Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Működhet így az életem?...

Működhet így az életem? Leírom a terveimet:

Figyelt kérdés

I.

A házunkban nekiálltam felújítani egy lakatlan részt, lomtározó kamrának használtuk. A cél az lenne, hogy egy a családtól nem teljesen független, de életvitelben (főzés, fürdés, wc, stb) saját lakrészem legyen ahol a barátnőmmel lakhatunk + egy fejlesztő rész.

Ezt a területet szeretném majd minél függetlenebbé tenni a közműtől, például számomra előny, bár sokan vonakodnak, hogy vályog, tehát rendkívül jól szigetelt. Sok az esővíz is a házunkban, de nem használjuk fel, én hasznosítanám, és a wc lehúzást is mosó, fürdővízzel oldanám meg. Ez a rész most épül.

Ez az első pont.

II.

miután megvan a hely, folytatom a tanulmányaimat az egyetemen és ráfekszem luxustermékek fejlesztésére, programozására, prototípusgyártásra, de számtalan más üzletágba is megpróbálok belekóstolni, ha csak pár tízezer forint jön be havonta, egy diák számára már az is nagy összeg, és nem kell kollégiumban nyomorogni, vagy havi 40 ezret albérletre kifizetni.

III. még fiatal vagyok, de ha kapok munkát (komoly, szakmába illő beugrós munkákat megbízásokat, lesz egy kvázi jövedelmem, a barátnőm is kap pénzt a családjától, a pénzt félre tudjuk tenni, így mondjuk félévente megengedhetünk magunknak mondjuk egy trópusi nyaralást, vagy hasonlót, ráadásul fejleszthetjük a "lakosztályunkat" wellness szempontból is, a tetőtérbeépítés is hátra van, ráadásul nagy a telek, lehet még oda építkezni.

Vagy esetleg ezzel párhuzamosan vásárolnánk egy 2-3 millió forintos ingatlant a balatonon, vagy vác környékén, valami festői helyen apró házat, és nekiállnánk felújítgatni.

Közben bármikor ki tudunk majd menni külföldre, szinte mindent megengedhetünk magunknak, stb, ráadásul közben tanulhatunk mindketten, senki nem szól bele az életünkbe, és komoly ösztöndíjakra is pályázhatunk.

2014. febr. 24. 19:30
 1/7 A kérdező kommentje:

Ja igen, külön víz és villanyóra lesz a lakrészben. Így csak annyit fizetünk, amennyit kell. De ebből is kevesebbet.

Ja és minél előbb szeretném ezt az egészet, akár a kis házat, akár az itteni részt kvázi közműfüggetleníteni. (napelemek, kútvíz)

Később szeretném nyugatra is betenni a lábam, hogy ne legyen az, hogy rámszáll valami hatóság, vagy az apeh, vagy akármi, mert sokan nem tudják, de magyarországon még mindig diktatúra van, nem sokat változtak a dolgok az átkos óta, a magántulajdon ugyanúgy nem szent, bármikor jöhet a behajtó, kormány, stb, aztán lehet leülni a dolgokat, így szeretném majd két pólusra tenni magam, hogy ne nyúlhassanak a vagyonomhoz. Mondjuk olaszországban egy ház... vagy belgiumban, németországban, franciaországban. De inkább olasz. Ez is max olyan 10 millió ft, ennyit azért össze lehet kaparni, főleg ketten, úgy, hogy még fiatalok vagyunk, nem tartunk el gyerekeket. stb.

Ha bejön a helyfüggetlen fejlesztéses munka, akkor gyakorlatilag nem is köt majd semmi magyarországhoz.

2014. febr. 24. 19:35
 2/7 anonim válasza:
Igen
2014. febr. 24. 19:49
 3/7 anonim ***** válasza:

Barátnőd mit szól hozzá?

Termékfejlesztés költséges dolog, sok idő mire megtérül, bár ez függ attól is hogy pontosan milyen terméket akarsz.

A NAV/behajtó vagy bárki ugyanúgy el tud járni EU-n belül mintha Magyarországon lennél.

Ez nekem inkább álmodozásnak tűnik, de te ismered a képességeid.

2014. febr. 24. 19:52
 4/7 anonim ***** válasza:

Ez a gondolatmenet annak a tipikus esete, mikor az ember nagy vonalakban megtervezi a dolgokat és minden jövendőbeli eseményt optimálisnak feltételez. (vagyis a lomosból néhány év alatt eljutottál oda, hogy évente kétszer a trópusokon nyaralsz, van vikendházad, nyugaton dolgozol stb)

például:

Állítás: "ráfekszem luxustermékek fejlesztésére, programozására, prototípusgyártásra, de számtalan más üzletágba is megpróbálok belekóstolni". Ez a teória nagyon jól hangzik de semmilyen szinten nincs kidolgozva. A luxustermékek fejlesztése nem olyan, hogy tanulok az egyetemen és mellette mintegy mellékesként luxustermékeket fejlesztek.

Projectmanagement-tel szoktam foglalkozni a cégnél, ahol dolgozom, amit leírtál az szépen hangzik, de senki nem fogadná el.

Ettől függetlenül jó hogy nagyratörő terveid vannak! De dolgozd ki a részleteket.

2014. febr. 24. 19:57
 5/7 A kérdező kommentje:
Kivannak, évek alatt értek ki, mindenen dolgozom már nagyon régóta, tapasztalataim is vannak, de nem fogom leírni pontosan miből is akarok élni természetesen, mert nem akarok stratégiai konkurenciát!
2014. febr. 24. 20:51
 6/7 anonim ***** válasza:
pfff... ne röhögtess már. Ha te ekkora nagy stratéga lennél, akkor nem a gyakorkérdéseken kérdeznél.
2014. febr. 24. 21:03
 7/7 A kérdező kommentje:

Lol. Szerintem többet ne kommentelj, nem ezért írtam ki és nem erről szólt a kérdés.

Te is hatalmas üzletember lehetsz ha itt kommentelgetsz. Ráadásul én csak egy kérdést írtam ki. A stratégiám pedig inkább a tanulmányaimra támaszkodik és a szakmaspecifikált tehetségemre.... de hagyjuk már!

2014. febr. 24. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!