Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek a gondoskodó...

Mi a véleményetek a gondoskodó Istenről? Hisztek benne? Ha igen miért?

Figyelt kérdés

Én hiszek egy olyan erőben aki megteremtette a világot, univerzumunkat és még lehet sorolni, de abban az Istenben aki mindig figyel és segit minket valahogy nem tudok hinni.Pont ma láttam ezt a cikket: [link]

ez csak egy a sok közül ami történik minden nap a világban, ezek után kiváncsi vagyok hogy valaki hisze e a gondoskodó Istenben. És ha igen milyen érveket tud a cikk és egyéb ilyen helyzet ellen hozni ami azt bizonyitja hogy van ilyen hogy gondoskodó Isten.

2014. okt. 20. 21:55
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Igen, én hiszek benne, mert nap mint nap tapasztalom az életemben a vezetését. Volt már úgy, hogy úgyéreztem, minden összeomlik, és mégis megsegített engem, amikor Hozzá könyörögtem. Sokan vádolják Istent, hogy nem gondoskodik a világról, ez azonban nem így van. A Jelenések könyve 16. fejezete bemutatja majd azt a történelmi időszakot, amikor Isten leveszi a kezét a világról - itt heteken belül összeomlik majd minden. (természetesen az Ő követőiről gondoskodni fog ekkor is). Jób könyvében olvassuk a következőt:

"Ha csak ő magára volna gondja, lelkét és lehellését magához vonná: Elhervadna együtt minden test és az ember visszatérne a porba." (Jób 34,14-15)

Isten tehát gondviselő Isten, és ha nem gondoskodna a világról, már régen összeomlott volna. A világban valóban történnek tragédiák, ezek azonban a bűnnek a következményei, amelyeket az emberek önszántukból tesznek. Bár Isten tiszteletben tartja az ember szabadságát, mindazonáltal a bűn következményeitől nem fogja megőrizni. És szeretném még azt hozzátenni, hogy több helyen is jártam már a világban, sok embert ismertem meg, de azt sosem láttam még, hogy egy igazán istenfélő ember Istentől elhagyatott lett volna. Dávid mondja a 37. zsoltárban: "Gyermek voltam, meg is vénhedtem, de nem láttam, hogy elhagyottá lett volna az igaz, a magzatja pedig kenyérkéregetővé."(25. vers). Isten gondoskodik az Ő népe életében, mert nem hagyja el azokat, akik számítanak rá, ezt tapasztalatból mondom.

2014. okt. 20. 22:26
 2/14 anonim ***** válasza:
Szia igen hiszek. Sok esetben Ő úgy visel gondot rólunk, ahogyan azt nem is gondolnánk. Ő tudja mire van szükségünk, hisz Ő teremtett bennünket. Szava a Biblia is egy módja annak, ahogyan segít: megoldani a gondjainkat, boldog családi életet élni, elkerülni a szívfájdalmakat.
2014. okt. 21. 11:55
 3/14 anonim ***** válasza:
üdv, a bibliában van egy rész, amikor Jézus felhoz egy akkor történt, nagy port kavart helyi eseményt. lukács 13:1-től. 18 ember meghalt, amikor siloámban összedölt egy torony. a biblia olvasása során számtalan helyen olvashatsz róla, hogy jelenleg egy "jogi ügylet" miatt, ami Isten és sátán közt van, a Teremtő csak szellemi segítséget nyújthat. csak tanácsolni tudja, hogy nézz szét, mielőtt átmész az úton, ha nem teszed, és elütnek, nem lökhet arrébb, vagy nem állíthatja meg az autót. de ez a jogi ügylet határidős, nemsoká lejár, és a Teremtő feltámaszt majd mindenkit, akit baleset ért, és aki meghalt, új esélyt kapnak, de mostmár a sátánmentes földön, egészséges, paradicsomi körülmények között. azaz nem Isten okozza ezeket, sőt, Ő az egyetlen, aki vissza tudja ezt fordítani, és vissza is akarja, de várnia kell még egy rövid ideig. a megfelelő időben rögtön cselekedni fog. most is közelebb krerültél ehhez a kitűzött időhöz, amióta olvasod. :-)
2014. okt. 21. 14:58
 4/14 pelgrim ***** válasza:

Igen, én hiszek egy gondoskodó, gondviselő Istenben. Nem egy valakiben rajtunk kívül, aki folyton, lépten-nyomon követ bennünket, aki megbüntet ha bűnt követünk el, aki néha próbára tesz bennünket, aki megjutalmaz, ha jól viselkedtünk, aki nagy veszélyben megvéd bennünket, nem egy ilyen Isten nem létezik.

De létezik az ember isteni kiléte, az Isten egyszülött fia/leánya, az Én Vagyok, a Krisztus minden emberben. Ez az Isten egyszülött fia/leánya a gondoskodó Isten bennünk, tökéletesen végzi dolgát, ha megengedjük neki, ha eléggé figyelmesek vagyunk, hogy észre vegyük intelmeit. Igen, az ember isteni kiléte, olyan helyzetben is gondját viseli az embernek, mint amelyről az említett cikkben olvashatunk. Többször tapasztaltam, hogy ilyenkor érezhetjük a veszély közellétét, fenyegetését. Akkor a mi dolgunk, hogy kerüljük a veszélyt vagy védekezzünk. Isteni kilétünk a Krisztus, ha megengedjük neki, olyan tökéletesen végzi bennünk dolgát, hogy nincs olyan ember aki azt jobban tehetné.

Az ember isteni kiléte nem azonos a személyiségével, az ego -val. Ez utóbbi valójában csak az ember isteni kilétének a Krisztusnak helyét bitorolja. Ebből kifolyólag nagyon nehéz a különbséget látni, az ego és valódi vagy isteni kilétünk között. Az ego ugyanis majdnem tökéletesen utánozza isteni kilétünket és eltereli figyelmünket isteni kilétünk intelmeiről, folyton önmagát helyezi az előtérbe. Nagyon figyelmesnek kell lennünk ha a Krisztusra akarunk hallgatni.

Az ember (és minden ami csak létezik), Istennek nem teremtménye, hanem fejleménye, mint ahogy a fa levelei sem a fa teremtményei, hanem fejleményei, az élet a levélben azonos a fa életével, hasonlóképpen az ember lelke (isteni kiléte) azonos Istennel.

2014. okt. 21. 15:01
 5/14 anonim ***** válasza:
üdv, ki is mondta ezt a reklámszöveget kb 6000 éve? és azóta is beválik! :-) hihetetlen. "olyanok lesztek, mint Isten!" a kígyó mondta ezt évának, persze a kígyó mögött sátán állt, és áll ma is.
2014. okt. 21. 16:27
 6/14 A kérdező kommentje:
értem én ,hogy mindenki azt mondja ,hogy Isten mindig gondját viseli az embereknek meg ha eljön az örök jó akkor mindenki megbékél, stb meg hogy Isten segít feldolgozni a rosszat...Érdekes mindenképpen amiket kaptam válaszként+NEM kérek több olyan privát levelet hogy ide meg oda menjek el Istentiszteletre.Sokan mondják azt hogy "megérdemlik,ez járt nekik,Isten útja kifürkészhetetlen" na a cikkben szereplő 5 és 3éves kisgyerek mit tett?Ennyi volt az életük?Jaaa hogy utána jön nekik a mennyország?Ez tényleg jó lehet nekik, és mi van az anyukával?Ő meg a maradék 30-40évében SOHA nem felejti el hogy mi történt a családjával DE AMIKOR eljön Krisztus 2. eljövetele akkor neki is jó lesz..ja.. és az oda vezető út?vagy ő is felmegy a mennybe..igen de az a 30 évnyi szenvedés?Kiváncsi vagyok mit tettek ők a cikk szereplői, vagy az apuka esetleg az anyuka tett valamit és ez a büntetésük?És a kisgyerekek mit tettek?Mit tettek azok akiket halomra ölnek most a közel keleten vagy afrikában? Miért éheznek vagy szenvednek különböző vírustól, bántalmazástól MOST is az emberek a föld minden táján?Valaki küldött egy cikket amiben azt irják:"Sátáné a föld" lényegében ezt irja le a cikk..meg ti is irtátok, Isten néha csak "szavakkal tud segíteni" hát nem tudom senki nem győzött meg arról hogy létezik gondoskodó Isten.A válaszokat nagyon köszönöm ha érkezik még akkor azokat is szívesen elolvasom továbbá a privátokat is köszönöm
2014. okt. 21. 17:20
 7/14 A kérdező kommentje:
ja és még valami egy elég merész kijelentés ami sokaknak eretnekségnek hangozhat vagy esetleg megköveznének érte de azért megkérdezem :), szerintetek Isten szadista?
2014. okt. 21. 17:29
 8/14 anonim válasza:
Én volt amikor hittem, de olyan sok rossz történt és történik velem egész életemben, hogy már nem hiszek. Jelenleg is pl. csődben vagyunk anyagilag, semmi életem, az öngyilkosságon gondolkozom. Nincs isten...
2014. okt. 21. 17:44
 9/14 anonim ***** válasza:

"ja és még valami egy elég merész kijelentés ami sokaknak eretnekségnek hangozhat vagy esetleg megköveznének érte de azért megkérdezem :), szerintetek Isten szadista?"

Isten nem szadista, hanem Isten a szeretet (1Jn 4,8). Minden halál a bűnnek a következménye. Vagy az önmaga bűnéért, vagy mások felelőtlensége/bűne miatt hal meg valaki. Arra mit mondasz, amikor mondjuk diszkóbalesetek történtek? Lehet hibáztatni a fiatalt is, de lehet hibáztatni a szülőt is, hogy miért engedte el. Ha valaki Isten nélkül éli az életét, miért várja el, hogy őt vagy a közvetlen szerettét megőrizze Isten? Az Úr mindenkinek maximálisan tiszteletben tartja a szabadságát, de az istentelen élet következményeitől nem fogja megőrizni. Ott van példának Dániel könyve 6. fejezete. Maga Dániel istenfélő ember volt, és mikor az oroszlánok barlangjába vetették, az Úr megőrizte az életét, ő maga mondja ki, hogy ez azért történt, mert nem volt bűnös. Az ellenségeire azonban azonnal rátámadtak az oroszlánok, amikor bedobták őket oda. Akkor ez hogy is volt?

Amikor egy bűnnel szembesülünk, akkor nem Istent kell felelősségre vonni, (nem is bölcs, hiszen Ő a világegyetem Ura) hanem az a helyes, ha megtérünk hozzá, és kérjük, hogy szabadítson meg a bűneinktől és bízzuk rá az életünket. Ő csak olyan dolgokat fog megengedni az életünkben, ami a javunkra válik, még akkor is, ha ez fájdalmas lesz időnként.

2014. okt. 21. 20:35
 10/14 sandor76 ***** válasza:

Nezzetek meg ezt a kis filmet.

jw.org.

Alul;videok.

Hit altal jarjunk ,ne latas altal.

Tanulsagos.

2014. okt. 21. 21:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!