Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ti miben hisztek viccen kívül...

Ti miben hisztek viccen kívül a Nagy Bumm-ba vagy Isten teremtésében?

Figyelt kérdés
indokoljátok is létszíves : Én a nagy bumm-ba hiszek indokolni nem is tudom.... talán azt hogy ez egy azért hihetőbb szitu, mint az hogy Isten csak a semmiből jött és megteremtette a földet, én most fogok bérmálkozni de akkor se hiszem el az Isten teremtős szitut , igazából egyiket sem lehet be bizonyítani de nekem jobban fekszik a bumm :)
2014. szept. 16. 15:15
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Én a nagy bumm-ba hiszek, szerintema nagy bumm előtt is volt valami. Úgy képzelem, hogy a ma ismert világ nem a semmiből alakult ki, hanem egy haldokló világegyetemből bár arra még nem jöttem rá, hogy az azelőtti akármicsoda miként alakult ki, igazából minél több kérdést teszek fel magamnak annál több a megválaszolatlan kérdés, azt pedig végképp nem tartom valószínűleg, hogy egy Isten nevű pojáca a semmiből tudna teremteni akármicsodát. Ha már itt tartunk őt ki a fene teremtette, kinek a törvényenkívüli gyermeke az Isten nevű pojáca? Tán az ő létezése a legnagyobb paradoxon.
2014. szept. 16. 17:47
 12/20 anonim ***** válasza:

utolsónak: szerintem is így alakult ki, és ezt egy örök körforgásnak gondolom mint pl a víz körforgása:

elpárolog-felhővé alakul-lehullik-elfolyik-elpárolog...

és a világegyetem meg:

tégul-tágul-tágul-tágul-tágul-összeesik és az anyagok végtelen sűrűségre sűrűsödnek és elképzelhetetlen hőfokra forrósodnak, így marad egy ideig de folyamatosan egyre kissebre menne össze aztán egyszer csak nem bírná tovább és bamm felrobbanna és az egész így megy a végtelenségig

2014. szept. 16. 18:19
 13/20 anonim ***** válasza:
90%

A Nagy bumm-elmélet az eddigi legjobb magyarázat arra a világra, ami kialakult. Ez az elmélet nem hit kérdése, hanem tényként kezelendő, a világunk most is tágul, tehát valamiből kitágult, és valószínűsíthető, hogy egy szingularitásból.

A Teremtéstörténetet nem részletezném, meséket nem szoktunk bizonygatni. Akik ebben hisznek, azok az Ősrobbanásban is hisznek, mert Isten is egy hasonló folyamat állomásaként jöhetett csak létre.

Ha a világról gondolkozunk, akkor kerüljük el a hitt dolgokat, és csak az ismert tényeket vegyük alapul, ebből baj nem lehet.

2014. szept. 16. 21:07
 14/20 anonim ***** válasza:
51%

A nagy bumm igazából defekt úgy ahogy van tele van hibákkal és önellentmondásokkal.

Sorolom, hogy mi a gond vele. Aki más véleményen van annak szívesen várom az ÉSZ érveit.

1 Távolságok problémája:

A relativitás elmélet azt mondja, hogy a fénysebesség az abszolút határ.

Az Univerzum 13,7 milliárd éves. A tőlünk ismert legtávolabbi csillagászati objektum a 12,8 MRD fényévre lévő J1427+3312 nevű kvazár. Ezek szerint 0,9 MRD év alatt tett meg 6,4 MRD fényévnyi utat, hiszen annak a fénynek amit mi arról a kvazárról látunk, 12,8 MRD évvel ezelőtt kellett elindulnia onnan, ahol mi most látjuk.

2 Hőmérséklet problémája:

Egy anyag úgy tud lehűlni, hogy hőenergiát ad le más anyagnak vagy a környezetének. Ha nem tudja leadni a hőenergiáját, akkor nem hűllik le. A szigetelések pont azt a célt szolgálják, hogy egy adott dolog minél kevesebb hőt tudjon leadni.

Ha volt egy irtózatos erejű robbanás és a vele járó elképesztő forróság, akkor mitől hűlt le az univerzum? Minek adta le a hőenergiáját, ha rajta kívül nincs semmi más?

3 Kinetikus problémák:

Volt egy elképesztő erejű robbanás, ami egy igen erős dinamikus állapot. A robbanás következtében minden elképesztő sebességgel távolodik egymástól. Ugyanakkor a galaxisok és a naprendszerek létrejöttét egy statikus állapottal magyarázzák, ahol az űrben a gázok szép nyugodtan lebegtek.

További kérdések:

Mi robbant fel?

Miért robbant fel?

A semmi nem szokott felrobbanni. Ha a tudomány a fizikára épít magyarázza meg, hogy a semmi hogyan robbanhatott fel.

Ha valami robbant fel, akkor mi volt az és hogyan keletkezett?

Kezdetnek ennyit, ha kell még tudom folytatni. :)

Várom a logikus válaszokat!

2014. szept. 16. 21:39
 15/20 anonim ***** válasza:
Miért bérmálkozol, ha nem hiszel Istenben?
2014. szept. 16. 22:23
 16/20 A kérdező kommentje:

1.köszönöm az értelmes válaszokat

2. En nem hiszek Istenben olyan értelemben hogy o teremtett minket (es öt ki teremtette ?? Ez is egy megmagyarázhatatlan kérdés ) Jézus- ban is csak ugy hiszek hogy megszületett stb de a különleges "képességeiben „ nem ,ezt a hittan tanárom el is fogadta azt mondta hogy mindenkinek van egy Szubiektiv velemènye es ez a sajátom a többi hittan társam sem hisz. Abban hogy o teremtett minket/ a földet es ameddig nem teremtette meg a földet addig hol is volt o pontosan ?? Ezeket nem lehet igazából megmagyarázni ..

3. Lenne még egy dolog , hogyan tudják a tudósok , hogy valójában hogy néz ki az univerzum ,amikor még nem is tudtak a tejútnál tovább el látni vagy mit csinalni ?? Akkor honnan tudják , hogy is néz ki valójában ?? ( bocsánat a helyesírási hibákért telorol Vok es nincs kedvem végigolvasni meg kijavítani amiket félre irtam )

2014. szept. 16. 22:47
 17/20 anonim ***** válasza:
89%

"...hogyan tudják a tudósok , hogy valójában hogy néz ki az univerzum ,amikor még nem is tudtak a tejútnál tovább el látni..."[#16]

Ellátnak, hiszen láthatóak más galaxisok is, sőt talán még jobban is vizsgálhatók, mint saját galaxisunk, a Tejút.

Kívülről szemlélve más rendszert sokszor jobban lehet vizsgálni, mint a rendszer tagjaként!

2014. szept. 17. 09:48
 18/20 anonim válasza:
46%
Fura ez; mivel a tudományos magyarázatok sem hordoznak magukban több rációt, mint akármelyik vallás teremtéstörténete. Talán az egyetlen tudományosan igazolható tétel az, hogy az ateizmus is egy vallás... :) Gyakorlatilag; indifferens, hogy egy teremtő személyben vagy egy teremtő mechanizmusban hiszel... mivel - a dolgok jelen állása szerint - mindkettőben hinni kell.
2014. szept. 17. 12:33
 19/20 Ling-ce ***** válasza:
48%
Istent azért nem teremtette senki, mert Ő a kezdet, ami előtt nincs semmi. Ez emberi ésszel nem fogható fel, ezért hittitok. Nem egy befejezett, tökéletes világot teremtett, hanem egy fejlődőképeset, így aztán a Nagy Bumm és az evolűció is összeegyeztethető a Teremtés-tannal. Én azért hiszek Istenben, mert megtapasztaltam a segítségét az életemben. A hit nem egy tudományos állásfoglalás, hanem személyemben érintő valóság. Ezért nem szerencsés szembeállítani egymással a Nagy Bummot és a Teremtést, de ha mindenáron válsztani kell, akkor Isten mellett választok, már mondtam miért. A Nagy Bummot más magyarázat híján elfogadom, de Isten nélkül nem. Ahol csak a Nagy Bumm van, az egy kicsit gyans nekem: a Nagy Bumm személytelen valami, amelynek az ember nem tartozik számadással...
2014. szept. 18. 19:26
 20/20 anonim ***** válasza:
0%
Még mindig sokakat félrevezet a Nagy bumm elnevezés, de így legalább könnyű kiszűrni a hozzá nem értőket.
2014. szept. 19. 20:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!