Szerintetek az osszes illuminti szimbolum miert az osi egyiptomi kulturahoz vezetheto vissza? Mert hasznaljak aszimbolumaikat:miert lett ennyire divatos:? Nekem is van tetovalasom de nem tudtam mit szimbolizalt:?
"Nekem is van tetovalasom de nem tudtam mit szimbolizalt"
Gratulálok hozzá!
Mi az az összes szimbólum?
A illuminátusok hagyományos szimbóluma a görög mitológiához köthető - Athéné (Minerva) bagoly.
A mindent látó szem szimbólum a kereszténységnél is megvan. Konkrétan ilyen nincs az egyiptomi jelképek között. Hórusz szem van, ami teljesen más ábrázolásmód, és más jelentés. A szem szimbólum amúgy annyira alap, hogy rengeteg más népnél is adott.
A piramisnak jelképként nem volt háttérjelentése. Hieroglifaként használták (mr). Jelentése az volt: piramis. Tehát nem úgy használták mint később a szabadkőművesek. Náluk egyébként befejezetlen piramis szerepel, amilyen jelkép szintén nem volt az ókori Egyiptomban.
Csak annyit lehet mondani, hogy az illuminátusnak/szabadkőművesnek tartott jelképrendszer egy része Egyiptomi ihletésű, de, hogy szorosan köthető az ősi E. kultúrához, az belemagyarázás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!