A legtöbb ember miért nem hisz semmiben?
Sziasztok.
A gyakorikérdések oldalt olvasva azt vettem észre, hogy bármi természetfeletti kérdés van nagyon sokan tudományos módszerekkel próbálják megmagyarázni? Lásd Isten, reinkarnáció, vámpírok, menny, pokol és még sorolhatnám. Nekem ami erről rögtön eszembe jutott, hogy ezek az emberek talán félnek. Egyszerűbb élni felelőtlenül az életüket, azt hinni mi vagyunk az Istenek és az egyetlen hatalommal rendelkező lények, mint belegondolni abba, hogy talán valaki vagy valami felettünk is ítélkezhet és hogy van az életünknek egy nagyobb célja is? Mit gondoltok erről?
Hinni abban szoktak, amiről/akiről nem tudjuk bizonyítani, hogy létezik. Ha pedig nem tudjuk, hogy létezik-e, akkor mi alapján gondoljuk, hogy igen?
De egyáltalán minek? Jobb megérteni a világot, mint mindent kitalálni róla.
A természetben nincs természetfeletti. Másrészt, minden ami létezik, természetes, része a természetnek. Isten is- ha létezik. Nem a panteizmusra gondolok, csupán arra, hogy bármely létező - létezésére való tekintettel- teljesen hétköznapi és természetes. :-)
Van miben hinni, ez pedig a bizonytalan ismeretlen...:-))
Biztos vagyok benne, hogy az igazán izgalmas dolgokat még nem fedezte fel senki.
10 milliárd évvel ezelőtt már létezhetett értelmes élet. Az azóta eltelt időben vajon mire vitték, mivé fejlődtek? Istenekké, akik rég elhagyták a mi univerzumunkat egy számunkra felfoghatatlan, tágasabb létmód kedvéért? Szerintem igen.
És az emberek valóban azért nem nagyon hisznek semmiben, mert túl sok a legenda, bizonyíték pedig lényegégen semmi. A villanyáramot könnyű elhinni, mert naponta használjuk. Lehet vásárolni feszültség és áramerősség mérőket is . De ha valaki kísértetet lát, akkor nagyon nehéz azt a kísértetet újra megtalálni, kikérdezni, megfigyelni, kísérletezni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!