Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » El tudnád fogadni, hogy egy...

El tudnád fogadni, hogy egy felsőbb tudat (Isten) irányítja a világot?

Figyelt kérdés
2015. máj. 22. 06:22
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
38%

#22-es egyszer mondom el, és remélem megérted. A kvantumfizika a klaszikus tudománnyal ellentétben, sokkal inkább jóslatokban és kézzel foghatatlan elméletekben, hőmérsékletekben és energiákban bocsátkozik. Azokból állít fel egy elméletet. Én nem is a tudomány kategóriájában sorolnám, hanem filozófiában. Így az nem magyaráz meg semmit, csupán szándékosan a hit felé tolja a dolgokat.

Személyes megjegyzés: attól még, hogy be-linkelsz, idemásolsz valamit, amit olvastál az interneten nem leszel kvantumfizikus, pláne úgy nem, hogy nem érted az alapvető fogalmakat. A tudomány nem egy hit!

2015. máj. 22. 12:12
 22/29 anonim ***** válasza:
Egy választ töröltek mielőtt azt hinné valaki, hogy magamnak írtam. :P
2015. máj. 22. 12:15
 23/29 *Ana Van Der Val* ***** válasza:
49%

Aha. De azt megtudnád mondani, hogy te most miért akarod rám-, és másokra erőltetni a személyes hitedet?

Én csak a kérdésre válaszoltam, és normálisan.

Most akkor idézem egy hívő kollégádat, aki azon kínlódott a minap, hogy szerinte a szkeptikusok trollok, akik a hitüket erőltetik, és sértegetik a hívőket:

- "A troll az internetes szlengben olyan személy megnevezése, aki provokatív, ingerlő módon, tárgyhoz nem tartozó üzenetekkel bombáz egy online közösséget (például internetes fórum, chat, blog, levelezőlista), vagy személyes hitbeli meggyőződését ellentmondást nem tűrő, pökhendi erőszakossággal sulykolja, azzal a konkrét szándékkal, hogy más felhasználókból heves reakciókat provokáljon ki, vagy más módon zavarja, lehetetlenítse el a témába vágó eszmecserét."

Megtehetem, mert nem tiltja a szabályzat, ez egy nyitott topik.

Na ezt nem értem én. (A lelkivilágát.)"

- "Ami számomra felfoghatatlan, hogy nem érzékelik, hogy a másikat megbántják amikor sértegetik, butának, ostobának stb. nevezik"

Na szentem;

Akkor ki a troll?

Ki erőlteti erőszakosan a hitét?

Nem te írtad az előbb is valakinek, hogy ostoba, miután jelezte, hogy nem érdekli a szöveged?

Vajon neked/nektek milyen a lelki világotok, amikor ezt csináljátok?

Azt vajon értitek?

Legalább önmagatokat értitek, vagy azt sem?

És mi ez a temérdek felkiáltójel? Te ilyenkor ordibálsz? Vagy mit szeretnél ezzel kifejezni?

2015. máj. 22. 12:21
 24/29 anonim ***** válasza:
23%
24-es! "megtudnád mondani, hogy te most miért akarod rám-, és másokra erőltetni a személyes hitedet?" - Nem erőltetek senkire semmit. Mindenki azt és abban hisz, amiben akar. De amikor valaki értelmes dolgot mond, és mások kapásból lefikázzák, holott halvány fingjuk nincs az egészhez, az bizony, felbosszant! Ennyi.
2015. máj. 22. 12:52
 25/29 *Ana Van Der Val* ***** válasza:
45%

Egy válasz tartalmára azt mondani hogy hülyeség/ostobaság, az nem ugyanaz, mint a válasz írójára azt mondani hogy hülye/ostoba.

Gondolom ez megvan...

2015. máj. 22. 13:26
 26/29 anonim ***** válasza:
Ana Van Der Val, én nem csodálkoznék, ha ő tette volna fel azt a korábbi kérdést is. Hiszen a megfogalmazás, ertetlenség és a félremagyarázás ugyanaz! xdd
2015. máj. 22. 13:44
 27/29 Missi_Key ***** válasza:

mit értesz elfogadni alatt?

elfogadni mint felfogni?... ha ez lenne a helyzet...ha valami van, az van és kész ha felfogod ha nem. de nyilván arra van az agyam hogy felfogjam

vagy elfogadni mint belenyugodni? ..nem..biztos nem hagynám annyiban hogy csak úgy dróton rángat..

2015. máj. 22. 16:01
 28/29 Ozmium42 ***** válasza:
Drága ég! Kilépek az internetből! XDDD
2015. máj. 22. 19:29
 29/29 anonim ***** válasza:
Vannak itt olyanok, akik lehúznak minden érthető, normális választ, ahelyett, hogy előbb utána néznének a dolgoknak. És még ők mondják magukról, hogy okosak és értelmesek? Pfff...
2015. máj. 22. 20:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!