Ki tudna segíteni abban, hogy megtudjam mí is az amiért ide a Földre jöttem?
Loyolai Szent Ignác pl. ezt mondja:
Az ember arra van teremtve, hogy Istent, a mi Urunkat dicsérje, tisztelje és szolgáljon neki, és ezáltal lelkét üdvözítse.
Minden egyéb a föld színén az emberért van teremtve, és azért, hogy segítse őt a cél elérésében, amire teremtve van.
Ennek a világnak minden dolga Isten ajándéka, és lehetőség számunkra, hogy általuk könnyebben megismerjük Őt, és önmagunkat készséges szeretettel adjuk vissza Neki.
Ebből következik, hogy az embereknek ezeket annyira kell felhasználni, amennyire segítik célja elérésében, és annyira kell megválnia tőlük, amennyire akadályozzák abban.
Szükséges ezért, hogy közömbösekké tegyük magunkat minden teremtménnyel szemben, ami szabad akaratunk döntésére van bízva, és nincs megtiltva.
Úgyannyira, hogy a magunk részéről ne akarjuk inkább az egészséget, mint a betegséget, a gazdagságot, mint a szegénységet, a tiszteletet, mint a gyalázatot, a hosszú életet, mint a rövidet, és következetesen így minden másban;
egyedül azt kívánva és választva, ami jobban elvezet bennünket a célba, amire teremtve vagyunk.
Ajánlom Jankovich István 2 könyvét:
-Miért élünk a Földön?
-Túléltem a halálomat
Sok kérdésre választ adnak...
** A védjegy jogtulajdonosa nem járult hozzá a szó használatához.
Ezt nem tudom szebben mondani.
Először apádból mentél anya'dba, és párhónappal később pedig anya'dból bújtál elő.
Ez a retkes trágárság szűrő...FML
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!