Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek erről? Mars...

Mi a véleményetek erről? Mars bekolonizálása?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

2015. febr. 8. 13:44
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem az új dolgoknál vonakodnak, hanem a kiforratlan dolgoknál. Még mindig túl sok a kérdés, feladat, probléma. Egyszerűen korai az emberes út a Marsra. De muszáj fenntartaniuk a lelkesedést valahogy, különben nem tudnák folytatni a munkát.

Egyébként támogatom a kutatást, csak a felesleges kapkodást nem. :)

2015. márc. 3. 07:51
 12/17 anonim ***** válasza:
52%

Nem értem a felháborodott válaszokat. Igen, veszélyes, az emberiség a határait feszegeti. Mint ahogy tette azt mikor meghódította a sarkvidéket vagy mikor felfedezte Amerikát vagy mikor Föld körüli pályára állította az első űrhajóst, etcetera, etcetera.

Szinte biztos hogy nem minden úgy fog menni ahogy tervezték, lehet hogy lesznek akik meghalnak, sőt lehet hogy egyik-másik csoport útja vagy túlélése teljes katasztrófával végződik. Ez benne van a pakliban, már csak ezért is önkéntes, nem muszáj jelentkezni a feladatra. Ha úgy tetszik a résztvevők feldicsőített kísérleti majmok. Azért lesznek ott hogy kiderüljön mennyire élhető a Mars.

Szóval a puding próbája az evés, úgy gondolják hogy eléggé felkészültek az úthoz és ami még kérdéses azt addigra megoldják. Az teljesen mindegy hogy mennyire politikai a szándék - melyik gyarmatosítás nem politikai? - , a kudarc épp úgy vállalhatatlan, tehát a lehetőségekhez mérten felkészülten állnak neki.

Bárhogy is végződjön ez a móka, az emberiség tapasztalatokat fog szerezni és legközelebb jobban fogja csinálni.

Az egyetlen ami igazán meglep hogy még ha túl is élnének, a szaporodás szinte biztos problémás lesz, az alacsonyabb gravitáció előreláthatatlan következményekkel járhat egy születendő csecsemő számára. Szóval a végcél kb. eddig megoldatlan ezért már magát a jelentkezőket sem értem. :)))

Mondom ezt úgy hogy meghallgattam egy magyar jelentkező előadását és állításaim egy részét onnan vettem.

2016. ápr. 24. 10:40
 13/17 anonim ***** válasza:

Ez egy hosszú cikksorozat második része, ami a miértről szól.

[link]

A hogyanról szól a 3-4-5, az első pedig egy kis űrtörténelem, azokat is ajánlom.

Szerintem a Mars One nem fogja tudni megcsinálni, de a SpaceX igen. Lehet, hogy kicsit később, mint ahogy becslik, de előtt-utóbb meg lesz nekik.

2016. ápr. 25. 09:21
 14/17 anonim ***** válasza:

"Mint ahogy tette azt mikor meghódította a sarkvidéket vagy mikor felfedezte Amerikát vagy mikor Föld körüli pályára állította az első űrhajóst, etcetera, etcetera."

Ezek közül egyik esetben sem terveztek be áldozatot. Számoltak vele, de az teljesen más. A fenti Mars "oneway" esetben viszont eleve ez a cél, meg sem kísérlik visszahozni őket, ilyenre viszont nem sok korábbi példát lehetne mondani.

2016. ápr. 25. 09:52
 15/17 anonim ***** válasza:
Azt tervezik hogy az ember megél ott. Kolonizálás a végcél. Senki se úgy megy oda hogy meghal. Kockázatos mint bármi más.
2016. ápr. 25. 20:24
 16/17 anonim ***** válasza:

Az életük végéig semmilyen kolónia nem lesz ott. Egy kolóniához szükséges embermennyiséget nem fognak tudni odaszállítani. Már az odaút is rizikós, nem véletlenül végeznek izolációs, pszichológiai teszteket is.

Ez egy kísérlet, hogy milyen problémák adódnak egy hosszú távú marsi telep működése során, és persze tudományos munkát is végeznének. Ilyen feladat még nem nagyon volt, ahol a kutatókat nem is akarták(!) visszahozni.

De kár ezen vitázni, a kérdés is véleményeket kért. Ez az én véleményem. :)

2016. ápr. 26. 09:46
 17/17 anonim ***** válasza:
2016. ápr. 28. 11:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!