Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Hisztek Istenbe?

Hisztek Istenbe?

Figyelt kérdés
2015. jan. 21. 15:37
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Hogy lehet belehinni valamibe?
2015. jan. 21. 16:35
 12/19 anonim ***** válasza:
0%
Én hiszek, mert már sokszor segített nekem :)
2015. jan. 21. 16:59
 13/19 anonim ***** válasza:
nem
2015. jan. 21. 17:17
 14/19 anonim ***** válasza:
Igen.
2015. jan. 21. 19:55
 15/19 anonim ***** válasza:

Az isten "fogalmában, személyében" nem!

Egy teremtőben igen.

Hiszek abban hogy az élet nem alakulhatott ki egy teremtő nélkül, de nem hiszek a biblia által leírt istenben.

2015. jan. 22. 12:07
 16/19 homo ludensz ***** válasza:
Én addig is hiszegettem a magam módján az én általam elképzelt Istenben de miután volt pár éve hogy 3x műtötték a jobb kezem és Ő tudom hogy ott állt mellettem azóta egyértelmű a hitem. Az nap mikor odamentem a balesetibe talán egy kis kávét ittam reggel. A betegmegőrzőben kötöttem ki,infúzió bekötve és így voltam du.fél hatig mire ráért kézsebész. Mosolyogtam,jókedvű voltam a műtőasztalon míg körberaktak mindenféle kütyüvel. Tudtam hogy a Szívem Istene nem dob oda martalékul. Azután elaludtam és mire felkeltettek készen is volt. Fent a kórteremben nem kértem fájdalomcsillapító tablettát. Pár nap múlva plasztikázták mert nagyon meg volt faragva. Akkor sem kértem "vidámító" tablettát mert én tudtam hogy nincs okom cidrizni. Azóta sok problémám volt és talán többet is kaptam a Teremtőmtől mint azt kiérdemeltem volna. Ezek után kérdéses az én hitem?
2015. jan. 22. 12:50
 17/19 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy az orvosok szaktudásában kellett volna hinned és a műtét után nekik köszönetet mondani.
2015. jan. 22. 13:02
 18/19 anonim ***** válasza:

Lenyűgöző, hogy az istenhívők mindig a lehető legrosszabb okok miatt hisznek. A keresztény hitvédők évszázadokat töltöttek mindenféle furfangos filozófiai érvek kifundálásával, de a hívők továbbra is ott tartanak, hogy "hát beteg voltam, imádkoztam aztán meggyógyultam", meg hasonlóan meggyőző érveknél:)

De azért az megnyugtató, hogy mennyi nemleges válasz érkezett.

2015. jan. 22. 14:59
 19/19 homo ludensz ***** válasza:
Az orvosok szaktudását nagyon becsülöm és minden tiszteletem az övéké. Azon viszont elgondolkozhatsz te is és én is hogy egy szorgalmas fiatal ember nem kallódik el s nem éri baleset és képezi magát míg kéz és mikrosebésszé válik. Kötözésre bejártam és beszélgettünk,végtelenül intelligens emberek és úgy vettem ki hogy nem ateisták. Azok akik az én esetemben pld. a kéz bonyolult képességeit olyan szinten ismerik azok elgondolkoznak a Teremtő precizitásán is néha. A tudomány és a hit jól meg van csak mindegyiket a saját helyén kell kezelni. A tudománytól a kérdésekre a válaszokat önmagától kell számon kérni. A hitbeli kérdésekkel pedig a hitet kell nyaggatni.
2015. jan. 23. 09:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!