Mi az a családállítás?
Na ez engem is érdekel, mert ezoterikus barátnőm folyton ilyen hülyeségekről lefetyel, csak már megszoktam, hogy amikor ilyen állatságokról, Coelhoról meg horoszkópról meg hasonló idiótaságokról vakerál, akkor kikapcsoljam a szelektív hallásomat, és csak mosolyogva bólogatok.
De biztos vagyok benne, hogy valami irgalmatlan orbitális marhaság lesz, aminek nulla természettudományos alapja van, és a hülye emberek pénzét húzzák ki vele.
Első vagyok, rákerestem... a kedves Kérdezővel nem kellett csalódnunk, valóban egy irgalmatlan nagy állatságról van szó. Idézem (megjegyzések és nagybetűs kiemelések tőlem):
"Bert Hellinger fedezte fel, hogy létezik egy közös CSALÁDI LÉLEK (WTF!?!?!), egy olyan CSALÁDI ENERGIAMEZŐ (Uram, irgalmazz!!!), amely meghatározóan irányítja az egyes emberek életét.
A családi lélekben /mezőben szigorú törvények uralkodnak. Ha megsérülnek, az generációkon keresztül negatív hatással van a családtagokra. A CSALÁDI LÉLEK MEGKEZDI A KIEGYENLÍTÉST (!!!), a jóvátételt. Működésbe lép a rendszer-lelkiismeret, például úgy, hogy a gyerek kezd el érthető ok nélkül rosszul élni, vagy valamilyen testi-lelki tünetet mutatni. Mivel az okok ilyenkor nem a saját élettörténetben vannak, mindaddig eredménytelenek maradhatnak a testi és lelki kezelések, amíg a rejtett dinamika napvilágra nem kerül és fel nem oldódik."
NAGYON FÁRASZTÓ ezoterikus baromság. -_-
A kételkedők táborába tartozom. A neten való leírásokat bevallom, nincs türelmem elolvasni. Viszont voltam néhányszor családállításon segítő résztvevőként. És továbbra is visszajáró leszek, mert amivel találkoztam, arra nincs racionális magyarázatom, de nagyon érdekesnek tartom.
Hogy a kérdező ismerősét miért kerülgeti az öngyilkosság - illetve, hogy ennek mi köze lehet a családállításhoz, arról fogalmam sincs. Akinél én jártam eddig, ott senki nem "omlott össze", mindenki pozitív eredménnyel távozott
Nem tudom, múlik-e ez a "terapeuta" személyén.
Hogy baromság-e? Fene tudja. Én adnék esélyt ennek a problémamegoldási módnak is - mint ahogy a doki által felírt gyógyszert is szedem egy darabig, amíg meg nem győződöm arról, hogy valóban hatékony-e a bajomra, vagy kérjek más receptet.
Kb fél éve rendszeresen járok egy teraphoz. Eddig négy állításom volt és többször voltam segítő.
Aki felfogja, hogy neki kell változni és nem a csodát várni, plusz, hogy ez nem azonnal történik meg, hanem akár évekkel később is, - persze ez nagyrészt rajta múlik - annak segíteni fog.
De aki nem akarja elfogadni a változást annak nem.
Kb 7 évig próbálkoztam sok dologgal főleg személyiségfejlesztő könyvekkel, CD-kel, előadásokkal és az ott javasolt módszerekkel. Meditációval és még egy rakás egyéb módszerrel. Sokat egyik sem használt. Csak rövid ideig és nem igazán éreztem a hatásukat.
Viszont a Hellinger módszer az tényleg a megváltás volt nekem. Amióta megéltem a változásokat a korábban tanult módszereket nagyon hatékonyan tudom használni. Sokkal jobbak az intuícióim és sokkal jobban érzem magam, jobban alszom, határozottabb vagyok, meditációnál még sosem tudtam ennyire koncentrálni, mint most kb minden jobb. Sok félelmem eltűnt és már én akarok változtatni és nem a félelmeim vezérelnek amik miatt korábban nem tettem meg sokmindent. Ez az egész igazán felemelő érzés. :)
Még sok dologban kell fejlődnöm, de legalább most már elhiszem, hogy képes vagyok fejlődni.
Jönnek ide máshonnét is emberek és tényleg vannak rémes sztoriaik más terapokról. Van aki erőlteti és kényszeríti az egész állítást. Nálunk alig van beszéd és a terap sem szól közbe csak ha elakadás van, akkor tesz javaslatokat. Van olyan terap aki elkezdi rendezni a teret (ezt olyanok mondták akik máshonnét jöttek).
Ez is pont olyan, mint az autószerelő vagy gázszerelő. Ha találsz egy jót, akkor az mellett kitartasz, de ha kóklert találsz, akkor az csak a pénzedet és az idődet rabolja. És ami fontos, hogy türelem kell hozzá.
Még egy fontos dolog. Vannak kóklerek is akik sosem végeztek tanfolyamot mégis állítanak. Na őket nagy ívben kerülni kell. Azt nem tudom, hogy milyen papírt ad a Hellinger intézet, de ők biztosan meg tudják mondani, hogy az illető képzett terapeuta vagy csak kókler.
Egy újra ismétlődő negatív élethelyzetbe kerülvén gondoltam azt, hogy a családállítás díját nem alkoholra költöm, hanem adok egy esélyt ennek a módszernek.
Ha már piásan állandóan ugrani akartam , akkor legalább majd úgy ugorjak, hogy legalább állítottam :)
Korábban feltűnt hogy a családomban a férfiak harminc után szétesnek és ezek a tünetek rajtam is kezdtek kijönni.
Ami a lényeg: az állítás után határozott döntést hoztam a jövőmről, elfogadtam a helyzetet.
Nagyon megkönnyebbültem.
Felismertem pár negatív kötést-mintát az életemben és felhagytam velük.
Azóta jobb.
Rájöttem, hogy sok éve utáltam magamat és ez volt az oka sok kudarcnak. Arra is rájöttem, hogy a szüleimet másoltam ezzel.
Tervezem, hogy majd megint megyek, hogy kitisztítsam magamból a trutyit és nagyobb rendet csináljak.
A nagyon racionális-tudományos fröcsögőknek megy annyit, hogy lehet nekik is jól jönne némi segítség, vagy majd egyszer eljön az a nap, amikor rendet kell csinálniuk és ott az 1+1=2 nem fog segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!