El tudnád fogadni, hogy egy felsőbb tudat (Isten) irányítja a világot?
Igen. Kb. mint ahogy mi játszunk a SIMS-el. Pl. Gizinek az növeli az életpontjait, hogy megcsókolja őt Pista. Legyen. Úgy irányítom Gizit, hogy kimenjen a kertbe virágot locsolni, Pistát odaküldöm, hogy arrafelé sétáljon és csókolja meg. Mindketten gondolhatják azt, hogy ez az ő szabad akaratuk (a saját akaratából ment ki virágot locsolni, vagy sétált arra- gondolják ők), vagy hogy véletlen- valójában én irányítottam az egészet.
Igen, elképzelhető hogy velünk is játszanak, "sakkoznak", és mulatnak azon ahogy hitegetjük magunkat szabad akarattal, meg kutatjuk a dolgok értelmét.
Egyes jól mondja, mondjon le!
Elfogadnám, ha így lenne, de nem így van. Az Istenhívők azért hiszik ezt, mert ezt szeretnék hinni.
Az Istenhívőség nem vallás kérdése #6-os!
A tudatos energiát, csak te képzeled oda. Egyébként tudatos_energia, mint fogalom nem létezik, legalábbis én nem tudok róla. Nem Isten teremtette az univerzumot, vagy rá tudsz cáfolni? Ha Isten teremtette az univerzumot, Istent ki teremtette? Mindegyik teremtő mellett van egy másik teremtő? Ha a teremtésünk tudatos volt Isten nagyon silány munkát végzett!
#6:
>de tudom, hogy létezik egy tudatos energia, amelyik teremtette az univerzumot. Ehhez nem kell vallásosnak lenni, hogy ezt belássa az ember.
Igaz, ehhez nem kell vallás, elég, ha valaki meglehetősen egyszerű. Nincs olyan, hogy tudatos energia, ez a kifejezés még csak nem is értelmes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!