Egyes keresztény vallások szerint, semmi nem jár nekünk, nem érdemlünk semmit önmagunktól, nem vagyunk jók, viszont a mai divatos irányzatok arra tanítanak, hogy megérdemeljük a jót és fogadjuk el. Akkor most jár vagy nem jár?
Figyelt kérdés
Hiszen ezek a modern irányzatok is sokszor idézik a Bibliát, hogy megérdemeljük a boldogságot, mert Isten ezt kínálja fel, míg a némelyik vallás szerint, szintén a Bibliát idézve, csak a halált érdemeljük és minden csak Isten kegyelméből adatik meg nekünk, nem rajtunk múlik. Nem ellenkezik ez kissé egymással?2014. jan. 31. 10:30
1/7 anonim válasza:
De igen. Mindenki azt veszi alapul, ami neki kényelmesebb. Tehát mindkettő ugyanakkora marhaság.
2/7 anonim válasza:
Csak az az érdekes hogy nem jár a földi életben semmi nekünk, ezért írass mindent arra az egyházra. NA PERSZE! kapják be
3/7 anonim válasza:
Igen, ez még mindig a "lenni vagy nem lenni" dilemmája...
4/7 anonim válasza:
De igen, ellentmondó, de ez szerintem nem meglepő. A vallások és irányzatok sosem voltak egységesek.
Ma pedig azért terjesztik azt, hogy "megérdemeljük", mert ez tetszik nekünk, ezért eladható.
5/7 A kérdező kommentje:
Arra jutottam, hogy mindkettő átmehet szélsőségbe. Megint valahol az arany középút a nyerő. Az biztos, hogy mindkét irányból jó üzletet lehet csinálni.
2014. jan. 31. 20:19
6/7 anonim válasza:
A Biblia sehol nem írja, hogy nekünk nem jár semmi, és a földi életed siralomvölgy kell, hogy legyen.
Vedd elő a Bibliádat, ha van, és kezdd el nyitottan olvasni.
Pont az van benne, hogy, aki hiszi Istent és az igaz úton jár, annak itt a Földön boldog és szép élete van.
7/7 A kérdező kommentje:
Nem én állítom,hogy ez van a Bibliában, hanem a két különböző irányzat. Egyébként pedig félre lehet magyarázni ezeket az idézeteket. Sokáig tanulmányoztam a Bibliát és igen is állítja, hogy önmagunktól nem vagyunk jók, csak Isten kegyelméből kapjuk meg a jót. Saját magunkból a halált érdemelnénk, mert Isten nélkül csak a bűnre vagyunk képesek, de Istennel képesek vagyunk jót cselekedni. Olvasd el az Efezus levelet és még számtalan helyen ecseteli azt is, hogy a keresztényeknek nem ígért könnyű, felhőtlen életet Isten, sőt igen komoly üldöztetést.
2014. febr. 1. 10:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!