Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Vajon mindenki ugyanabban az...

Vajon mindenki ugyanabban az időben érzékeli a jelent?

Figyelt kérdés

Én most 3 éves vagyok. Élem az életem, mint mindenki más ezen a bolygón. Elgondolkodtam...

OK, hogy az én tudatom most 2015-ben van de vajon az egész bolygó embereinek tudata egyszerre éli meg ezt a jelent, vagy az egyes emberek tudatai épp más időben vannak.

Pl. lehet hogy a barátnőm jelen tudata még csak a 15éves testi énjében van, és épp ő most a 2000-es évt éli most meg vagy épp fordítva, lehet "ő már 2020-ban van" és a teste amit most látok az csak az ő "lenyomata"

szóval mégegyszer: az emberiség osszes tudata egyszerre éli meg most a 2015-os évet vagy mindenki egyénileg "előrébb" vagy "hátrébb" jár már... /és emiatt lehet hoyg ezt az adott pillataot ebben a pillanatba mindig csak én tapasztalom meg az egész bolygón és senki más?/

Nem tudom jól fogalmaztam-e de egy példával tudnák jonni az érzékeltetésre:

az első esetet tudnám szemléltetni a tévéadással, mit mindenki egyszerre néz az egész országban/világon, mibel sugározva van folyamatosan

a második eset ha a bolygó globális életfilmét egy népszerű youtube-videófilmmel szemléltetem. tobb millióan nézik szintén, akár egyszerre, de kulonboző időpontokban indítják el, de ugyanannak a filmnek egy pontját egyszerre csak egy /vagy kevés/ néző nézi

bocs a gépelési hibákért

2015. jún. 18. 22:24
1 2 3
 1/24 A kérdező kommentje:

pontosítom az elejét: "Én most 33 éves vagyok"

:D

2015. jún. 18. 22:25
 2/24 anonim ***** válasza:

A jelen a mostani valóság. Ami most xy állapotban van, az a jelenben van.

Mindenkinek jelen van.

Attól mert forog meg kering meg mozog a világ, az idő nem változik. Illetve az az idő nem, amire gondolsz. Ha valahol reggel van, az nem a múltja a máshol estének.

2015. jún. 18. 22:29
 3/24 Ozmium42 ***** válasza:
34%
Hogyan ellenőrizhetjük a hipotézisedet?
2015. jún. 18. 23:16
 4/24 Ozmium42 ***** válasza:
52%
Egyébként komolyan azt hittem, hogy szándékosan írtad, hogy 3 éves vagy. El is gondolkoztam rajta. Lehet, hogy nem 33 éves vagy, hanem 63, csak 30 év kell, hogy a tudatod feldolgozza az aktuális történéseket. Így megélhetnéd a 3 éves korodat 33 évesen.
2015. jún. 18. 23:18
 5/24 anonim ***** válasza:
Ö... szerintem most 2015 van, és ha megkérdezel minden embert, ugyanezt mondaná. Nem értelek. A jelen most van mindenki számára.
2015. jún. 19. 00:09
 6/24 anonim ***** válasza:

Valóban van ilyen kvantumfizikai elmélet. Abban az van, hogy minden a jelenben létezik, idő nincsen, csupán a tudat rakja össze az észleléseket egymás után.

Van benne valami, hiszen már látjuk a jövőt és ez már tudományosan is bizonyított, ami csak úgy lehet, hogy a jövő végleges, azaz biztos [link]

2015. jún. 19. 01:36
 7/24 anonim ***** válasza:
100%

Idiáig tudtam elolvasni a cikket:

"különbség nem szignifikáns, de igazolható, kimutatható, és Daryl Bem ezerfős minta segítségével bizonyította be"

Ez az ember láthatóan nem tudományos eszközökkel dolgozott és láthatóan megbukott statisztikából.

Szomorú hogy egyes helyeken még azt sem tanítják meg, hogy 24 óra alatt a Föld megfordul a tengelye körül és ezért váltakozik a nappal és éjszaka. Misztikus szarságnak képzelik el az időt.

Valóban az idő csak egy fogalom. A világban változás, mozgás létezik. Magyarul nem a múlt meg a jövő létezik a jelenben. A jövő csak következménye a múltnak és az aktuális pillanatot hívjuk jelennek. Csak ez létezik. Nem lehet előre sem vissza ugrani. Ami volt már elmúlt, ami még nem létezik, nem lehet beleugrani.

2015. jún. 19. 02:10
 8/24 anonim ***** válasza:

Egyébként meg hogyan tudják letesztelni pl. hogy valaki könnyebben fog megtanulni egy szót, amit le fog írni?

Ennyi erővel már a telepátiát is bekeverhetnénk.

Láttam már a tévében sok olyan műsort, ahol ilyesmi statisztikai kísérleteket próbáltak és nem is értettem, hogy hogy tudja bárki komolyan venni az ott látott kísérleteket, annyira manipulatív és tudománytalan.

A múltra meg azért emlékszünk, mert az agyban lenyomatok keletkeznek. Ezt is általános iskolában hallani kellett volna. Úgy tűnik külföldön ez nem szokás.

2015. jún. 19. 02:20
 9/24 anonim ***** válasza:
Az idő csak arra jó, hogy következtetni tudjunk hogy valami, valamihez mérten, mennyire és milyen gyorsan fog megváltozni.
2015. jún. 19. 02:33
 10/24 anonim ***** válasza:
De köszönöm, hogy írtál. Mert eddig holt depressziós voltam, most legalább az ideg tépi szét a fejem :D
2015. jún. 19. 02:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!