Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Vajon mindenki ugyanabban az...

Vajon mindenki ugyanabban az időben érzékeli a jelent?

Figyelt kérdés

Én most 3 éves vagyok. Élem az életem, mint mindenki más ezen a bolygón. Elgondolkodtam...

OK, hogy az én tudatom most 2015-ben van de vajon az egész bolygó embereinek tudata egyszerre éli meg ezt a jelent, vagy az egyes emberek tudatai épp más időben vannak.

Pl. lehet hogy a barátnőm jelen tudata még csak a 15éves testi énjében van, és épp ő most a 2000-es évt éli most meg vagy épp fordítva, lehet "ő már 2020-ban van" és a teste amit most látok az csak az ő "lenyomata"

szóval mégegyszer: az emberiség osszes tudata egyszerre éli meg most a 2015-os évet vagy mindenki egyénileg "előrébb" vagy "hátrébb" jár már... /és emiatt lehet hoyg ezt az adott pillataot ebben a pillanatba mindig csak én tapasztalom meg az egész bolygón és senki más?/

Nem tudom jól fogalmaztam-e de egy példával tudnák jonni az érzékeltetésre:

az első esetet tudnám szemléltetni a tévéadással, mit mindenki egyszerre néz az egész országban/világon, mibel sugározva van folyamatosan

a második eset ha a bolygó globális életfilmét egy népszerű youtube-videófilmmel szemléltetem. tobb millióan nézik szintén, akár egyszerre, de kulonboző időpontokban indítják el, de ugyanannak a filmnek egy pontját egyszerre csak egy /vagy kevés/ néző nézi

bocs a gépelési hibákért

2015. jún. 18. 22:24
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Ha így lenne is mindneki egyszerre tapasztalja, csak valaki e időben csak fogja vagy már rég tapasztalta.

De nem így van, illetve mindenki folyamatosan éli élete mindne pillanatát, csak végigkell menned rajta.

Az idő nem olyan ahogy publikusan megvan mondva.

2015. jún. 19. 12:20
 22/24 anonim ***** válasza:

Mindenki ugyan abban az időben érzékeli a jelent, csak más-más nézőpontból.

Most én is a filmes példát tudnám említeni, egyszerre néz száz ember egy filmet, de mások a benyomásaik róla.Más-más dolgokra emlékeznek belőle.De ehhez semmi köze az időnek.

A másik dolog, hogy nem egyforma ütemben fejlődnek az emberek.

A szerencsésebbek megfelelő ütemben fejlődnek lelkileg, szellemileg, időben kialakul bennük a koruknak megfelelő bölcsesség, vannak azonban akiknek később nő be a fejük lágya.Így lehetséges, hogy már 40 éves az illető, de még egy 15 éves szintjén tart.Ez azonban nem túl hasznos állapot.

2015. jún. 19. 16:30
 23/24 A kérdező kommentje:

Hmmmm... Köszönöm az eddigi válaszokat... Azthiszem valami egyszemélyes őrült kissebség lehetek, :-) szerintem tán csak èn értem igazàn mit is akartam kérdezni de tán jobb is így :-)

Asszem visszaszoktatom a világlátásom a "mindenki jelenleg 33 éves" (mert mi van akkor ha a világon élt és élni fogó ember velem együtt mindenki a 33-ik évében tart tudatilag, függetlenül a naptári évtől?!?!?!?!) nézőpontról a "most tényleg 2015 van"-ra és szépen beállok a sorba

2015. jún. 19. 23:01
 24/24 anonim ***** válasza:
Hát nézd, ha elmész a busmanok közé, akkor ott valószínűleg úgy fogod érzékelni, hogy még az őskor van.
2015. jún. 20. 15:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!