, , ha meg akarod jósolni a jövődet csak emlékezned kell rá" mit gondoltok erről? (Lent)
Mindenkinek ismerős a Deja vu érzés.
Régebben is jelentkeztek nálam,de mostanában egyre sűrűbben,és határozottabban. Ez alatt azt értem hogy pl. erősebb érzelmi töltettel járó életeseményekre vonatkozóan "tisztább" képeket kapok.
Ilyenek például: közeli hozzátartozó halála, baleset, Börtönbe zárnak,megmérgeznek, stb.
Nem tudom, hogy jön ide a déja vu, mert a elírásod alapján mintha kevernéd a fogalmat valamivel.
Mindenesetre furcsa lenne bizonyos kísérő érzésre hivatkozva abszurd dolgokat belemgyarázni a valóságba. Értsd: az egy dolog, hogy ismerősnek tartasz egy éppen átélt tapasztalatot (ez a déja vu), de ugyanúgy az, hogy biztosnak és megdönthetetlennek tartasz valamit, ettől még semmi nem szavatolja, hogy úgy is vannak a dolgok. Lehet, hogy megtévesztenek az érzések: végül is az ember sem tökéletes. Ez vonatkozik a déja vura is: csupán egy érzést jelöl, nem pedig bizonyíták arra, hogy tényleg átélted már adott tapasztalatot.
A jövőt megjósolni meg szerintem képtelenség (abban az értelemben, ahogyan az ezotériában beszélnek róla), de úgysem volna gyakorlati haszna.
En nem tudom komolyan venni az eoteria cimszo alatt meegjeleno suletlensegeket. Altudomanyos, belemagyarazos, a tenyeket elferditos, felszines megallapitasok osszessege.
Ugyanakkor regota megjelent az a gondolat, (tudomanyos szinten) hogy nem letezik az ido egymasutanisaga abban az ertelemben, ahogy az ember erzekeli. Azaz minden egy idoben tortenik, csak az emberi tudat ertelmezi azt jeln, mult, jovonek. Ebben az esetben megeshèt, hogy megerzunk valamit a *jovobol*.csakhogy ez nyilvan nem ilyen egyszeru es tudomanyosan sincs bizonyitva sem kimondva semmi konkret ezzel kapcsolatban. Addig is csak elmelkedhetunk.de valasz meg nincs ezekre a fura kerdesekre.
a dejavu jelentéktelen dolgok megálmodása
azzal nem tudod meg a jövődet.
Vannak dolgok amin át kell menned de sok mindent te határozol meg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!