Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Egy életünk van és aztán vége...

Egy életünk van és aztán vége mindennek?

Figyelt kérdés
Én nagyon félek a haláltól. Más is így van ezzel?
2014. júl. 22. 09:06
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

# 17 OK vettem figyelmetlen voltam,ott volt a kérdés, én nem frissítettem az oldalt,ezért nem láttam !

Nem mondom ,hogy ’’győzködéséből ,, a kedves kérdező annak okáért,hogy a lélek hallhatatlanságát megtapasztalja asztrálutazást próbáljon ki.

Halandó vagy halhatatlan-e az emberi lélek?

Egy bibliai oldalról való ige helyek:

Az emberi lélek minden kétséget kizáróan halhatatlan. Ez látható mind az ószövetségi, mind az újszövetségi Szentírásban: Zsoltárok 22:26; 23:6; 49:7-9; Prédikátor 12:7; Dániel 12:2-3; Máté 25:46; 1 Korinthusi 15:12-19. A Dániel 12:2-ben így olvassuk: „Azok közül, akik alusznak a föld porában, sokan felébrednek majd: némelyek örök életre, némelyek gyalázatra és örök utálatra.” Maga Jézus is arról beszélt, hogy a gonoszok „elmennek az örök büntetésre, az igazak pedig az örök életre” (Máté 25:46). Mivel a görög szöveg a „büntetés” és az „élet” szavak mellé egyformán az „örök” jelzőt illeszti, világos, hogy a gonoszoknak és az igazaknak is örök/halhatatlan lelkük van.

Dr. Joel L . L Whitton - Joe Fisher - Létköz

Eckhart Tolle - Megszolal a csend

[link]

2014. júl. 22. 16:21
 22/23 anonim ***** válasza:

12/22

azután számolj be légyszi élet utáni tapasztalatról miután az agyadba nem kerül vér ( nem akkor halsz meg amikor leáll a szíved...) és a tobozmirigy nem serkent élményeket, hogy szebbé tegye az utolsó perceidet.

Nekem is volt ilyen élményem, magamat láttam felülről és szó szerint lepergett az addig leélt életem, hisz az agyam még működött, megnyílt a tár, de vajon ha az agy akkor megállna mikor a szív akkor is ez történne?

2014. júl. 22. 17:29
 23/23 anonim ***** válasza:

# 22

Nem gondolkodom azon,hogy milyen sorrendbe állnak le a testi funkcióim a halál után,mivel Én a lélek hallhatatlanságában hiszek.

Csak a játék kedvéért, mi lenne ,ha a lelked sorsa akként alakulna,ahogyan azt Te egész életedben kezelted,hitted,gondoltad, ’’ beprogramoztad,, ……………

’’ Eredj el, és legyen néked a te hited szerint,, (Máté 8:13)

Az már egy érdekesebb kérdés,hogy a hívők 2-féle lélek utat értelmeznek a halál után.

1.szerint a hallhatatlan lélek a test halála után alvó állapotba kerül

2.szerint lélek a halál után Isten elé vitetik és sorsa fölött döntés születik

Szentírásban 3 féle halál-fogalom van.

Az első a lelki halál.

Ez annak az embernek az állapota, aki lelkileg elszakadt Istentől, mert vétkezett. Ádám és Éva bűne óta minden ember lelkileg halottnak születik.

A második a testi halál.

Ez az emberben megy végbe, a test és a lélek között. Biológiai halálnak is szoktuk nevezni.

A harmadik az örök halál,

amely a feltámadás és az utolsó ítélet után következik be azoknak a sorsában, akik földi életük során a lelki halálból nem tértek meg, s nem állították helyre kapcsolatukat Istennel. Ezt a halált azért nevezi a Biblia öröknek, mert ez visszafordíthatatlan!

2014. júl. 22. 20:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!