Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ti miben hisztek viccen kívül...

Ti miben hisztek viccen kívül a Nagy Bumm-ba vagy Isten teremtésében?

Figyelt kérdés
indokoljátok is létszíves : Én a nagy bumm-ba hiszek indokolni nem is tudom.... talán azt hogy ez egy azért hihetőbb szitu, mint az hogy Isten csak a semmiből jött és megteremtette a földet, én most fogok bérmálkozni de akkor se hiszem el az Isten teremtős szitut , igazából egyiket sem lehet be bizonyítani de nekem jobban fekszik a bumm :)
2014. szept. 16. 15:15
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
51%

A mi ismeretünk annyira elenyészik a világról, mint cseppben a tenger. Az a csekély tudásnak alig nevezhető ismeret amivel rendelkezünk olyan kevés, hogy nem lehet megközelítőleg sem képt kapni az univerzumról. Hogyan keletkezett ? Ki tudja.

Még el sem hagytuk a földet, nem is vizsgáltunk még másik bolygót, csak képek vannak a marsról, a holdról is csak begyűjtött egy szonda néhány követ, az hogy holdraszálltunk párszór az semmi ! Semmi.

Az ősrobbanás egy ostobaság, tele van ellentmondásokkal. Ugyanannyi vagy több érv szól másik világmodellek mellett, az állandó állapotú vagy másfajta. Az hogy néhány csekély valódi ismerettel rendelkező tudós megszavazza ezt, aztán pár év múlva azt, semmit nem jelet hidd el !

Ahogyan az ókori görögök megmondták : Csak egyet tudunk biztosan, mégpedig azt, hogy semmit sem tudunk !

2014. szept. 16. 15:36
 2/20 A kérdező kommentje:
ez igaz ......
2014. szept. 16. 15:43
 3/20 Napfonat ***** válasza:
55%

Nagyon jó a kérdés, ugyanis egyértelmű, hogy a kérdést csak a hit oldaláról lehet megközelíteni.

Jól mondja 1-es is, olyan keveset tudunk még, hogy az ősrobbanást is csak hinni lehet, kategorikusan "tudni" nem!

Talán csak egy alkímista tudja a pontos választ! De hogy ki is az alkímista, hát...nem is tudom...

2014. szept. 16. 15:52
 4/20 anonim ***** válasza:
91%
A kettő nem zárja ki egymást, a "nagy bumm", evolúció a folyamatot írja le mindössze, a teremető szándékot nem cáfolja.
2014. szept. 16. 15:56
 5/20 anonim ***** válasza:
84%
a nagy bumm-ban
2014. szept. 16. 16:10
 6/20 anonim válasza:
91%

A nagy bumm-ban hiszek. Mindkettő hihetetlen, és számomra ez szimpatikusabb, talán mert ateista vagyok.

Egyébként nincs olyan szó, hogy létszíves. Légyszíves viszont van...

2014. szept. 16. 16:22
 7/20 anonim ***** válasza:
92%

"A mű forog, az alkotó pihen."

Ámde miért is kell a "mű"-nek folyamatosan tágulnia?

Miért kell ekkora felhajtás az Univerzum megteremtéséhez.

Nem megengedőleg feltételezve az Isten megteremtette a világot. AZTÁN jött rá, hogy az nagyon üres úgy, megteremtette az első emberpárt saját -szellemi!- képére.

Előre nem tudta, hogy üres akármi csinálmányt teremtett?

.

Aki Istenben akar hinni, ám higyjen, de Istent a Nagy Bumm mögött keresse! (Bár ez is logikai bukfenc...)

(A Teremtés körül amúgy is vannak logikai tévadések, hiszen egyetlen emberpár lett teremtve. Aztán nekik ilyen-olyan módon lett két fiuk, akik közök az egyik megölte [nem gyilkolta! - hiszen akkor még nem volt tiltás rá!] testvérét, majd elbujdokolt és "vett magának feleséget a szomszéd törzsből. [Tehát vérfertőzésről szó sincs, még találgatási szinten sem!])

.

A Nagy Bumm-ból levezethető a Világegyetem tudományos és egyértelmű evolúciója, a teremtéstörténetből nem.

2014. szept. 16. 16:31
 8/20 anonim válasza:
50%
A tudományos elméletek is ezer sebből véreznek. Alapvetően semmi nem igazolható tudományosan; nem csak a háttérerő léte / nem léte, de még az élet eredete sem, amíg nem sikerül származtatni az enzimeket és a DNS kódokat... (ha jól emlékszem, akkor a kémiai evolúciós elmélet (6. generáció már vagy a 7.?) is ennél a pontnál akadt meg). Innen közelítve az evolúció elméletét csak a majmokkal való genetikai hasonlóság ténye a bizonyított, nem a genetikai származás. Gyakorlatilag; az evolúció is egy vallás... :).
2014. szept. 16. 16:32
 9/20 anonim válasza:
24%
Nekünk a hittan tanárunk erre azt mondta hogy a nagy bummnak is valahogy keletkeznie kellett..Èn az Isten teremtèsben hiszek
2014. szept. 16. 16:56
 10/20 anonim ***** válasza:
EGY isten (a sok közül) megteremtette a Nagy Bummot és az evolúciót. Pont.
2014. szept. 16. 17:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!