Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Vallási szempontból, ha...

Vallási szempontból, ha valakinek nem bocsátunk meg, az bűn?

Figyelt kérdés

2014. dec. 13. 17:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
igen
2014. dec. 13. 17:50
 2/11 anonim ***** válasza:
Igen, ebben kb minden vallás egyetért.
2014. dec. 13. 17:52
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Minden ember bűnben él.

Ezért az összes vallás azt várja el az embertől, hogy jót cselekedjen, ezzel mentse meg önmagát.

Kivéve a kereszténységet, amely egyedül hirdeti, hogy az ember nem tudja megváltani önmagát, hanem az Isten váltja meg az embert a halálával. Már ha az ember ebbe beleegyezik.

2014. dec. 13. 18:52
 4/11 anonim ***** válasza:
Minden bűn.
2014. dec. 13. 19:23
 5/11 anonim ***** válasza:
52%
Ha nem bánta meg, nincs mit megbocsátani.
2014. dec. 13. 19:35
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Meg lehet bocsátani, annak is, aki nem bánta meg a tettét. De abból a szempontból nincs értelme, hogy ettől még nem áll helyre köztetek a jó viszony, mert azt mindkét félnek akarnia kell.

Márpedig Istennek az a célja, hogy visszaálljon a jó viszony Közte és az ember között.

2014. dec. 13. 20:13
 7/11 anonim ***** válasza:
Pontosabban: nincs sok haszna. Mert értelme éppen van.
2014. dec. 13. 20:14
 8/11 A kérdező kommentje:

Köszi! Akkor egy provokatív kereszt kérdés:

Az, ha valaki nem bocsát meg, bűn, akkor azt is bűn nem megbocsátani?

Konkretizálom: Van egy tag, aki többször, akaratosan és nagyon súlyosan megbántott. Az elején mondtam, hogy emiatt ne érezze magát kellemetlenül, de nem akarom többet látni és ezt tartsa tiszteletben. Nagyjából 5ször játszottuk ezt el. Én már nem tudok neki mit megbocsátani. Egyszerűen tudom, hogy soha az életben nem tudok kibékülni vele, mert folyamatosan támadólag közeledik és mindig becsap, pedig még mai napig megszánom.

Ellenben én nem akarok vele konfliktust, ezért inkább elkerülöm.

Valahogy felkutatta az új címem és számon kérte rajtam, hogy miért kerülöm.

A vallás ilyenkor miért mondja azt, hogy legyek kedves vele akkor is, ha tudom, hogy azzal sokkal több kárt okozok magamnak és ezen keresztül a környezetemnek?

2014. dec. 14. 13:37
 9/11 anonim ***** válasza:
Mivel bánt meg és csap be téged?
2014. dec. 14. 13:39
 10/11 A kérdező kommentje:
Megver, aztán kibékülünk, bizalmába fogadom, majd pszichológiailag zsarol, beperel, hogy nem támogatom eléggé, majd felkeres, hogy segítsek neki, aztán segítség után lehord mindennek... stb. Családtag, de úgy érzem, hogy csak ártani tud.
2014. dec. 21. 18:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!