Miért járnak ide?
Ozmium. Te is láthatod az energiákat.
Én már, akkor is láttam őket, amikor még nem érdekeltek ezek a dolgok. Csak nem tudtam, hogy mik azok.
Szerintem te is láttál már a levegőben fura alakzatokat, például olyan, mint az esőcsepp és esik le stb.
És ezt is be tudom bizonyítani. Persze én se hiszek el mindent, egészen addig, amíg magamnak nem sikerült bebizonyítani, hogy valóban működik. De nem csak egyféleképpen, hanem több variációt is kipróbálok, ha kell minden eshetőséget, és ha egyik sem működik, akkor persze, ez nem valós. De vannak dolgok, amik valósak, ilyen a mágia is. A vérmágia is működne, bár azt még nem próbáltam, de nem is szeretném kipróbálni.
Az ezotéria is vezetheti az embert az orránál fogva, de a tudomány is. Ez a kettő egymás ellentettje, majdnem. Ha az ember, csak a tudománynak hisz, akkor tulajdonképpen csak fél ember. Ha az ember csak az ezotériának hisz, akkor is csak fél ember. Mind a kettő ugyanolyan valós.
Az ezotéria is vezetheti orránál fogva az embert, de a tudomány is. Ugyanúgy mind a kettő kiírhat bármit az internetre, írhat bármiről könyvet stb. A saját szemeddel kell meglátnod a dolgokat, ahhoz hogy teljes mértékben megbizonyosodhass a valóságáról. És mind a kettőhöz az a hozzáállás kell, amit az megkíván.
Bármi történjék is, ha te nem láttad a saját szemeddel a dolgokat, akkor azok lehetnek hamis állítások, kísérletek is. A szöveg csak szöveg. A látvány a hihető.
Az a baj ezzel az ún. energia látással, hogy nem energia látás, hanem a vérnyomás lassabb alkalmazkodása révén bekövetkező, különböző kiterjedésű fényes vagy csillogó pontok összességének a látása.
Ill. okként említhető a (szem) ideghártya átmeneti vérkeringési zavara.
Magam is láttam már ilyen jelenséget. Nagyon érdekes tud lenni, de nem energia.
Aki pedig tudatmódosító szer hatására lát valamit, az más kategória - abszolút képzelgés.
"Én már, akkor is láttam őket, amikor még nem érdekeltek ezek a dolgok. Csak nem tudtam, hogy mik azok. "
Kérdeztél volna meg minket. Megmondtuk volna hogy hallucinálsz vagy legalább is túl élénk a fantáziád.
"magamnak nem sikerült bebizonyítani, hogy valóban működik."
Az ember szubjektív valósága nem egyezik meg a valósággal, ezért hiszünk bizonyítottnak egy csomó téves dolgot, pl. hogy a szomszéd biztos utál (pedig lehet hogy csak mogorva természet) vagy hogy "energiákat látsz". A tudomány pont ezért jó, mert olyan dolgokat fogad el bizonyítottnak ami mindenki számára bizonyítható és nincs rá ellenbizonyíték.
"Mind a kettő ugyanolyan valós."
Fenéket. A tudomány ellenőrizhető és valós, az ezotéria meg képzelgés ahol az álmodozók egymást veregetik hátba saját nagyszerűségüktől eltelve.
"Az ezotéria is vezetheti orránál fogva az embert, de a tudomány is."
A tudomány fejlődik, rájön új dolgokra. Az ezoteria még mindig ott tart hogy lássunk szellemeket, de még senki nem látott úgy szellemet hogy az mások számára is bizonyítható lenne.
"Mind a kettő ugyanolyan valós. "
Csak szeretnéd.
És mikor dédmamám házában láttam egy kislányt, és egy másik ismerősöm is látta ugyanazt, csak egy másik helyen abban a házban. Nem beszéltünk össze vele meg semmi, de bebírta fejezni a leírását. Mindkettőnk, ugyanazt képzelte volna? Dehogy.
A vérnyomásom tökéletes, teljesen egészséges vagyok. És ez bizonyítva is lett. Valóban van olyan, hogy magas vérnyomás hatására, de nekem már évek óta, sőt születésem óta magas vérnyomásom? Hagyjuk már. Ha valakinek magas a vérnyomása, akkor azt a műszer is kimutatja és nekem nem magas, nekem tökéletes a vérnyomásom, látásom is stb. Ezt az orvos is megmondta.
Egyébként, az energiát érezni is lehet, de ahhoz fel kellene menni egy olyan oldalra, ahol ilyeneket mutatnak, tanítanak meg.
Nem azt mondom, hogy utálom a tudományt, mert sokszor hasznos, de az ezotéria igaz részével is foglalkozni kellene. Ha közzé lenne téve, és iskolában tanítanák ezeket, akkor már senki nem cáfolná meg ezt.
De én nem már nem mondok semmit, de kiderült, hogy tudatlan még a mai ember. Nem csak ezotéria téren, de tudomány terén is.
És ez volt a végszavam.
Biztos cuki <3
Bár én nem zárnám ki, hogy a fallal próbál ismerkedni, vagy csak kreatív, esetleg tornászik meg beszélni próbál.
Vagy honnan tudhatjuk, hogy egy kis gyerek nem akar különleges lenni és figyelmet? Vagy összekever valamit hirtelen.
Persze az ijesztő lenne, ha alma repkedne mellette és démonian nevetne.
Az biztos, hogy ijesztő lenne.
Egyébként valakinek megmaradnak ezek a képességei. Én például még emlékszek arra kiskoromban árélt ilyen jellegű élményekre is.
Ha a gyereknek akkor nem magyarázzák be, hogy nincs ott semmi, akkor a képessége megmarad, ami még a hasznára fog válni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!