Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miből fakad a nők irigysége...

Miből fakad a nők irigysége és rosszindulata, mit lehet kezdeni vele, illetve ellene tenni?

Figyelt kérdés
2013. máj. 10. 21:08
 1/6 anonim ***** válasza:
Le kell tojni.
2013. máj. 10. 21:13
 2/6 anonim ***** válasza:

Ha láttad volna az én középiskolai osztályomat, hogy mit műveltek egymással a fiúk...

Az egyik srác őseinek jól menő vállalkozása volt, szóval a gyereket azért b*sztatták, mert márkás cuccai voltak (és nem vágott fel velük, nem hangoztatta, h milyen az anyagi helyzetük).

Egy másik gyereket azért cinkeltek, mert jól nézett ki, népszerű volt a csajoknál.

Egy másikat meg azért, mert a kisujjából kirázta az informatikát, és még a tanárt is lefőzte. Egyszerűen tehetséges.

Na, most úgy képzeld el, hogy a fiútársaság azt fikázta épp, akit úri kedvük tartotta, vagy épp nem volt aznap suliban.

Szóval van rosszindulat és irigység a fiúk között is, csak amíg nem kerülsz bele a társaságba, nem látod annyira.

2013. máj. 10. 22:16
 3/6 A kérdező kommentje:
Igen.Nem azt mondtam,hogy a férfiakban nincs.De a nők rosszindulata mélyebbről jön.Az érzelmeiktől teljesen elvakulnak.Nem ismerik a méltányosságot.Pl:Egy ellenségembe sose tudnék belerúgni,ha a földön fekszik.De a nőknek sokkal mélyebbek az érzelmei és nem hatja meg őket a "vérző seb látványa".
2013. máj. 10. 22:40
 4/6 anonim ***** válasza:

Közre játszik a dologban az, hogy a nők alapvetően érzelmesebbek, a férfiak pedig racionálisabbak. Mindkettőnek van előnye és hátránya is.

Férfiaknál előny, hogy a racionális gondolkozásuk miatt ésszerűbben mérlegelnek és ítélkeznek adott helyzetben, viszont hátrány is lehet abban az esetben, ha érzelmeiket folyamatosan elfojtják.

Nőknél pedig inkább az érzelmek dominálnak, ez előny akkor, amikor érzelmileg azonosulni tudnak másokkal és ezáltal megtudják érteni mások gondolkozását és viselkedést, viszont óriási hátrány akkor, amikor ( és itt jön a kérdésedre a válasz ) negatív érzelmeket halmoznak fel és nem tudnak méltóan viszonyulni akár ellenfelükhöz, akár barátjukhoz, akár bárkihez.

Viszont előbb utóbb minden visszaszáll az emberre, aki nem tanulja meg a tisztelet, az önmagát minősíti, és saját magát alacsonyítsa le.

Azok akik élvezetet találnak abban, hogy aljas módon beletiporjanak másokba, tulajdonképpen fel sem fogják, hogy csak saját magukat írják le és emberileg fabatkát sem érnek.

Sajnos kialakult az a gondolkozás sokakban, hogy az erő abban áll, hogy hány embert tudnak agyontaposni. Ezek a személyek nem fogják fel, hogy a saját erőt saját MUNKÁBÓL kell elérni és nem abból, hogy a másikat leszúrjuk.

Pont olyan ez, mintha egy testépítő megmérgezne egy másik testépítőt és elvárná, hogy ettől az ő izmai nagyobbak legyenek- ennek az abszurditása egyértelmű, de gyakorlatilag ez mindenre érvényes: az vagy, amiért megdolgozol és csak az vagy. Vannak paraziták, akik másokból élősködnek ( nem véletlenül van nagyon sok kapcsolat az emberek és az állatok viselkedése között ), viszont azok nem fogják sokra vinni.

Egy másik tény az az, hogy aki patkányként viselkedik, az patkányként is fog élni.

Soha nem fognak tiszteletet kiérdemelni azok, akik gerinctelenek és alávalóak. Sem azok, akik folyton szívják a másik vérét. Ezek ellen nincs mit tenni, ahogyan kérdezted, mert nem fogják fel, hogy mennyire szánalmas a viselkedésük, ők azt hiszik, hogy ez menő és hogy ezzel letudják húzni a többieket.

Akkor fognak az ilyen személyek kijózanodni, amikor az élet odacsap nekik egy akkora pofont, hogy lenyugodnak tőle és elkezdenek gondolkozni azon, hogy hol is rontották el.

2013. máj. 11. 10:31
 5/6 anonim ***** válasza:
Az irigység és a rosszindulat nem nemhez kötött. Talán azért jellemzőbb a nőkre, mert ők érzelmesebbek, mindenfajta érzelmet hajlamosabbak magasabb hőfokon megélni.
2013. máj. 11. 19:46
 6/6 anonim ***** válasza:

Én is nő vagyok, mégis rendszeresen én vagyok az, aki "felsegíti a földön fekvőt" és simán kiosztja a parasztokat.

Szóval a nők közül sem mindenki tetű; és ez a férfiakra is igaz.

2013. máj. 11. 21:36

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!