Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ha a családon belül van...

Ha a családon belül van energiavámpír, mi a megoldás?

Figyelt kérdés
Elköltözés tehát nem lehetséges, főleg a kiskorúaknak. A probléma az, hogy az elzárkózás, nem odafigyelés sem jött be, mert erre az volt a reakció, hogy "márpedig erkölcsi kötelessége az embernek végighallgatni a parttalan panaszkodást és gyűlölködést". Tehát még súlyos bűntudata is legyen a többieknek, ha nem akarják végig hallgatni! Még hogy ha a panaszkodás meghallgatásának lenne eredménye, mert megoldást találnának, és a panaszkodó elfogadná a segítséget, a tanácsokat. De nem! Ő csak negatívkodni szeret, fetrengeni a gödör alján, esze ágában sincs onnan kimászni, ha nyújtod a kezed felé, csak magával ránt. (Sokszor próbáltunk segíteni, de soha nem az kellett neki, hanem az, hogy mi is rosszul érezzük magunkat.) Hogy tudnak a negatív emberek ilyen csikicsuki helyzetet teremteni, hogy bárhova lépsz, te jössz ki rosszul? Ki lehet ebből kerülni valahogy? Van erre valami megoldás? Egyre jobban pörög, a többiek meg csak sorvadoznak mellette. Az ember azt hinné, a negatív gondolatok fárasztják az embert, akiben megszületnek, de nem, a környezetet fárasztják le, akiken lecsapódik.

2014. nov. 6. 01:15
 1/9 anonim ***** válasza:
Durvaság, kegyetlenség, erőszak. Ez kell nekik.
2014. nov. 6. 01:20
 2/9 A kérdező kommentje:
Ezt adják ők a környezetüknek, még ha nem is fizikai értelemben. Ha ugyanezzel vágnak nekik vissza, akkor csak beindul egy ördögi kör. :(
2014. nov. 6. 01:22
 3/9 anonim ***** válasza:

Amit írtam azért írtam, mert az igazság ilyen.

Ha valaki nem változik meg, a helyzet sem fog. Aztán végül ígyis úgyis az egyiknek mennie kell.

Amivel célszerű próbálkozni a megértés és a kommunikáció.

Beszéltetek már arról, hogy nektek ez nagyon rossz?

2014. nov. 6. 01:30
 4/9 anonim ***** válasza:
Mi a panaszkodás és gyűlölködés oka?
2014. nov. 6. 01:33
 5/9 anonim ***** válasza:
Igazából egy hobbi még segíthet rajta.
2014. nov. 6. 01:49
 6/9 anonim ***** válasza:

Szerintem ez nem ezotéria kategória mert minden családban van legalább egy energiavámpír.

Nincs tökéletes család. Most képzeld el azokat akiknek napi szinten kell fizikai erőszakot átélniük családtag miatt pl ha alkoholista az illető.

Egy család sem tökéletes.

Nem véletlenül születik az ember oda ahova.. Mert feladata van avval.

Azt azért jó lenne tudni hogy a kérdező milyen helyzetben van? Azaz te vagy az idősebb testvér?

Vagy kicsoda..

Mert ha neked van lehetőséged elmenni akkor sztem ne azért maradj mert félsz hogy másokkal mi történne.

Mások máshogy élik meg a helyzetet, attól még hogy te védelmezni akarod a fiatalabbakat, lehet hogy pont akkor kapna észbe valamennyire a negatív személy ha elmennél, és lehet hogy a többiek máshogy élik ezt meg mint te.

2014. nov. 6. 02:14
 7/9 anonim ***** válasza:

(Szerintem is inkább család kategória. Az "Energia Vámpír" csak egy szépen csengő kifejezés az "önsajnáló", döntésképtelen személyiségre. Misztifikálja a problémát de nem oldja meg. Nincs ebbe semmi ezotéria)

Az ilyen emberen csak az segít, ha nem sajnálják. Ezek az emberek alapvetően figyelem/szeretethiányosak. Mivel sikereik révén nem képesek kielégíteni a figyelemigényük ezért a "fájdalmukkal" próbálnak a sajnálaton/empátián keresztül a környezetük figyelmének középpontjába kerülni. Az idegenekkel könnyű, ott működik a közömbösség. Családon belül ez sokkal nehezebb, hisz az ember a családtagjaival alapvetően empatikus.

Az erős, magabiztos személyiségek sokkal egyszerűbb helyzetben vannak egy ilyen családtaggal. Ugyanis itt egy szemlélet segít: "Szeretlek, melletted állok de ha Te nem akarsz változtatni az életeden nem tudok segíteni. Ha eldöntötted, hogy kész vagy a változásra, szólj, és segítek amiben tudok!".

2014. nov. 6. 08:16
 8/9 anonim ***** válasza:

"Ugyanis itt egy szemlélet segít...."

Ha. Ha. Ha. Ez itt nem igazán állja meg a helyét.

Meg kell tanulni úgy figyelni, hogy ne halld, amit mondanak. (amit nem akarsz). Ehhez a saját tudatodra van csak szükség. Vannak ugyanis emberek, akik változni nem fognak SOHA. Mindig magadban kutass! Használd minden képességed, ami a te lényed szolgálja. Te döntöd el, hogy mit engedsz meg, és mit nem.

2014. nov. 6. 11:25
 9/9 anonim válasza:
szerintem használt az EFT-t meg a hooponopono-t, főleg az utóbbival lehet elsimítani az ilyen dolgokat. Nálunk is van energiavámpír, ha nem is oldottam meg 100%-osan a dolgot, most már azért könnyebb vele.
2014. nov. 6. 13:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!