Mit jelentenek ezek a dolgok, ez a nyaklánc illetve ez az egyiptomi írás?
Érdekes dolgok történnek velem, amit most nem írnék le, csak azt szeretném megkérdezni, hogy vajon ezek mit jelenthetnek, minek a jelképei. Az egyik képen egy nyaklánc vagy talán karlánc van, de nem tudom, hogy az mit jelképez, csak annyit tudok róla, hogy egyiptommal hozható összefüggésbe. A másik képen 3 hieroglif jel van, amelyet egyik reggel a lepedőmön találtam, miután felkeltem. Lehet, hogy nem a jelek fordítva értetendők, a kép tükrözve van, mert az utolsó madárnak úgy kell lennie, hogy a faroktollai jobbra mutassanak. Ha valaki tudna segíteni, nagyon megköszönném. Annyit tudok, hogy a madár az a Hórusz, a szem meg talán a Hórusz-szeme, de nem tudom mit jelentenek. A nyakláncot is az ágyamban leltem egyik reggel.
Azokat a jeleket véletlenül nem te rajzolta tollal arra a lepedőre?
Az elsőnek igaza van a nyaklánccal kapcsolatban..
A jobb oldali jel (talán) a király jele. (?)
A nyaklánc leginkább az iszlám hagyományban használt...Allah Szem-ét jelentené... nekem így nagyon nem tetszik ez a lánc, olyan "primitív" ezzel a sok szemmel és kígyót formáz.
A Bibliában ha szemek borítják a lényt (szárnyait stb.) az (emberfeletti) hatalmat jelent.
Eddig még csak egy szemet láttam (pl. Isztambul-ban), soha nem láttam még így összefűzve.
Érdekes, hogy a népies iszlámban "Egy-Szeműt" imádnak,
pedig a Koránban (vagy a próféciákban benne van, hogy isten nem egyszemű).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!