Miért járnak ide?
Egyébként örülni kellene, mert így sokat tudunk tanulni egymástól közvetett módon is, vagy tanítani tudjuk egymást. Meg egyébként is jobb a hangulat.
Persze sokan nem szeretnek kitörni a kis elképzeléseikből és fáj nekik minden kritika.
Nem mindegy, hogy a valóságot vagy a mesét képzeled oda....
Szép álmokat!
"Vannak dolgok, amik nem mérhetőek" + "Ott van az energia (nem a mértékegység)." + "ezeket még látni is lehet"
Tényleg nem érzed, mennyire értelmetlen ez? Bennem ilyenkor mindig olyan sok kérdés torlódik fel.
Mi az energia? OK, a tudósok megalkotják a fizikai fogalmat, mint egy rendszer munkavégző képessége, felírnak rá mindenféle képletet, mérik, számolják. Aztán honnan, mikor jön a képbe az az energia, ami nem ez? És mi az? És hogy-hogy több van belőle, mint a levegőből ha nem mérhető? Honnan tudod, hogy mennyi van belőle, ha nem mérted le, mert nem lehet, és ha mégis tudod, akkor az nem mérésnek számít? És ha lehet látni, akkor miért ne lenne annál inkább mérhető? És mi az, hogy én meg sokan mások például mégsem látom? És mérni sem tudom? Egyáltalán mégis mit nem látok? Nem csak egy áltudományos halandzsa ez az "energia"? Mert amit eddig olvastam róla, az mind az volt.
"Pedig a legfejlettebb műszer, nem a technika, hanem az ember."
Dehogynem a technika. Az emberi érzékszervek igen szűk tartományok között érzékelnek mindenféle fizikai ingert. Az állatvilágban a legtöbb faj érzékel olyan tartományokban, amikben mi már nem, a műszerek pedig messze túltesznek mindenen. Hogy honnan vetted ezt megint, fogalmam sincs, de tényszerűen nem igaz.
"Véleményem szerint nem szabad mindig a tudományra támaszkodni, ugyanis az is mondhat hülyeséget"
De bezzeg az ezotéria. Azért járok ide szórakozni, mert soha senki nem mond hülyeséget :D
"Az emberbe nem kell megépíteni úgy, hogy érzékelje ezeket, mert már így született"
Akkor a szkeptikusok vagy nem emberek, vagy...
"Csak soha nem figyel az ember önmagára."
Az biztos! Soha meg sem fordult a fejünkben ilyesmi. Mi MINDIG csak másra figyelünk, születésünk óta. Ez lehet a válasz.
"Aki csak a tudományra támaszkodik, azt az orránál fogva vezethetik, egész könnyen."
Kik? Hogyan? Végezhetnénk egy kísérletet erre, mert én csak a tudományra támaszkodok, legalábbis abban a viszonylatban, amikkel itt szembesülök. Megnézném azt, ahogy az orromnál fogva vezet valaki tudomány által. Olyat minden nap látunk itt, aki beleőrült/belebetegedett valamilyen vallásos/babonás/ezoterikus baromságba. Most is éppen valaki vérmágiával akarja elérni, hogy beleszeressen valaki (WTF). Melyikünk van orránál fogva vezetve?
"Vannak dolgok, amik nem mérhetőek, így kevés mód van rá, hogy megtudják állapítani a létezését."
Abból, hogy valami nem mérhető, és így kevés mód van arra, hogy megtudják állapítani a létezését, nem következik az, hogy márpedig valahogyan mégis létezik. Tehát nem kell létezőként kezelni, és komplett rendszereket kiépíteni vele.
"Véleményem szerint nem szabad mindig a tudományra támaszkodni, ugyanis az is mondhat hülyeséget,"
Csakhogy az minden esetben ellenőrizhető. Mindenki számára hozzáférhető. A spiri dolgok pedig soha nem ellenőrizhetők.
"Csak soha nem figyel az ember önmagára."
Nem kell általánosítani, mert ez nem igaz.
Ami az embereket az orránál fogva vezeti, az az ezoterikus spirituális maszlagos kitalációs fantáziavilág.
Megtapasztaltam, és végül erre a megállapításra jutottam.
"Az ilyeneket nem szeretem, meg a névtelen trollkodásokat, beszólogatásokat az oldalon."
Neked mi a neved?...
a legtöbb ember azért jár az ezotéria szekcióba, hogy megmutassa "feljebbvalóságát" azzal, hogy beszólogat azoknak az embereknek akik hisznek ezekben a dolgokban.
ÉS aki azt mondja, hogy a kérdések miatt olyanok a válaszok amilyenek, annak inkább azt mondom hogy a sok tahó miatt olyan a válasz amilyen és nem a kérdéstől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!