Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » El tudnád fogadni, hogy egy...

El tudnád fogadni, hogy egy felsőbb tudat (Isten) irányítja a világot?

Figyelt kérdés
2015. máj. 22. 06:22
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
75%
Ha csak ennyire képes, monnyon le!
2015. máj. 22. 06:52
 2/29 anonim ***** válasza:
44%
Hát ha istent egy szakállas felhőkön csücsülő bácsinak képzeljük, akinek a Föld csak egy sakktábla és kénye kedve szerint lépked velünk... akkor nem. Ezt teljességgel kizártnak tartom. Viszont egy felsőbb tudat, energia, vagy akármi ami hatást gyakorol az általunk érzékelt valóságra, ez szerintem egy teljesen elfogadható kijelentés. Elvégre semmi sem történik véletlen.
2015. máj. 22. 06:58
 3/29 anonim ***** válasza:
33%

Igen. Kb. mint ahogy mi játszunk a SIMS-el. Pl. Gizinek az növeli az életpontjait, hogy megcsókolja őt Pista. Legyen. Úgy irányítom Gizit, hogy kimenjen a kertbe virágot locsolni, Pistát odaküldöm, hogy arrafelé sétáljon és csókolja meg. Mindketten gondolhatják azt, hogy ez az ő szabad akaratuk (a saját akaratából ment ki virágot locsolni, vagy sétált arra- gondolják ők), vagy hogy véletlen- valójában én irányítottam az egészet.

Igen, elképzelhető hogy velünk is játszanak, "sakkoznak", és mulatnak azon ahogy hitegetjük magunkat szabad akarattal, meg kutatjuk a dolgok értelmét.

2015. máj. 22. 07:38
 4/29 anonim ***** válasza:
Mondjuk ez a simses példa azért elég ijesztő.
2015. máj. 22. 08:06
 5/29 anonim ***** válasza:
59%

Egyes jól mondja, mondjon le!

Elfogadnám, ha így lenne, de nem így van. Az Istenhívők azért hiszik ezt, mert ezt szeretnék hinni.

2015. máj. 22. 08:08
 6/29 anonim ***** válasza:
16%
5-ös! Nem vagyok vallásos, de tudom, hogy létezik egy tudatos energia, amelyik teremtette az univerzumot. Ehhez nem kell vallásosnak lenni, hogy ezt belássa az ember.
2015. máj. 22. 09:01
 7/29 anonim ***** válasza:
43%
3-as! Senki nem sakkozik velünk! A szabad akaratból az következik, hogy az emberek a saját sorsukat szabad akaratukból tervezik meg, és bármi is történik velük az életük során, az a saját tervezésük következménye!
2015. máj. 22. 09:05
 8/29 anonim ***** válasza:
7%
Te csak ezt hiszed. :D
2015. máj. 22. 09:07
 9/29 anonim ***** válasza:
68%

Az Istenhívőség nem vallás kérdése #6-os!

A tudatos energiát, csak te képzeled oda. Egyébként tudatos_energia, mint fogalom nem létezik, legalábbis én nem tudok róla. Nem Isten teremtette az univerzumot, vagy rá tudsz cáfolni? Ha Isten teremtette az univerzumot, Istent ki teremtette? Mindegyik teremtő mellett van egy másik teremtő? Ha a teremtésünk tudatos volt Isten nagyon silány munkát végzett!

2015. máj. 22. 09:16
 10/29 anonim ***** válasza:
78%

#6:

>de tudom, hogy létezik egy tudatos energia, amelyik teremtette az univerzumot. Ehhez nem kell vallásosnak lenni, hogy ezt belássa az ember.

Igaz, ehhez nem kell vallás, elég, ha valaki meglehetősen egyszerű. Nincs olyan, hogy tudatos energia, ez a kifejezés még csak nem is értelmes.

2015. máj. 22. 09:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!