Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ki tud spirituális légzőgyakor...

Ki tud spirituális légzőgyakorlatokat tanácsolni?

Figyelt kérdés
A neten van ez az amaz,de aprólékosabban nincs foglalkozva vele.
2014. júl. 13. 14:51
 1/4 kódolt nő válasza:
Ülj törökülésbe, vegyél egy mély levegőt lassan majd lassan is fújd ki. közben a gondolataid pozitív irányba tereld Pl: Szép fák,zöld gyep,nevető gyermekek... :D
2014. júl. 13. 15:28
 2/4 A kérdező kommentje:
Ok de ha az az ules nekem megterhelo a labaimra nezve akkor hogyan csinaljam?
2014. júl. 13. 15:32
 3/4 anonim ***** válasza:

Amikor még csináltam, nekem bejött.

Belégzés: lassan, először a hasad emelkedjen, utána a mellkasod.

Kilégzés: először a has meg vissza, utána a mellkas.

Vagy ha ez nem jó, nem tudom mire gondoltál.

Van még olyan egyszerű is (esetleg lehet kombinálni az előzővel) hogy belégzésnél elképzeled, hogy tiszta, jó, gyógyító, "pozitív" levegőt szívsz be, kilégzésnél meg a benned lévő rossz érzéseket, gondolatokat, feszültséget ereszted el.

2014. júl. 13. 17:41
 4/4 Lionkind ***** válasza:

Tudatos Légzés

Üljünk vagy feküdjünk le, hunyjuk be a szemünket, végezzük el a relaxációs gyakorlatot és tisztítsuk meg tudatunkat. Lélegezzünk mélyeket, lassan, és összpontosítsunk a lélegzetünkre, amint belép a testünkbe és elhagyja azt. Érezzük, amint bejön, és érezzük amint kimegy a levegő. A teljes figyelmünket összpontosítsuk a tüdőnkre és a légzésünkre. Ez az egyszerű gyakorlat elég arra, hogy lefoglalja a felszínes tudatot. A zavaró gondolatokat határozottan hárítsuk el, amint kezdődnek. Még mielőtt erőt gyűjthetnének ahhoz, hogy megzavarjanak.

A tudatos légzés lefoglalja a felszíni tudatot, és lehetővé teszi, hogy egy sokkal mélyebb szinten gondolkozzunk.

Energia-légzés:

üljünk le és lazuljunk el. Csukjuk be a szemünket és tisztítsuk meg a tudatunkat. Végezzük a tudatos légzés gyakorlatát, és közben képzeljük el, hogy a levegő, amit BE-légzünk, a kedvenc színünkkel megegyező színű energia, amit pedig KI-légzünk, az szürke, mérgező melléktermékekkel teli. Ez egy megtisztító gyakorlat. A csakráinkat arra ösztönzi, hogy energiát fogadjanak be belégzéskor, és negatív energiát adjanak le kilégzéskor.

Megjegyzés: tőlünk telhető legjobban figyeljünk arra, hogy az izmainkat ezek alatt a gyakorlatok alatt ne feszítsük meg, ez mint mentális gyakorlat. A kezdetekkor úgy érezhetjük, hogy a tudatunkat egy szoros golyóvá kell szorítanunk, hogy ne gondolkozzon, de idővel épp az ellenkezőjét találjuk majd igaznak. Amikor hozzászokunk, a tudat kiürítése NAGYON megnyugtató.

2014. júl. 13. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!