Szkeptikusok! Ha tényleg bebizonyosodik, hogy Isten (transzcendens) teremtette a világot, hogyan látjátok Őt?
Nem vallásos, hanem egy transzcendens Istenre gondolok. Ha mindez amit a világból látsz, érzel nem spontán állt össze évmilliárdok alatt, hanem tudatos Teremtő alkotta meg a világ működése alapján mit gondolsz róla?
Hogyan gondolkodsz róla? Milyennek érzed, jó vagy rossz? Szándékosan hagyta, hogy az emberi természet katasztrófába sodorja a bolygót (globális felmelegedés, környezetszennyezés) vagy ez egy próbatétel csupán?
Milyen a világ teremtője ? Okos, buta, nemtörődöm, hanyag vagy szándékosan szabad akaratott adott és mi szúrtuk el ? Mi az igazság mindenről ?
Ez egy roppant agyafúrt kérdés, ámbár nagyon időszerű lesz hamarosan ! Ugyanilyen pazar válaszokat várok én is :-)
Miért, van olyan ember, aki azt hiszi, hogy a Bibliát "Isten" írta.
A Biblia nem más, mint a világ legnagyobb bestsellere.
Javítok:
"Miért, van olyan ember, aki azt hiszi, hogy a Bibliát "Isten" írta" És egy nagy kérdőjel!!!
Akár isten teremtette a világot, akár nem, az egyik "magától" jött létre. Én inkább elhiszem, hogy ez a világ volt, és nem egy isten, aminek létezését semmi nem bizonyítja...:)
A világegyetem működését matematikai és fizikai törvényszerűségek határozzák meg, és nem értelmezhetőek benne az általunk kitalált fogalmak, mint "jó", "rossz", vagy akár "isten".
Környezetszennyezés...gyakorlatilag mi tesszük tönkre a környezetet.
Valahogy igazságtalannak érezném, hogy ha valaki nagyon régen elszúrt valamit, amiatt rajtam is csattan az ostor, én is szívjak addig, amíg élek.
"Nagyon időszerű lesz hamarosan." Ezt kifejtenéd esetleg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!