Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Szerintetek mi van a halál...

Szerintetek mi van a halál után, miben hisztek Ti igazán?

Figyelt kérdés
2015. ápr. 23. 15:06
1 2 3
 11/27 Ozmium42 ***** válasza:
Hová lesz a gyertyaláng, ha elfújod? Hová lesz a fény, ha leoltod a lámpát? (Nem, nem a hűtőbe menekül). A tudat és a személyiség az agy működésének a terméke, ha az agy nem működik, akkor nincs termék, ez ilyen egyszerű.
2015. ápr. 23. 22:49
 12/27 anonim ***** válasza:
41%

"ha az agy nem működik, akkor nincs termék, ez ilyen egyszerű"

...volna, ha a halálközeli és testenkívüli élmények valamint az ESP-t igazoló kísérletek nem utalnának a szöges ellentétére.

Én is pontosan ezt hittem, amíg nem ismerkedtem meg a fenti dolgokkal.

2015. ápr. 23. 23:29
 13/27 Ozmium42 ***** válasza:
Az oxigénhiányos agy még működik attól, hogy ideiglenesen valaki eszméletét veszti, sőt, akár közben az agya is leállhat egy időre. Előtte és utána (nem közben) bőven van ideje összehaluzni dolgokat, mielőtt magához tér.
2015. ápr. 23. 23:38
 14/27 anonim ***** válasza:

Az indiánok szerint szabadság és az örök vadászmező.

Nekem tetszik ez a verzió.

2015. ápr. 23. 23:38
 15/27 anonim ***** válasza:

Ozmium42-vel értek egyet..

Hiú ábránd, önnyugatás, hogy kell lenne valaminek utána.. agyi funkciók, elemtromos ingerek, idegek, hozzák létre a "lellket" én tudatot stb.

2015. ápr. 24. 09:15
 16/27 anonim ***** válasza:

"Az oxigénhiányos agy még működik"

Igen, csakhogy számtalan esetben utólag igazolhatóan az eszméletlen állapot alatti eseményeket sikerült 100%-os pontossággal rögzítenie, amire senki nem tudja a magyarázatot. Rengeteget tanulmányoztam a kérdést, és emiatt kénytelen voltam elvetni ezt a "magyarázatot".

És ami még érdekesebb, sokszor eközben más helyszínen zajló eseményekről is tudomást szereztek ezek az oxigénhiányos agyúak.

2015. ápr. 24. 10:12
 17/27 A kérdező kommentje:
Valahogy nekem sem jön be ez a "semmi nincs" verzió. Mióta az ember "hisz", vallások vannak, nem tévedhetnek ennyien: szeretném ezt gondolni. Kell valami odaát valóban, amitől minden vallásban megjelenik.
2015. ápr. 24. 14:45
 18/27 anonim ***** válasza:

Két érdekes adalékot osztanék még meg a fentiek mellé:

1. Az ember több évezredes történetében csak az utóbbi 100-200 évben erősödött meg az ateista, materialista filozófiai irányzat. Történelmi távlatban elhanyagolható idő.

Ehhez hozzátartozik, hogy minden kor embere bölcsebbnek, szélesebb látókörűnek és intelligensebbnek gondolja magát az előző korokban élteknél. Azonban kutatások szerint ez messze nincs így: állítólag az átlagos IQ-szint nemhogy emelkedett, hanem csökkent az elmúlt évszázadokban.

2. Manapság szokás a magas IQ-t összekeverni a bölcsességgel, tanultsággal, műveltséggel. Szintén érdekes tanulság az, hogy az ún. Mensa-teszteken jól teljesítő egyének körében többségben vannak azok, akik nem tartják a paranormális jelenségeket badarságnak, sokkal inkább érdekes, ígéretes kutatási területnek.

2015. ápr. 24. 20:38
 19/27 Ozmium42 ***** válasza:
Aha. Szóval a babona azért jobb, mint józan ésszel elutasítani a babonát, mert a babona régebbi. És ha az átlag intelligencia csökken, akkor az azt jelenti, hogy mindenki egyformán és egyenletesen hülyül. Gratulálok a ragyogó észjárásodhoz. Gondolom a betegségeket is démonok okozzák, mert ezt régebb óta hiszik, mint azt, hogy vannak kórokozók és genetikai rendellenességek.
2015. ápr. 24. 21:09
 20/27 anonim ***** válasza:

"Szóval a babona azért jobb, mint józan ésszel elutasítani a babonát, mert a babona régebbi."

Nem egészen. Nem babonáról beszéltem, hanem vallásról, filozófiáról. A világmindenség alapvető megközelítéséről. Mit tekintünk elsődlegesnek: az anyagot vagy a szellemet? Ez igen távol áll a babonától (beütöm a könyökömet, vendég jön, stb.)

"És ha az átlag intelligencia csökken, akkor az azt jelenti, hogy mindenki egyformán és egyenletesen hülyül."

Nem, hanem azt jelenti, hogy általánosságban meghatározza az uralkodó nézeteket, filozófiai irányokat, életfelfogást. Szerintem nem nehéz belátni, bár árnyalja a képet, hogy régen a köznép kevésbé jutott "szócsőhöz", mint manapság.

"Gondolom a betegségeket is démonok okozzák, mert ezt régebb óta hiszik, mint azt, hogy vannak kórokozók és genetikai rendellenességek."

Ezt senki sem mondta. :) Mindenesetre azt valószínűnek tartom, hogy nagyon sok betegség szellemi (lelki) eredetű, illetve alapvetően meghatározza a lefolyását vagy kiteljesedését nem anyagi "összetevő".

2015. ápr. 24. 21:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!