Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Idős lélek vagyok hatalmas...

Idős lélek vagyok hatalmas bölcsességekkel teli vagy más magyarázat lehet?

Figyelt kérdés

Ma ráakadtam erre az analízisre : [link] Hihetetlennek hangzik neked, de ezek mindegyike nagyin igaz rám !

Szeretem a tudást, a bölcsességet és igazságot. A legújabb tudományos elméleteket tanulmányozom, analizálva azokat a spiritualizmussal, amerre hajlok és rengeteg hasonlóságot találok ! :-) Szeretem az igazságosságot körülöttem az emberekben és így járok el velük és az életben, politikában, így szavazok, így inspirálok embereket, szervezeteket.

Elmélkedő és önelemző vagyok egyszerre, felismerem magamban a spiritualitás nyújotta tanítások lényegét, merre kell haladnom az életben, milyen multbeli hibám miatt vagyok ma itt.

Látom a fától (tudomány) az erdőt (Isten,spiritualitás) és állandóan ezeket az összefüggéseket elemzem magamban és környezetemben is.

Nem vagyok anyagias, megveszem azt amire szüksége vana szervezetemnek mégha drága is. Gyermekkoromban nehezen voltam képes meglenni a többi idétlen kölökkel az iskolában, sokszor kiközösítettek az osztálytársaim, mert éretlenek voltak és nem értették meg, hogy a pillanatnyi örömön(gyerekjátékok, focizás) kívűl sokkal fontosabb a bölcsesség (tudomány olvasása, Isten a spirituális igazság keresése) megismerése.

Ma is úgy érzem, mint gyermekkoromban ; mindent átélt, idős, igen bölcs lélek vagyok itt, aki már minden szót (tudást, bölcseletet) megértett, minden életörömöt átérzett, fejlődésem csúcsán, intellektuális, spirituális kihívásoktól mentesen csodálom magam és a teremtés csodáit és szőrnyülködöm azok mélységes bugyrain és meglátván a rosszban is az Istenit.

2014. aug. 9. 14:59
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Ezzel egyetértek: "Aki mondja, nem tudja, aki tudja, nem mondja."

Te mitől vagy olyan bölcs? Mit tudsz? Akkor fejtsd ki bővebben,hadd tudjuk meg mi is...)

2014. aug. 10. 00:09
 12/15 A kérdező kommentje:

Most megpróbálom érthetően megválaszólni az általatok felvetett kérdéseket

"Már ne is haragudj, de ezek a dolgok minden 3. emberre igazak." "Elég önelégült vagy. Azt mondod nincs hibád? "

Ezek kizáró dolgok. Nem mondják minden 3. emberre, hogy önelégült, mert akkor nem lenne értelme a fogalomnak, ha mindenkire igaz lenne. Nem azt vizsgálta a kérdés, hogy mennyire hiszi az ember hogy sokat tud, hanem ez hogyan nyílvánul meg az életben. Az, hogy idős lelkek vagyunk az mutatja meg, hogy állandóan vizsgáljuk az élet nagy kérdéseit, analizáljuk az élethelyzetekben, tőrténelemben, tudományokban. Az önelégűlt ember nem szokott ezeken gondolkodni, mert feleslegesnem tartja mivel kész válaszai vannak és e azzal párosúl, hogy mindenkit lenéz velem ellentétben, aki minden lelket tisztelek, még a fejletlen vagy negatív beállítottságút is.

"Hogy már mindent tudsz az életről? Hogy már akár meg is halhatnál, mert felesleges tovább élned, mert már mindent elértél? Na ne, ezt nem hiszem, mindenkinek vannak hibái és nincs olyan ember, aki mindent tud. Ez a te legnagyobb hibád, hogy azt hiszed, hogy te vagy a legtökéletesebb ember."

Nem azt jelenti, amit írtam, hogy tökéletes vagyok, azt semhogy nincsenek hibáim, mindössze azt, hogy az életben már mindent átéltem, mindent ismerek, nem vagyok képes egy helyzetben újat átélni, nincsenek tanulni valóim. Egy helyzet elején ismerem mi lesz annak vége, hol fog elbukni egy kapcsolat vagy élethelyzet, milyen következményekkel fog járni, így nem fog érni új számomra edig ismeretlen behatás, megtapasztalás, jó vagy rossz érzelmi megismerés és ezek mind a reinkarnációim által már megtapasztaltak megemésztéséből erednek.

"Ó mond nagy bölcs, ezekben mi mi az isteni? Ilyenkor holvan isten ?"

Nagyon fájdalmas látvány és valóban szivet szorító amit linkeltél, ha lehetőségem lenne ilyenek sosem tőrténnének meg az életben, mivel nem vagyok Isten, így nem tudok rá magyarázatot sem adni, miért tőrténnek ilyenek, de megpróbálok az én szintemen.

Az életben a boldogságot, a jót csak úgy tudod átélni, ha megtapasztaltad a szenvedést, nélkülözést a rossz emócionális dolgokat. Ha mindennap szabadnapod lenne, sosem lennél képes értékelni azt, mert az lenne a megszokott számodra, azonban így hogy folyamatosan dolgozól jobban tudsz örülni egy hosszú hétvégének vagy egy nyári szabadnapnak, kirándulásnak és jobba át tudod élni annak lényegét, vele eggyütt a dolgok, az élet lényegét.

Gyakran a negatív dolgok magukban hordozzák a pozitív dolgok elkövetkeztét. Az atombomba is milyen pusztító, halálos volt emberek tízmilliói életét követelte, de ugyanakkor egy ilyen szörnyű dolog magával hozta a hosszú béke zálogát. Azért tartot a béke a világban és a hidegháborúban is ezért nem estek egymásnak a végletekig acsarkodó nagyhatalmak, már már háborúba torkolló hidegháború, mert bennük élt az atombomba pusztító voltából eredő félelem !!!!!

Mély filozófiai magyarázata ennek az lehet, hogy a lelkek csak úgy képesek eljutni Istenhez, ha mindent átélnek ami nem Isteni, azaz rossz, hogy magukon tapasztalják, hogy nincs másfelé út ! Csak a pozitív Isteni a szeretet létezik. Az a katona megtapasztalja a családja széthúllását a barátai és az élete pusztulását, mert előbb utóbb az ilyen embernek tönkremegy a lelke, ha más nem a társai fogják kivetni, mert az erőszakszervezetekben szokásos eljárás ez a már kiégettekre és akkor saját hibáiból nyer tapasztalást és többé nem lép erre az útra, nem vágyódik erre !

Az is lehet, hogy a világ ilyen, Isten minden lehetőséget végigjátszik velünk

" Vannak meg nem értett zsenik, spirituálisan fejlett emberek, de ők ezzel nem kérkednek. Ha sikereket vársz az élettől, ezzel a stílussal nehezen fogod megtapasztalni azokat. Van még bölcsesség amit nem értettél meg, ezt az Alázat című fejezetnél keresd a tudáskönyvben. Ilyen gőggel senki sem lehet spirituálisan emelkedett."

Sosem kérkedtem ezzel és most sem tettem ezt. Az agresszív kérdéseket is alázattal válaszolom meg.

"Aki mondja, nem tudja, aki tudja, nem mondja."

Ez arra vonatkozik, hogy vannak emberek melyek pont a bennük levő hiányérzet miatt, ami fájdalomként lép fel egy közösségben az adott téma felhozatala során, ezt elnyomván szoktak dicsekedni a számukra híján levő képességeiknek, azzal hogy jóval többet állítanak magukról.

Nem szoktam erről beszélni. Az hogy ezt most egyetlen kérdésben feltettem, nem jelenti ugyanazt az élethelyzetet !

"mert ez nem bölcsesség, hanem oltári nagyképűség, aminek alapja nincs!"

Számodra azért az mert nem érted ezt a megtapasztalást. Csak saját magadon megélt tapasztalatokból vagy képes következtetéseket levonni. Ez a magyar ember nagy hibája ! Azt hiszi mindent tud és azokat a dolgokat, melyekben nem jártas az eddigi életszemléletéből adódó tapasztalataival akarja kiegészíteni ! A gyerekes bohóckodásnál, hogyne lenne bölcsebb tudományos olvasmányokkal foglalkozni !?

"És ezen csodálkozol?"

Nem írtam, hogy csodálkozom, mivel az olyan alacsony színű lelkek a csekély tapasztatukból adódóan, pusztán ilyen helyzeteket képesek előidézni az általuk meg nem értett emberek számára

"Te mitől vagy olyan bölcs? Mit tudsz? Akkor fejtsd ki bővebben,hadd tudjuk meg mi is...)"

Szeretem a tudást, a bölcsességet és igazságot. A legújabb tudományos elméleteket tanulmányozom, analizálva azokat a spiritualizmussal, amerre hajlok és rengeteg hasonlóságot találok ! :-) Szeretem az igazságosságot körülöttem az emberekben és így járok el velük és az életben, politikában, így szavazok, így inspirálok embereket, szervezeteket.

Elmélkedő és önelemző vagyok egyszerre, felismerem magamban a spiritualitás nyújotta tanítások lényegét, merre kell haladnom az életben, milyen multbeli hibám miatt vagyok ma itt.

Látom a fától (tudomány) az erdőt (Isten,spiritualitás) és állandóan ezeket az összefüggéseket elemzem magamban és környezetemben is.

2014. aug. 12. 14:59
 13/15 Angelo84 ***** válasza:

""Aki mondja, nem tudja, aki tudja, nem mondja."

Ez arra vonatkozik, hogy vannak emberek melyek pont a bennük levő hiányérzet miatt, ami fájdalomként lép fel egy közösségben az adott téma felhozatala során, ezt elnyomván szoktak dicsekedni a számukra híján levő képességeiknek, azzal hogy jóval többet állítanak magukról."

Ez igaz, de csak a mondat első felét magyaráztad meg. A második fele pont, hogy arról szól, hogy aki tudja magáról, hogy bölcs/idős lélek/stb., az nem mondogatja. Ettől függetlenül nem vonom kétségbe az állításodat, de azért itt még mintha valami "nem stimmelne", hiszen egy ténylegesen mindent megértett idős lélekben fel sem merül az a kérdés, amit kiírtál, hiszen tudja jól a választ.

2014. aug. 12. 15:13
 14/15 anonim ***** válasza:
Felesleges volt ennyit pötyögnöd.Hisz erre is tudod a választ.Na Chao!
2014. aug. 12. 16:22
 15/15 anonim ***** válasza:
Mennyi frusztrált, egó vezérelte hozzászóló, egytől egyig! :D Vajon miért oly irritáló, ha valaki (tévesen vagy helyesen) bölcsnek gondolja magát? Nem mindegy? Egyszer én is nyitottam egy kamu kérdést, csak azóta törölték, mert túljátszottam a szerepet, miszerint egy nagytudású megvilágosodott ember vagyok. :D Pedig de jó kis kommentek jöttek rá! :D
2014. dec. 31. 11:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!