Egy életünk van és aztán vége mindennek?
Kedves Kérdező !
Én egy baleset során megtapasztaltam a testen kívüliséget és, hiszem a valódi énünk szellemi és hallhatatlan. Halál után a lélek felszabadul,végre hazatérhet. Sajnos a sokan rettegnek a haláltól mert ’’rosszul sulykolták beléjük a bibliát,, így nem értik a megváltási tervet, rettegnek az ítélettől stb. A léleknek 40-napja van arra,hogy a ’’fénybe menjen,, különben a köztes szférákban,dimenziókban ragad- nyughatatlan lelkek(akik görcsösen ragaszkodnak a 3.dimenziós világhoz és nem akarnak ’’ útra kelni,,
A neten rengeteg emberek’’ visszatért beszámolói,, vagy mennybe,pokolba való lelki elragadtatásukról vannak beszámolók.
Persze miért kéne hinnünk valaki másnak. Nyilván a saját megtapasztalás volna igazán meggyőző számodra. A láthatatlan világot a 3.dimenziós világ szerinti műszerekkel,gépekkel nem igazán lehet kimutatni,megmérni, hiszen azt lelki.,szellemi szintem éli mindenki saját maga.
Sokunk hite szerint:
- A test csak egy ruha,amit elhagysz halál után
- A lélek
A lélek az a szervünk, amin keresztül a környező világgal tartjuk a kapcsolatot, és ezt hívjuk egónak. Három része van, az értelem, az érzelem és az akarat. A lelkünk (héber: nephesh) akkor keletkezett, amikor Isten életet lehelt az emberbe, és az a testtel kapcsolatba került. Ahogyan az állatoknak is lelket adott, hogy a fizikai életben boldogulni tudjanak (1Móz 1:30; 1Móz 2:7). Újjászületésünk előtt a lélekben éljük az életünket, mivel a szellemünk, a valódi énünk
- A szellem
Tulajdonképpen ez vagyunk mi. Ez a rész az ember legbelseje, ez az igazi énünk.
A szellemünknek is három része van.
A kommunió - a közösség szerve, amelyen keresztül Istennel tudunk kapcsolatot teremteni; az intuíció - amely vezet bennünket a bennünk lévő élet szerint; és a lelkiismeret - amely az erkölcsi döntésekben vezet bennünket. Ez az a hely, ahová az újjászületéskor még Isten Szelleme is beköltözik, a Szent Szellem (ill. hagyományosan a Szentlélek). Isten Szelleme tartalmazza Isten teljességét, benne van az Ő teljes istensége és az emberi tapasztalat is, amit Jézus emberi élete során szerzett. Mivel ez is egy élet, ez is csak akkor tud megmaradni, ha tápláljuk. Naponta kell a szellemünket táplálni az IGE olvasásával, és akkor ki tud teljesedni bennünk Isten élete.
Lélek a túlvilágon I.
Lélek a túlvilágon II.
Lélek a túlvilágon III.
Miért kell szenvednem?
Test - lélek - szellem
Földi kötődés nélküli lelkek
A túlvilági lelkek Isten szavát erőáramnak érzik
"A léleknek 40-napja van arra,hogy a ’’fénybe menjen,, különben a köztes szférákban,dimenziókban ragad- nyughatatlan lelkek(akik görcsösen ragaszkodnak a 3.dimenziós világhoz és nem akarnak ’’ útra kelni,, "
Hogy ilyen ostobaságokat honnan szednek egyesek... Bár nem mintha az Istendről összehadobált okosságaidnak több értelme lett volna. Menj el papnak azt prédikálj a templomban.
Egyébként kérdező, nem kell a haláltól félned és lehet ahogy már valaki írta, az élve eltemetés miatt is van benned egy félelem. Megnyugtatlak, hogy a modernebb (legalábbis nem harmadik világi) országokban ettől nem kell félned. Amúgy meg nem tudom, hogy miért olyan rossz, hogy mindennek vége. Legalább azután már nem kell aggódnod semmi miatt, nem "kísértenek" a negatív gondolataid, stb. Inkább éld az életed és ne félj a haláltól.
Erről az egy életünkről tudunk.
Majd ha a halál közelébe kerülsz, akkor kell félned tőle, addig pedig élj, és ne gondolkodj ezeken.
Jól mondod csak egy életed van becsüld meg jól nem lesz más lehetőséged.
A másik kérdésre válaszolva én személy szerint nem félek a haláltól.
" Meg attól is félek, hogy a koporsóban
felébrednék és nem tudnék mit tenni mert a
föld alatt vagyok. :S"
Attól nem kell félni, amikor meghalsz a tested felbomlik neked már édes mindegy lesz hová raknak 10 méterrel a föld alatt, vagy elhamvasztva egy vázában.
# 13
Szerintem nem a te dolgod mások válaszát kritizálni.
Reflektálj a kérdésre a saját hited , esetleg megtapasztalásod szerint ,talán akkor szimpatikusabb lennél mások számára is (esetleg megtanulhatnád mások véleményét tiszteletben tartani ) .
A hitet nem lehet megmagyarázni,bebizonyítani ,ahogyan a szerelmet sem.
# 13
id. és lehet ahogy már valaki írta, az élve eltemetés miatt is van benned egy félelem
-ezt nem tudom hol olvastad mert senki,még a kérdező sem írt erről !
Szar lehet neked,hogy csak a kézzelfogható világban tudsz hinni,és ami láthatatlan műszerekkel nem kimutatható abban nem.
Isten ne adja,hogy neked vagy egy szerettednek valami halálos baja legyen és az orvosok feltett kézzel azt mondják - mi már semmit nem tehetünk.
Hidd el egy ilyen helyzetben szinte bármiben fogsz hinni csak,hogy a helyzetet megoldjad.
Ezen az oldalon ingyenesen letölthető könyvek linkjeit találod különböző témákban.
16#
Először is, amit mindenféle dimenziókról írogattál változatlanul értelmetlen.
Másodszor,
A kérdező kommentje:
"Meg attól is félek, hogy a koporsóban felébrednék és nem tudnék mit tenni mert a föld alatt vagyok. :S"
Pontosan ezt írta, szóval nem tudom miről beszélsz, hogy nem említi meg az élve eltemetés gondolatát.
Harmadszor, egy szóval sem mondtam, hogy csak a kézzel fogható világban élek, vagy szerinted ha Istenben nem hiszek az már az ellenkezőjét bizonyítja? Egyébként is nem az istened fog segíteni, hanem az orvosok... Megannyiszor hallom, hogy egy sikeres orvosi beavatkozás után mondogatják, hogy "Isten megmentett..." vagy, hogy "Ha Isten nem vigyázna rám...", eközben a szegény orvos mosolyog a 3 órás non-stop műtét után várva pár szép szót az ő irányába is.
Mások hitébe nem szabad beleszólni, még akkor sem, ha tényleg baromság.
A haláltól nem kell félned, hidd el öreg korodban talán még várni is fogod. Én kíváncsi is vagyok egy kicsit, mert senki sem tudja, hogy milyen. Sokan mondják, hogy hülyeség a menny, a pokol, hülyeség hinni a szellemekben, hülyeség a lélekvándorlás, a reinkarnáció stb, egyszerűen csak vége és kész, nem lesz semmi. Ezt is nehéz elképzelni, mert nem tudjuk felfogni milyen lehet az a semmi, akik ezt vallják azok sem tudják elmondani.
"A hitet nem lehet megmagyarázni,bebizonyítani ,ahogyan a szerelmet sem."
kukucs ide : [link]
Hagy kérdezek már valamit a hitet miért nem lehet magyarázni , bizonyítani mert érzelmeken alapul, amik biológiai, és kémiai végbemeő folyamatok? Mellesleg a vallás sok-sok évre visszafogta a tudományos fejlődést hála istennek és a őt követő embereknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!