Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a gondoskodó...

Mi a véleményetek a gondoskodó Istenről?

Figyelt kérdés
Igaz már kiirtam ezt a kérdést a "vallás" kategóriába.Jobbnak láttam ha idei is kiirom mert itt az emberek nagy része mer ellent mondani annak hogy Isten létezik e.Na most a kérdés lényege: [link] ha elolvassátok a cikket rájöttök hogy mi a lényege a kérdésemnek.Sok olyan dolgot láttam,hallotam ami ellent mond annak hogy létezik gondoskodó Isten.Én hiszek egy teremtő erőben ami mindent megteremtett.Na a kérdésem ki hogy áll a gondoskodó Isten témához.Hisztek benne?Ha nem/igen miért?+Ne jöjjön senki azzal hogy a fájdalmak majd begyógyulnak amikor mindenki elnyeri az örök békát.

2014. okt. 21. 17:05
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Attól még létezhet, csak bagózik ránk.

Egy mélyen vallásos most azt mondaná, hogy nem Isten gondoskodásának a hiánya eredménye volt a baleset, hanem az ördög műve. Akit Isten nem állított meg. De erre jöhet olyan válasz, hogy az ördögnek is megvan a maga hatalma. Ebből még itt egy nagy vita lesz úgy látom a hívők és a nem hívők között.

2014. okt. 21. 17:13
 2/13 A kérdező kommentje:

1es teljesen egyet értek vele amit mondasz.

" Akit Isten nem állított meg." aha de miért nem?Ha ekkor hatalma van és gondoskodik rólunk akkor miért engedi hogy létezzen az ördög?

2014. okt. 21. 17:27
 3/13 Legoman ***** válasza:

Na erre én tudok választ adni. :D

Isten mindig is gondoskodott az emberről, de ha valakivel rossz történik az nem jelenti azt, hogy nem gondoskodik rólad, hanem pont az ellenkezőjét teszi, megtanít arra, hogyan küzdj és, hogy legyél még erősebb, hogy bármilyen akadályt leküzdj.

Ha egy autóbalesetben meghalt valaki, az nem feltétlen az ördög műve. Valakinek az a sorsa, hogy autóbalesetben kell meghalnia, ezt minden ember maga dönti el még mielőtt leszületik a földre. Minden ember maga döntött, úgy ahogy az élete most alakul, a családot maga választotta magának, mert már fent a mennyországban tudta az ember mivel akar a földön foglalkozni. Istennek az autóbalesetbe semmilyen beleszólás nem volt. Maga az, aki meghalt az autóbalesetben, ő maga döntött, úgy, hogy abban akar meghalni. Ezért is mondják, hogy minden ember maga döntött a saját sorsa felől, valószínűleg megtanulta a lelke, hogy a következő életében mit kell másképp csinálnia. De az is lehet, hogy egyszerűen a karma avatkozott bele az életébe. De a lényeg, hogy a balesetről csak az ember tehet és istennek semmi beleszólása nincs ezekbe, ők csak az ember sorsát alakítják, úgy ahogy ők választották.

Persze létezik az ördög, de ő megpróbálja megakadályozni, hogy az ember beteljesítse élete célját.

Lehet, hogy az ördög lökte le az apukát a szakadékról, az is lehet, hogy ez volt a család sorsa. Sokféle dolog számításba jöhet.

2014. okt. 21. 17:59
 4/13 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy a lélek legfőbb gondolata a mennyországban ez: "Ismét leszületek, hogy úgy halhassak meg, hogy elütött az autó!"

Mennyországa, vagy annak megfelelője több vallásban van, ám ott békében, boldogságban (némelyikben hurik kényeztetése közt) létezhet a lélek. Miért lenne újra születni, hogy az autó elüthesse, vizbe fúljon, vagy szikláról lezuhanjon?

.

Isten szabad akaratot adott at embernek, nem pofoz, ha rossz úton jár valaki és nem simogat, ha nem.

A szabad akarathoz tartozik akorlátozás hiánya is. A gondoskodás is korlátozás.

2014. okt. 21. 19:03
 5/13 anonim ***** válasza:
Nem csak gondoskodó, de teremtő isten sem létezik.
2014. okt. 21. 19:54
 6/13 Legoman ***** válasza:

Gondolj bele, ha úgy születne le minden ember, hogy csak az életet tervezi meg, de a halálát nem, akkor mindenki élne a földön és senki nem halna meg, ami miatt káosz lenne a földön egy pár év után.

A filmrendező is előre megtervezi a történet elejét és annak a végét, majd csak aztán kezdi el létrehozni.

2014. okt. 21. 20:06
 7/13 anonim ***** válasza:

Legoman, ezt te komolyan mondod vagy csak trollkodsz?

Vallási érvelésben még nem hallottam az "ami nem ől meg az erősebbé tesz" érvet. Mondd, mitől lesz erősebb ettől az anya? Ha mondjuk alkoholista lesz mert nem bírja feldolgozni a veszteséget és prosti mert a számlákat és a gyerek nevelését fizetni kell, akkor is erősebb lett? Ha nem, akkor az ő hibája hogy alkoholista prosti lett, ahelyett hogy Isten terve szerint nagyszerű és erős nővé vált volna? Vagy Isten számította el magát?

Családválasztásnál miért választ magának valaki alkoholista apát? Vagy mondjuk olyat aki megerőszakolja? Vagy hogy a példánál maradjunk olyan családot ahol ilyen tragédia történik?

Ha mindenki eltervezheti a halálát akkor miért nem békésen, ágyban akarnak meghalni? És miért félünk a haláltól? A holocaust szerinted akkor csak egy halálozási divathullám volt? Az ISIS által lefejezettek valójában mártírok, akik eldöntötték már születésük előtt, hogy az ISIS céljaiért fognak meghalni?

Én még ilyen szemellenzős érvelést nem láttam, téged olvasva a Candide filozófusa jut az eszembe.

2014. okt. 21. 21:30
 8/13 anonim ***** válasza:

Szerintem nincs Isten, se gondolkodó, se semmilyen. Ha lenne akkor már jelentkezett volna, miért tartana minket kétségek között? Minden ellenérv ami isten megismerésére buzdít csak kifogás. Isten megjelenhetne és elmondhatná, hogy: "Bármit megtehetsz, de ezt - felsorolja - várom el tőled. Ha nem teszed mész a forró üstbe. Egyébként szeretlek." Mondjuk az utolsó két mondat alapján nem lenne gondoskodó fajta. :D

A másik lehetőség hogy van Isten, de egy kretén, aki ahelyett hogy tények elé állítana, szent könyveket szór el a világban és bár ezek ellent mondanak egymásnak, ő még is elvárja hogy bizonyítékok nélkül vakon higgy bennük, és ha rosszat választottál vagy nem választottál bármilyen okból, akkor pokolra veled. Mondjuk én valószínűbbnek tartom hogy ezek egyszerűen emberek által írt könyvek, amivel másokat akartak rábírni a vak engedelmeskedésre.

Vagy mondjuk Isten egy pszichopata, aki foglalkozik velünk a maga módján, ha kérünk belőle, ha nem: http://www.youtube.com/watch?v=E15IC3YKv8g

Bár ateista vagyok, nem lenne gondom vele ha kiderülne van isten. Legalább egyértelműen eldönthetném mit választok. Addig meg marad az hogy gondoskodó isten nincs mert nem jelentkezik, a többiből meg nem kérnék akkor se ha léteznének. Persze be lennék szarva hogy valami legyőzhetetlen kretén rám akarja erőltetni a szabályait, de akkor inkább választanám hogy legalább egy ideig kedvem szerint élek mint hogy örökké a seggét nyaljam.

2014. okt. 21. 22:09
 9/13 anonim ***** válasza:
Eh, a gondolkodó természetesen gondoskodó akart lenni. Na mindegy...
2014. okt. 21. 22:11
 10/13 anonim ***** válasza:
"A gép forog, az alkotó PIHEN."
2014. okt. 21. 23:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!