Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek a gondoskodó...

Mi a véleményetek a gondoskodó Istenről? Hisztek benne? Ha igen miért?

Figyelt kérdés

Én hiszek egy olyan erőben aki megteremtette a világot, univerzumunkat és még lehet sorolni, de abban az Istenben aki mindig figyel és segit minket valahogy nem tudok hinni.Pont ma láttam ezt a cikket: [link]

ez csak egy a sok közül ami történik minden nap a világban, ezek után kiváncsi vagyok hogy valaki hisze e a gondoskodó Istenben. És ha igen milyen érveket tud a cikk és egyéb ilyen helyzet ellen hozni ami azt bizonyitja hogy van ilyen hogy gondoskodó Isten.

2014. okt. 20. 21:55
1 2
 11/14 KZitus ***** válasza:

Szervusz

" hát nem tudom senki nem győzött meg arról hogy létezik gondoskodó Isten." - erre a mondatodra szeretnék reagálni.

Ne várd kérlek itt, hogy meggyőzzenek téged a "gondoskodó Isten" létezéséről, mert erről csak te személyesen győződhetel meg az ő Szavából.

Mert miről is szól a Biblia?

Elmondja az első lapjain, hogyan teremtette meg Isten az élet lehetőségét itt a földön, majd olvashatunk arról, hogyan teremtette meg az első emberpárt, milyen csodálatos életet, otthont biztosított a számukra. Hogyan veszítették el azt az engedetlenségük miatt. Amikor najba került az első emberpár, halálra ííttélték őket, de rögtön gondoskodott Isten arról (Mózes 3:15), hogyan szabadítja meg a leszármazottaikat a haláltól, amelyet minden emberre átörökítettek.

A gondoskodó Isten a további könyvekben elmondja, leíratta azokat a tetteit, amelyeket azért tett, hogy véghezvigye az ember haláltól való megszabadulását. Építette, formálta a történelem eseményeit egészen addig, ameddig végül is elküldte a Fiát, hogy váltságról GONDOSKODJON minden ember számára, aki valaha is élt a földön. Róluk ír a Zsidókhoz írott levél 11 fejezete.

Szüntelenül munkálkodik a mai napig azon, hogy mindenkit megszabadítson a sátáni átoktól. Viszont Sátánnak Ádám óta az a célja, hogy a földön történő minden rosszért az emberek Istent hibáztassák. Elérte...láthatod.

Nade, azt is írja a Biblia, Istent nem lehet megcsúfolni... Amit vet az ember, azt fogja le is aratni. Ezért sem Istent kell hibáztatni. Vállaljuk "férfiasan" a tetteink következményét.

Ma csak annyi a feladatunk, hogy válasszunk, kinek az oldalára állunk: a Sátánéra, vagy Istenére. Akinek engedelmeskedünk annak vagyunk a rabszolgái. Hogy hogyan választhatunk helyesen, ami az egészségünkre válik, azt a Bibliából tudjuk meg. Isten SOHA nem feledkezett meg az emberről. De csak akkor tud gondoskodni rólunk, ha engedelmeskedünk neki, nem úgy mint Ádám és Éva. Nem érdemes azt gondolni, hogy mi majd jobban tudjuk. Keserű körülmények között jöhetünk rá, mennyire tévedtünk.

2014. okt. 21. 21:18
 12/14 anonim ***** válasza:
üdv,kérdező, nem Isten okozza ezeket a dolgokat, viszont Ő az egyedüli, aki ezt vissza tudja fordítani. szerinted egy férj szadista, amikor teherbe ejti a feleségét? hiszen tudja, hogy fájni fog neki a szülés, nem? meg hogy elhízik az asszony, stb, stb. az asszony meg mazohista, nem? hisz mondjuk kifejezetten ő akart gyermeket. az nem lehet, kedves kérdező, hogy egy cél bújik meg a háttérben?
2014. okt. 22. 12:03
 13/14 A kérdező kommentje:

12-es, és a "szadista+mazoista férj+feleségnek" meg az a célja hogy utána a 3 és 5 éves gyerekük szörnyethaljon és a feleség meg élete végéig gyötrődik?

Mindenesetre köszönöm a válaszokat,rájöttem hogy már a kérdés kiirása előtt is tudtam a választ, Istenben hiszek de "a gép forog az alkotó pihen" alapon gondolkozom.Tanulságos kommentek voltak köszönöm!

2014. okt. 22. 16:56
 14/14 anonim ***** válasza:
üdv, nem pihen, vár. óriási a különbség. :-)
2014. okt. 25. 12:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!