, akkor most az ember se természetes, se mesterséges, vannak iskolák, jóra akarják nevelni a gyerekeket, de hol van az alapja a lelke az egésznek, a szentsége...ami összefogja a tanításokat,a céljaik miértjét?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!