Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Azoknak, akik nem hisznek a...

Azoknak, akik nem hisznek a halál utáni életben: ti féltek a haláltól?

Figyelt kérdés
2014. okt. 18. 15:09
1 2
 11/16 anonim válasza:
88%
Nem kell félni. A halál olyan,mint a születés. Anyag változás. Visszatérés az Egy Egészhez. És emlékezni fogsz, mindenre, még annál is többre. Ajánlanék Neked egy ezzel foglalkozó könyvet, egy általam nagy tiszteletben tartott írótól: Müller Péter: Titkos Tanítások
2014. okt. 18. 18:39
 12/16 Spilerke ***** válasza:
Szerintem a halálfélelemnek sok fajtája van. Például van, aki a saját életét félti, van aki a szeretteit nem akarja itt hagyni, van aki másokért él, és van aki mindezek összességétől fél. Szóval az én igaz, ha valaki azt mondja, hogy ő nem fél a haláltól, mert mindenki fél valamilyen formában a haláltól. A halál az elmúlást jelenti az ember mindig azon van, hogy minél többet éljen, ezzel pedig nem az évekre gondolok. Én megmondom őszintén, hogy nem magától a haláltól félek, hanem attól félek, hogy nem éltem eleget, meg azokat féltem, akiket majd itt hagyok, mert a halál mindig borzalmas bárki is legyen az áldozata.
2014. okt. 18. 19:07
 13/16 anonim ***** válasza:
Nem a haláltól félek magától, hanem a fájdalomtól. Láttam már pár embert meghalni és én azt nem akarom átélni. Főleg nem a rákot, eddig azt volt a legrosszabb végignézni, átélni meg gondolom maga a pokol. De teljesen mindegy, mert a legtöbb halál fájdalmas. Ezt mindenképp szeretném elkerülni, szóval ha olyan helyzetbe kerülnék, inkább mennék valami klinikára, ahol megölnek valami szerrel. Remélem addigra ide is bevezetik. Sokkal megnyugtatóbb lenne, hogy van ilyen lehetőség.
2014. okt. 18. 19:09
 14/16 Napfonat ***** válasza:

Bizonyára nem lehet mindegy annak, akinél rákot diagnosztizáltak. Mivel azonban van esély a gyógyulásra, ezért a remény is sokat segíthet.

Nagyon durva lehet egy ISIS-videón áldozatként is szerepelni. Felfoghatatlan, hogy ők min mehetnek lelkileg keresztül azokban a percekben, amikor a fejükre olvassák egy nagyhatalom bűneit, miközben tudja, hogy ha befejeződik a terrorista monológja, akkor neki befellegzett! Én összefostam volna magam, minden bizonnyal.

Más lehet szép öregségben, békében várni a halált, ami teljesen normális jelenség lehet, és az is más lehet, ha az ember különböző vallásos tanok miatt görcsöl már jó előre.

Azt hiszem, hogy a halálhoz való viszony kialakításán minden egyes ember dolgozik, ki így, ki úgy. Vannak, akik félnek, és vannak, akik nem.

Hiszem, hogy a fizikai test halála után tovább létezünk, és hiszek a reinkarnációban is (persze az egész nem ennyire egyszerű), ennél fogva normális esetben nem félek a haláltól.

2014. okt. 18. 19:19
 15/16 Spilerke ***** válasza:
66%
A világon a legcsúnyább betegség a rák szerintem nem lenne hülyeség, ha itt is alkalmazható lenne az eutanázia, persze szabályos keretek között. Például, csak akkor lehetne kérni, ha a beteg számára nincs remény a gyógyulásra ellenkező esetben minden erővel küzdeni kell az életért. Én már láttam rákos beteget elsorvadni a betegség alatt szerintem borzalmas, de nemcsak a beteg számára, hanem a szerettei számára is. Az eutanázia egy megoldás lenne erre. A beteg sem szenved tovább, mert az életét amúgy sem lehet megmenteni és a szeretteinek sem kell végignézni a beteg haldoklását. Az emlékekben megmaradhat olyannak, amilyen előtte volt, mert sokszor az a helyzet, hogy az embernek még nagyobb fájdalmat okoz végignézni a beteg haldoklását, ami még mélyebb nyomot hagy benne.
2014. okt. 18. 20:06
 16/16 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat mindenkinek ment a zöld pacsi!
2014. okt. 19. 14:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!