Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mi az a Deja Vu?

Mi az a Deja Vu?

Figyelt kérdés
Sok helyen olvastam hogy az egyik érzékszerv, pl.:a szem , hamarabb juttatja el az infót az agyba és ezért érezzük úgy hogy megtörtént már. Ezt el is hiszem , de akkor azt mivel lehet magyarázni hogy egy elkezdett mondatot be is tudtam fejezni , mert ha a másodperc tört része alatt megjelenő kép hamarabb jut el az oké , de egy pármásodperces mondatot nem hiszem hogy hamarabb hallok meg illetve nem ismételtem hanem befejeztem , ezt mivel lehet magyarázni ?

2014. aug. 15. 00:53
 1/2 anonim válasza:
Ennek vannak kevésbé tudományos, inkább spirituális magyarázatai. [link]
2014. aug. 15. 01:09
 2/2 Angelo84 ***** válasza:

Szia.

Mivel a deja vu definíció szerint azt jelenti, hogy úgy érzed egy teljes jelenetről, mintha már megtörtént volna, de akár még a jelenet befejezte előtt (talán ezért is láthatod meg a jövőbeli kimenetelét), ezért "az egyik szemből előbb jön az infó" -s dolog kissé sántít.

Ez pedig végső soron azért lehetséges (mármint a deja vu), mert létezik egy eredendő, "tiszta" állapot (igazából csak ez létezik), ahol a dolgok nincsenek elválasztva sem térben, sem időben, vagyis egyszerre történnek, és az emberi elme/tudat természetesen közvetlen kapcsolatban van ezzel az állapottal...sőt továbbmegyek, az emberi elmének van egy olyan aspektusa, ami hétköznapi "én" érzetét teljes körűen meghaladja, sok helyütt ezt "Igazi Énnek" nevezik, és végül is ez a "Én" a Valóság, csak az ember a hétköznapokban egy hamis "én" érzettel azonosítja magát, ezért az Eredeti Állapottal a kapcsolata "megromlott", viszont olykor megesik, hogy öntudatlanul, akaratlanul az Igazi Én forrásából merít, és egyfelől tapasztal az ember szokásos módon térben és időben elválasztva, és másfelől tapasztal az Eredendő Forrásból/Állapotból, ezért érzi egy eseményről, mintha már megtörtént volna, illetve ezért láthatja meg a jövőt is akár...(az intuíció szintén ezzel magyarázható)

Megjegyezném, hogy az ember kitartó gyakorlással teljesen meg tud szabadul hamis "én"-je béklyójától, és folyamatosan tudja tapasztalni a Tiszta Forrást, folyamatosan az Igazi Én-ként tud működni, egyértelműen látva, ahogy a dolgok tényleg vannak, látva bármeddig visszamenve a múltat, és bármeddig előre a jövőt, érezve és tudva olyan dolgokat/információkat is, amikről talán most még csak álmodik.

2014. aug. 18. 14:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!