Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Csak én êrzem úgy, hogy...

Csak én êrzem úgy, hogy néha más rosszindulata kihat az életemre? Ha elmondom a jövőbeli terveimet, tuti nem valósul meg.

Figyelt kérdés

Bővebben kifejtem: ha eldöntöm valamit, vagy úgy van, hogy meg fog velem történni valami, akkor boldogsagomban elmondom egy ket barátomnak, de akkor sose történik meg, viszont ha nem, akkor mindig...

Gondolok én arra, hogy most utaztam volna, majdnem 90%-ban biztosan, es elmondtam egy két barátomnak es kis apróság miatt megsemmisült az ut, de előtte amikor a legnagyobb titokban tartottam, akkor erdekes minden jol sikerült..néha ugy érzem, hogy van egy ket barátom aki nem is olyan ahogy mutatja magat, es valami szinten megatkoznak ha nem is direkt, hogy ne sikerüljön azt Amit mondtam nekik...

2014. nov. 23. 06:06
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerinted hogyan változtatja meg a világ törvényeit, és az anyagok tulajdonságait az, hogy te valamit elcsacsogsz valakinek?
2014. nov. 23. 08:05
 2/6 anonim ***** válasza:
Nálam is mindig ez van. Ha elmondom előre, akkor valami tutira nem úgy alakul. Illetve volt, mert megtanultam nem elmondani.
2014. nov. 23. 10:43
 3/6 Legoman ***** válasza:
Nálam is így szokott néha lenni. Meg kell tanulnod titokban tartani a dolgokat. :)
2014. nov. 23. 12:48
 4/6 anonim ***** válasza:
Szerintem is van ebben valami..
2014. nov. 23. 17:01
 5/6 anonim ***** válasza:
Szerintem is lehet ebben valami, de nem átokra vagy ilyesmire tippelnék, hanem hogy amikor elmondod valakinek, akkor az adott ügyre fordítandó energiádból, lelkesedésedből elpazarolsz egy adagot, ahelyett, hogy magadban tartogatva "várakozna" arra, amire tényleg használni akarod. Szóval szétszóródik, ahelyett, hogy egy pontra lenne fókuszálva. A másik pedig a felelősség: pl elvállalsz egy feladatot, amiről senki sem tud. Ha esetleg nem sikerülne, akkor sem tartozol elszámolással senkinek. Viszont ha előre beharangoztad, hogy mit fogsz csinálni, akkor már benned lehet a félsz, hogy ha nem jön össze, akkor mások előtt is lebőgsz, és ez a stressz okozhatja, hogy végül tényleg nem sikerül. Abban nem hiszek, hogy mások rosszakarata közvetlenül tud hatni, viszont abban igen, hogy közvetetten igen, pl elmondod egy vágyadat a legjobb barátodnak hitt embernek, aki pesszimista, és úgy vélekedik, hogy neked ez úgysem jöhet össze, erre te annyira a szívedre veszed, hogy végül egy önbeteljesítő jóslatként működik a dolog. Szülő-gyerek kapcsolatnál pl nagyon erősen tud ez működni, a gyerek nem mer ellenszegülni a szülőnek az "á, te úgyis lúzer vagy" felfogásával, és ez meggátolja a sikerben. Persze a szülők sem direkt csinálják, gonoszságból, hanem mert nekik is alapból egy tévhitrendszerük van (talán ők is a szüleiktől kapták a negatív programot.) Még ha nem is átok ez a szó szoros értelmében, akkor is nagyon nagy hatalma van, és érdemes valahogy "hatástalanítani".
2014. nov. 24. 06:21
 6/6 anonim ***** válasza:
Ez hülyeség, amire gondolsz, de velem is így szokott lenni, és szoktam is mondani, hogy babonából nem mondom el, majd ha csak megtörtént. Ez érdekes, de a barátaidnak semmi köze nincs hozzá. (De nem eldöntöm valamit, hanem eldöntök valamit.)
2014. nov. 24. 14:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!