Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Vajon mindenki ugyanabban az...

Vajon mindenki ugyanabban az időben érzékeli a jelent?

Figyelt kérdés

Én most 3 éves vagyok. Élem az életem, mint mindenki más ezen a bolygón. Elgondolkodtam...

OK, hogy az én tudatom most 2015-ben van de vajon az egész bolygó embereinek tudata egyszerre éli meg ezt a jelent, vagy az egyes emberek tudatai épp más időben vannak.

Pl. lehet hogy a barátnőm jelen tudata még csak a 15éves testi énjében van, és épp ő most a 2000-es évt éli most meg vagy épp fordítva, lehet "ő már 2020-ban van" és a teste amit most látok az csak az ő "lenyomata"

szóval mégegyszer: az emberiség osszes tudata egyszerre éli meg most a 2015-os évet vagy mindenki egyénileg "előrébb" vagy "hátrébb" jár már... /és emiatt lehet hoyg ezt az adott pillataot ebben a pillanatba mindig csak én tapasztalom meg az egész bolygón és senki más?/

Nem tudom jól fogalmaztam-e de egy példával tudnák jonni az érzékeltetésre:

az első esetet tudnám szemléltetni a tévéadással, mit mindenki egyszerre néz az egész országban/világon, mibel sugározva van folyamatosan

a második eset ha a bolygó globális életfilmét egy népszerű youtube-videófilmmel szemléltetem. tobb millióan nézik szintén, akár egyszerre, de kulonboző időpontokban indítják el, de ugyanannak a filmnek egy pontját egyszerre csak egy /vagy kevés/ néző nézi

bocs a gépelési hibákért

2015. jún. 18. 22:24
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

NEM!

"...az én tudatom most 2015-ben van..."

Ha barátnőd vallásos zsidó, akor az ő tudata 5775-ben van, mégis ugyanakkor vagytok együtt!

2015. jún. 19. 05:12
 12/24 anonim ***** válasza:

A tudat nem tud időutazni, csak képletesen. Az idő, viszont relatív itt például megnézheted, hogy mennyire is az, mert egyes országokban és naptárakban nem ugyanaz az évszám szerepel: [link] Az időt mértékegységként kell felfogni, de annak múlása, és a te reakció időd is változó lehet, viszont igazából mindenki a jelenben él, mert mindig most van. Tehát a barátnőd nem utazott vissza a 2000-es években, hanem a jelenben nosztalgiázik a régi szép időkön.

[link]

2015. jún. 19. 08:55
 13/24 A kérdező kommentje:

hú, de heves indulatokat váltott ki a kérdésem :P igazából érthető, miért

a jelen az jelen, az tény, de akkor is, mi van ha csak én élem át az adott jelenemet és senki más... persze hogy azt mondjátok, hogy most van 2015, mindenki ezt mondja, de lehet hogy a ti jeleneteket már 2022-ben élitek át tehát ez nektem már múlt, és ott 2022-ben néha talán tissza is emlékeztek h valaki néhány éve micsoda fságot kérdezett.... vagy épp 2002-ben vagytok, stb. srorolhatnám...

tehát tegyuk fel ismét hogy a barátnőm tudata mé csak 2000-ben van, így valójában ő még nincs is jelen szó szerint az letemben, ő mga csak egy illúzió. jó persze ezt így nehéz lenne megemészteni, de onmgmában az elméletem ténye még nem fog senkit sem kivonni a tettek kovetkezménye alól.

természetesen ez csak egy agyament elmélet, bizonyítani nem tudom, de az biztató hogy egy számomra nagyon szimpatikus válaszadó azt írta hogy van már ilyen kvantumfizikai elmélet :D

másrészt vnnak vadabb elméleteim is pélsául a "spirális téridő-elmélet" korábban már kiírtam szintén :P

amúgy a nicknevem "wxy Cannabis Majoris" úgyhogy sztem ezt mindent megmagyaráz :P

2015. jún. 19. 09:43
 14/24 A kérdező kommentje:
és ja, agyilag 3 éves vagyok, ezt vállalom
2015. jún. 19. 09:44
 15/24 A kérdező kommentje:
2015. jún. 19. 09:45
 16/24 anonim válasza:
Mondok egy szépet: mindig ma van.
2015. jún. 19. 10:23
 17/24 anonim ***** válasza:

Csak a cím elolvasása után azt hittem, hogy értelmes kérdést sikerült kiírni. Belegondoltam, hogy érdekes lehet a felvetés. Az embereknek eltérő lehet az információfeldolgozási ideje, van akinek gyorsabban jut el az információ az agyába vagy gyorsabban dolgozza fel azt ott, ezért megtörténhet, hogy az egyik ember már felfogta az adott környezeti hatást, míg a másik még nem, ezáltal az egyik látja a másik "jövőjét". Ezred vagy mikroszekundumokról lehet mindössze szó, de akkor is érdekes belegondolni.

Aztán elolvastam a kérdésed kifejtését...

2015. jún. 19. 10:37
 18/24 anonim ***** válasza:
A jelen pillanata mindenki számára azonos időben van, aki tudatánál van. A módosított tudatállapot sem kivétel, abban az esetben csak a pillanat megélése változik, nem maga a jelen. A test lényege, hogy a szellem képes legyen megélni a jelent. A jelen az állandó viszonyítási pont, amihez képest múltról, és jövőről beszélünk. Mindenki a jelent éli meg, a megélés módja változó.
2015. jún. 19. 10:40
 19/24 anonim ***** válasza:

Mit nem értesz azon, hogy mindenki a jelenben él? Az már teljesen mindegy milyen mértékegység szerint élsz, mert mindenki a jelenben él, beleértve téged is!

Például te 2022-ben élsz, én pedig 2015-ben, viszont hiába használsz más mértékegységet, mert mindketten a jelenben élünk. Abban viszont egyetértünk, hogy 3 éves vagy, de legalább itt vagyok veled, hogy vigyázzak rád, mert ugyanis én 8 éves vagyok agyilag. xdd

2015. jún. 19. 10:41
 20/24 anonim ***** válasza:
Akkor, ha pl. 30 év kéne, míg a tudatod feldolgozza a jelenéseket, akkor 30 évig nem tett volna semmit, azaz 30 éves korodig nem reagáltál volna semmire, ami téged ért, és 90 évesen halnál meg, de amikor a 60 as éveid eseményeit dolgozod, és amikor meghalsz a tudat kikapcsol azaz az életed utolsó 30 éve lemaradna.
2015. jún. 19. 11:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!