Meditációnál bealvás ellen mit tanácsoltok?
Jól igen csak olyan mintha álmodnák.S ez kizökkent a meditációból.
Vagy ez éppen jó lenne?
Egyrészt lehetőleg ne akkor meditálj, amikor már fáradt és álmos vagy, hanem mondjuk reggelente, feltéve, ha tudsz rá időt szakítani, vagy hétvégén napközben.
Ha fáradt vagy, és inkább alvásra van szükséged, akkor kár erőltetni a dolgot, mert a szervezeted úgyis "felülbírálja" a döntésedet.
Ha azt érzed, hogy kezdesz álmosodni, azzal esetleg próbálkozhatsz, hogy finoman megmozgatod a kéz- és lábujjaidat.
a test lehet mozgásban is meditáció során, a szellem az, ami nyugodt
például ilyen: az önfeledt tánc
Mindegy hogyan mert ülve is elalszom majdnem kipottyanok a fotelból. Reggelente is az a helyzet,délután is,este is.Teljesen mindegy fáradt-e vagyok vagy nem.Kávé az sem tesz semmit,egy nagy presszó mást kiütne én attól függetlenül is elalszom.
Törökülés nem jó mert kb másfél perc után a lábaim elzsibbadnak és fájnak.
Én úgy szoktam csinálni, hogy háton fekve...
Sikeres is a meditáció, habár túl mélyre még nem mertem menni.
Az normális , hogyha visszatérek akkor iszonyatosan nagy erőt kell vennem hogy megmozdítsam kezem, lábam stb.
Jah meg ha valami kis háttérzaj van transz állapot közben, akkor olyan mintha hangrobbanás lenne és nagyon hangos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!