Minden választ szivesen várok de lehetőleg egyéni elképzeléseket kérek. Senki ne jöjön nekem ezekkel a vallásos maszlaggal főleg ne a római katolikussal azt egyenesen KI NEM ÁLLHATOM. Annyi mindent titkolnak és/vagy máshogy mondják mint amit igazából gondolnak hogy ezekből nem kérek.
"Sokan kérdezik, hogy létezhet-e élet a halál után
Azt néznek bután, ha mondom hogy a halál előtt is van
Csupán csak kupán csap a kaszás
Mégis más a k.b@-szás, mint hogy a földbe ásnak
Egy nap, pedig az csak egy pillanat
Cserébe minden alak egy egész életöltőt kap
Amit kihasználhat, és majd eldönti az ak
Hogy halmozva az életet az élet halmazban mit rak"
2015. febr. 22. 20:30
13/20 homo ludensz válasza:
Az én meggyőződésem a következő:(lehet bírálni természetesen) az ember a test és a lélek (szellem) alkotókból áll. A két alkotó gyümölcsöző együttműködése esetén lesz egy testben és lélekben kiegyensúlyozott alkotni képes ember. A test a lélek (szellem) nélkül talán ösztönlény szintjén mozogna és a lélek semmit nem tudna a test nélkül odébb tenni. Az anyag az ismert fizikai törvények vonatkozásában "porból lettél s porrá leszel" törvény alapján véges. A lélek viszont más dimenzió. Inkarnációk során begyűjti a tapasztalatokat és jó esetben egy részüket magával viszi.Hová kérdeznétek? Arra a szellemi szintre amit elért az életek láncolatában. Nézetek magatokba. Mikor egy közeli hozzátartozó eltávozik őt siratjátok? Nem őt hanem a hiányát és azt az űrt amit maga után hagyott. Végső soron magatokat siratjátok mert amit ő adott azt már nem kapjátok. Minden valószínűség szerint majd ha szükségét érzi újra leszületik hogy még tökéletesebbre csiszolja magát és sokan fogják majd ismét siratni ha kilép az ajtón. Ez a körforgás az amit mi emberek megélünk hogy az egyik ajtón be és mindenki boldog csak mi sírunk majd x idő múlva kilépünk és mindenki sír.
2015. febr. 22. 20:32
14/20 Ozmium42 válasza:
Homo ludensz, az érvelésed elején súlyos hibát követsz el. A halál definitíve az élet vége. Nem csak az ember életének vége, hanem állatoké, növényeké, egysejtűeké. Nem csak az ember él. Így tehát a test+szellem teóriád átgondolatlan. Az életet általánosságban nem csak az emberre vonatkoztatjuk. Azt pedig könnyű belátni, hogy amit meg akarunk ölni, annak a testét roncsoljuk szét, a biokémiáját lehetetlenítjük el. Ez a halál. Miért kellene feltételezni az ember esetében még valamit? És legfőképpen: miért kéne feltételezni, hogy az egyik rész elpusztíthatatlan, képes függetlenedni az anyagi testtől?
Gyertyás hasonlat: hová lesz a gyertyaláng, miután kialszik?
2015. febr. 22. 20:47
15/20 anonim válasza:
De vajon miért feltételezik sokan azt, hogy a túlvilághoz szükség van valamiféle megmaradó energia mezőre amit úgy hívunk lélek? És ha csupán okozatod lesz? Pl. a buddhisták nem hisznek a lélekben és az állandó részben. Az ő hitük szerint minden dolog változó (szerelem, harag a test a világ minden) Egyetlen dolog van ezen a világon ami mindig igaz ez pedig a változás. Tehát semmi sem állandó, minden változik az ok-okozat függvényében, ha lejtesz egy bögrét valamit az széttörik, kell egy új bögre, ami már nem lesz ugyan az mint a régi bögre volt csupán hasonlítani fog rá...
Na már most akkor a halál miért lenne állandó? Az is előbb-utóbb megváltozik, ha ebből indulunk ki.
Persze ez csak egy nézőpont.
2015. febr. 22. 21:01
16/20 homo ludensz válasza:
Mint fentebb jeleztem ez az én teóriám és lehet bírálni. Az élet vége.Igaz annak vége miről fentebb írtam az anyag és a lélek kölcsönös együttműködésének az ember viszonylatában. A létformákat tekintve van a kő,a növény,állat és az ember. Azt pedig jó lenne definiálni hogy mit nevezünk életnek és miből jutunk arra a következtetésre hogy az amit vizsgálunk az él.A kutató számára a mikroszkóp alatt az egysejtű is él a barackfám a kertben is él,sőt a kutyám is itt a lábamnál szuszog tehát él. Viszont az általunk jelenleg ismert szerveződés az ember rendelkezik lélekkel és csak ő tudja hogy a születése pillanatában az elmúlása kódját is magával hozta. A többi létező ezen nem töpreng. Mondjuk én elfogadom hogy az első embert a Teremtő miután sárból megalkotta a saját lelkéből lehelt bele és életre kelt a teremtmény. Leszületéskor a gyermek első leheletét beszippantva felsír(élet) és a haldokló utolsó leheletével kileheli a lelkét(halál). Ezen logika alapján feltételezem hogy a lélek mivel a Teremtő által lett az ősbe helyezve hogy éljen, s a halála után mindenki visszaadja a Teremtőjének aki(ami) egy más dimenzió s így a lélek is annak része. Talán akkor döbbent rá az ember a maga halandóságára mikor önmagára eszmélt és bele tudta helyezni magát az őt körülvevő világba. Csak gondolkodom ....
2015. febr. 24. 12:48
17/20 anonim válasza:
Ha veszel mondjuk egy bernáthegyit elnevezed Életnek és veszel mellé egy dobermannt elnevezed Halálnak. Ha a dobermann beáll a bernáthegyi mögé, akkor lesz Élet a Halál után.
2015. febr. 26. 20:06
18/20 anonim válasza:
Biztosan nincs élet. Már rég jeleztek volna. Régen rettegtem, amikor láttam a kedvencek temetôje filmet, hogy a mamám kikel a sírból, mert láttam a temetése napján a koporsóban úgy 4-5 évesen :) Egy szeretett barátom 3 éve ment el. Ô biztos jelezne odaátról.
2015. ápr. 22. 22:50
19/20 anonim válasza:
#18: Nem meggyőzni akarlak semmiről, de gondolj csak bele ha jeleznének, hogy élnek mennyire megváltozna az életünk. Úgy értem, hogy hirtelen nem lenne akkora tétje a dolgoknak mint amekkora most van, meg befolyásolná a minden napjainkat... Lehet vannak nagyobb erők ennél amik nem engedik azt hogy kapcsolatba lépjünk azokkal akiket elveszítettünk, mert az élet egy próbatétel, és ha ebben biztosak lennénk már nem lenne igazi a próba tétel. Ez persze csak egy néző pont.
Én nem láttam (vagy csak nem emlékszem) amikor negált a szívem, hogy lenne odaát bármi is, de azért nem adom fel a reményt, hogy egyszer majd láthatom azokat akiket elveszítettem. :)
27/F
2015. ápr. 22. 23:04
20/20 anonim válasza:
Elmegy a test, marad a lélek, emlékeztetője a múltnak a szépnek, a soha el nem múló fénynek .
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!