Mi a deja vu -kevésbé ismert- párja, mikor a jövőt látjuk?
Figyelt kérdés
Egyszer olvastam ilyet; mintha valami "a??? vu" lenne, de nem jut eszembe. Azt takarja, hogy spontán bevillannak dolgok, hogy az majd meg fog történni. Mondjuk úgy, mint a Végső állomásban.:) Ilyenek szoktak lenni velem mostanában. Mintha a jövőre "emlékeznék". A napokban olvastam egy érdekes cikket ezzel kapcsolatban, és tudom, hogy lehetséges (ld.: mangómag-példázat), csak ott nem írták le ezt a kifejezést és idegesít, hogy nem jut eszembe.:)2014. aug. 6. 14:05
2/4 anonim válasza:
Napok óta nekem is vannak ilyenek!
Mit is jelent végül is?
Mert az a durva, hogy bevillannak emberek és ezek pillanatokon belül meg is jelennek, vagy személyesen előttem állnak vagy más formában (felhívnak, stb... de van olyan akit meg nagyon szeretnék, ha megjelenne, de vele nem történik semmi! Nagyon fura...
4/4 A kérdező kommentje:
A jamais vu-t arra mondják, ha éppen történik veled az adott dolog, de idegennek érzed. Meg volt többféle leírás, de valahogy nem az, amit keresek.
2014. aug. 6. 20:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!