Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Juthatnak-e ateisták a mennybe?

Zunerd kérdése:

Juthatnak-e ateisták a mennybe?

Figyelt kérdés
Én magam nem tudom egyik valláshoz sem kötni magamat, némelyek szimpatikusabbak, némelyek kevésbé, de alapvetően nem zárkozóm el egyik fajta nézet elől sem. Viszont hinni sem tudok egyikben sem, tőbbek között a lelkem ben sem, de ennek ellenére a jóság eszméit ugyanúgy megtartom és igyekszem minnél inkább humánus lenni. A kereszténység szerint elég-e csak jónak lenni, hogy valaki üdvözüljön, vagy elengedhetetlen a hit hozzá? (Pusztán kíváncsiságból)

2014. nov. 20. 21:22
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
15%
Van külön mennyország nekik. A neve: pokol.
2014. nov. 20. 21:24
 2/14 anonim ***** válasza:
79%

Mindenkinek ingyen lesz az első korsó sör :)

Keresztényeknek ingyenes a belépés...

És a kuglóf is ott lesz:P

Komolyra fordítva. Csak az számít, hogy "jó" legyél.

Az én felfogásom, hogy élni és élni támogatni.

Ne árts másoknak, főleg ha nem jogos.

Szóval szerintem ateistaként is kerülhetsz oda, ha létezik.

A hit semmire sem elég, ezt a könyv is megmondja, világosan hogy a szeretet a legfontosabb és nélküle a hit nulla.

2014. nov. 20. 21:39
 3/14 anonim ***** válasza:
A MEK oldalán a Zsebfilozófia könyvet ha kikeresed, abból pedig Spinozát, szerintem hasznos válaszra lelsz. Nem sok, 1-2 mondatban, ott a lényeg.
2014. nov. 20. 21:43
 4/14 Csahenk ***** válasza:
78%
Csak azért jót cselekedni, mert félünk a pokoltól? Az aztán jó dolog. A másik meg ki dönti el hogy mi a jó és mi a rossz? Mert a rossz szemszögéből a jó a rossz, a jó szemszögévől pedig a rossz a rossz. És honnan tudod hogy akit te jónak hiszel az valójában jó? Lehet hogy ó a rossz. Én személy szerint és eddigi ismereteim szerint, ami szinte napról napra változik és lehet hogy holnap már nem ugyan ezt fogom gondolni, de olyan hogy pokol és menyország nem létezik. Most gonodlj bele meghalsz és eljutsz egy helyre ahol örök nyugalom vár rád... itt vége fuss el véle. ez elég nagy hülyeségnek hangzik, már ne haragudj meg persze a vallásos emberk. Most biztos vérbenforgó szemekkel olvassák ezeket a sorokat :) a másik meg, ha te ateista vagy akkor miért aggódsz emiatt? Lehet hogy azért vagyok itt a földön mert még nem nyertem oda bebocsájtást??? ki tudja... na mind1
2014. nov. 20. 22:37
 5/14 anonim ***** válasza:
66%

Ha arra vagy kíváncsi, hogy a keresztény hívők szerint, vagy éppen a katolikus egyház álláspontja szerint juthatnak-e ateisták a mennybe, akkor szerintem érdemes a Kultúra, közösség / Vallás rovatban feltenned ugyanezt a kérdést.

Én itt azt tudom mondani, hogy a pokolba, mint fizikai helyre szerintem nem kerül senki, mert az nem egy hely, hanem egy tudatállapot. Ha egyszer elhagyod a fizikai testedet, akkor elmehetsz "a fénybe", vagyis egy másik, a minénknél magasabb létsíkra, (amit nevezhetünk köztes létnek, létköznek két földi inkarnáció között, vagy éppen bardónak, mint a tibetiek), ahol fizikai test nélkül létezik a lelked (ami gyakorlatilag a tudatod - az agyhoz nem kötött, nem lokalizált tudatod - és az energiatested elválaszthatlan egysége).

Amit az emberek - már persze akik hisznek ebben - szellemnek vagy kísértetnek hívnak, az nem egy annyira misztikus és rejtélyes valami, aminek sokan képzelik, egyszerűen csak egy ugyanolyan lélek, mint mi itt (csak már fizikai test nélkül), aki valamilyen okból úgy döntött, hogy a fizikai teste halála után nem megy el arra a magasabb létsíkra, hanem itt marad a miénken.

De feltételezem, hogy a számodra ez az egész épp annyira, vagy még inkább hihetetlennek, fikciónak vagy őrültségnek tűnik, mint - jutalomként vagy büntetésként - az idők végezetéig a mennyországban vagy a pokolban leledezeni, vagy egyszer újra fizikai testben feltámadni a bolygón, - és őszintén szólva meg is tudom érteni, ha ezt gondolod.

2014. nov. 20. 22:59
 6/14 Csahenk ***** válasza:
Ez nagyon jól összeszedett és szuper válasz volt!
2014. nov. 21. 00:46
 7/14 anonim ***** válasza:
Keep calm! A hívők se jutnak.
2014. nov. 21. 08:08
 8/14 anonim ***** válasza:

ha teszed is a jót: igen

A jezsuiták (tehát egy elég szigorú rend:) írtak egy 'világi rendről'. Akik tkp nem vallásosak (~mint te) de hatalmas, nehéz, kegyelemmel áthatott munkát végeznek. Leprásokat gyógyítanak, ápolnak. Biztos vagyok, hogy ez krisztusi út. És aki követi Őt... Teréz anya azt mondta: "nem kérdezek senkitől semmit. Azt figyelem, mit/hogy kell segítenem a szenvedőn." Az elhunytaknál mindenkit a saját vallása/hite szerint temettek el. Ezeken a példákon keresztül a kereszténység lényegéhez közelebb kerülhetünk.

2014. nov. 21. 09:05
 9/14 anonim ***** válasza:

Persze, hogy juthatnak a mennybe az ateisták is. Istennek a hívők és az ateisták is kedvesek. A közömböseket nem szereti.

Heller 22-es csapdájában Yossarian hentereg az ágyban a kedvesével és orrot fúj egy nagy zsebkendőbe, mert erősen taknyos. És szidalmazza Istent, és vén bükkfagatyásnak titulálja, amiért a teremtésbe bevonta a taknyot. A nő a fülét befogva sikoltozik, hogy hagyja abba.

Mire Yossarian meglepődve azt mondja, hogy mi a baj, hisz te sem hiszel istenben?

Na, igen, mondja a nő, de én abban a szeretetreméltó és jóságos öregúrban nem hiszek, nem pedig abban a vén szenilisben, akiben te nem hiszel!

2014. nov. 21. 09:38
 10/14 anonim ***** válasza:
Mikor hittanra jártam, a pap bácsi (Isten nyugosztalja) azt mondta, hogy ha valaki nem istenhívő, de jólelkű, becsületes, annak van a bizonyos "Negyedik hely". Itt az emberek boldogok, bár nem annyira, mint a mennyekben. A keresztetlenül meghalt kisbabák lelke is ide jut.
2014. nov. 21. 09:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!