Az életnek van értelme?
#18-as válaszoló!
Ezt mondd azoknak a gyermekeknek Afrikában, akik a mocskos vizet isszák, az otthonuktól 10-15-20 km-re, hogy bár ha mindenféle nyavalyát is elkapnak, legalább ne dögöljenek szomjan.... "Isten csak jót akar neked, mert szeret téged." Biztos vagyok benne, hogy ezzel a mondattal ők is nagyon egyetértenének. Mert akkor ha ezt a sorsot kapja rengeteg ember (pl. Afrikában), akkor véleményem szerint inkább ne szeressen "isten"...
Ha rossz passzban vagy, nincs munkád, vagy épp szétdolgozod az agyadat, akkor úgy érzed semmi értelme, hiszen nem élvezed, nincs közvetlenül a hasznodra. Persze később ez is épít, de akkor annak semmi értelmét nem látod, hogy dolgozol egész nap, semmi mást nem csinálsz.
Ha boldog vagy, összejött valami, akkor minden értelmet nyer hirtelen.
Minden mulandó, semmi sincs veled csecsemőkorodtól a halálos ágyig. Esetleg tárgyak, de emberek sajnos nagyon ritka kivételekkor, de ha te halsz meg, akkor meg ő marad egyedül.
Kell keresni valami kapaszkodót, ami minél tovább velünk van. Inkább ember legyen, mert az nagyobb értelmet ad, bár a tárgy meg mindig melletted lesz, bár azt is elhagyhatod.
Inkább megéri melegszívűnek lenni, és csalódni, mint kőszívűnek, és ridegnek lenni.
Aztán jellemtől függ, hogy ki fogja fel mégis. Optimista, pesszimista, pörgős, laza, okos, buta, csendes, nagyhangú..stb.?
Akár a virágok a kertben, az is jelenthet boldogságot egy nyugdíjasnak. Mellette dolgozgat a kertben, zöldségese, gyümölcsöse van, néha árul belőle a piacon.
Egy fiatalembert kevéssé tenne boldoggá ez, ő mást tart első helyen.
Kor, nem, családi és szociális helyzet, anyagiak, életszemlélet, mind befolyásolják ezt. Szerintem nem lehet egyetemes igazságot hirdetni, mindenkinek saját értelme van.
"Ezt mondd azoknak a gyermekeknek Afrikában, akik a mocskos vizet isszák, az otthonuktól 10-15-20 km-re, hogy bár ha mindenféle nyavalyát is elkapnak, legalább ne dögöljenek szomjan.... "Isten csak jót akar neked, mert szeret téged." Biztos vagyok benne, hogy ezzel a mondattal ők is nagyon egyetértenének. Mert akkor ha ezt a sorsot kapja rengeteg ember (pl. Afrikában), akkor véleményem szerint inkább ne szeressen "isten"..."
Isten nem ezt a sorsot szánta senkinek.. nem Ő tette ezt! A gonoszság uralja a világot, ahogy láthatod... nézz körbe.. nagyon kevés már a jó és az a kevés se igaz... az ördög ural sok embert... mindenki vak és sötétségben él! Ezek már az utolsó idők.. Ez is már a pusztulás egyik jele a sok közül, amit annyian nem vesznek észre, mert épp mi jó helyen élünk, hála Istennek! Afrika a legjobb termőföldű kontinens.. és láthatod mi lett vele! Közel Krisztus 2. eljövetele! Nagyon közel! Egyre több lesz a katasztrófa, éhinség, halál.. ahogy a bibliában is meg van írva! Minden bekövetkezett idáig is és ezután is befog! De aki az Úrban van, annak nem esik bántódása, annak mindent megad Isten még a nagy nyomorúságban is!
Bocsi, ez nem a témához kapcsolódik, de muszáj beleszólnom. Nem hittem el, amikor azt olvastam, hogy Afrika a legjobb termőföldű kontinens... Lehet, hogy hittanra szorgosan bejártál, de a földrajzot bojkottáltad.
Az egyenlítőn az esőerdőknek gyenge termőképességű, humuszban szegény talaja van.
A szavannán kicsit már jobb a talaj.
A sivatagban egyrészt nincs víz, másrészt valódi talaj nem is alakult ki. Az oázisokban tudnak termeszteni néhány növényt.
Legészakabbra a mediterrán fahéjszínű talaja van, ez közepesen termőképes.
Még a magashegységekben is előfordulhat növénytermesztés, a függőleges övezetesség miatt.
ON: én is hiszek abban, hogy biztos van valami felettünk álló erő, de azért nem képzelgek olyat, hogy megszállt az ördög, meg Isten így, Isten úgy.
Ez dajkamese, hogy kapaszkodjanak valamibe az emberek, vagy ha valami jó vagy rossz történik, akkor azt meg tudják magyarázni, hogy ezt Isten akarta.
Mondom, hiszek én benne, hogy van valami ami fölöttünk áll, de ne takarózzunk már mindig ezzel.
Afrikán nagyon jól látszik, hogy az utolsó időkben vagyunk, mint ahogy Kínán is! Ez a lényeg! A Föld vajúdik... Adjunk hálát Istennek, hogy mi még olyan helyen élünk, ahol vannak boldog napjaink és nem kell rettegésben élnünk!
Egyébként nem tudom, hogy tudtátok-e.. de az egyik legjobb talaja Afrikának van.. ha öntözöd a földet, van olyan része hogy jóval többet terem a föld, mint itt Európában. De mégis az a legéhezőbb kontinens.. Azon működik legjobban az átok.. nézzétek meg...víztelenség, szárazság, termeszti katasztrófák.. és tizedét nem termi annak, mint amennyit teremhetne!!!!! A földön jóval több termőföld van, mint amennyire az embereknek szüksége lenne, DE mégis éhségről beszélnek és arról, hogy nem tudják ellátni a világot! Az élelmiszeripar gyártja a kémiai élelmiszereket, mindenféle vegyszereket... arról beszélnek, hogy nem tudjuk táplálni az emberiséget, mert a föld nem terem eleget.
Sokan oly vakok.. tudományosan kell kimagyarázni mindent! Elhitetnek mindent az emberrel! Nagyon sokan nem hisznek.. ezért is fognak csak NAGYON-NAGYON KEVESEN bejutni Isten országába.
Azt hiszitek elég annyi, hogy hiszünk valamiben.. van valami erő.. vagy csak hiszem hogy van Isten és kész? Hát NEM! Aki ezt még eddig nem tudta, adjon hálát a Jó Istennek, hogy most olvassa ezeket a sorokat és változtathat! Mert addig van csak lehetőséged, amíg élsz! Örülj, hogy Te még tehetsz érte, tehetsz magadért! Ne halogasd hát, hogy a jó útra térsz. Isten útjára! Ne a jövő hónaptól kezd el változtatni.. ne a jövőhéttel.. ne holnaptól, hanem mostantól! Ettől a perctől! Csak fordulj Istenhez! Fogadd be őt a szívedbe! Ő részese akar lenni az életednek.. a te kis jelentéktelen életednek! Mert ez az élet SEMMI! Semmi ahhoz képest, ami ránk vár, Isten gyermekeire! Csak rajtad múlik, hogy melyik utat választod...
Ne nevettess, ezek oltári baromságok!! Afrikának ilyenek a földrajzi adottságai, gyenge és kevés termőtalaj, a szavannán (az évben fél évig csapadékos), de főleg a sivatagban gyakorlatilag nincs csapadék, ezért alig van víz.
Azon a földrajzi szélességen Dél-Amerikában és Ázsiában is ugyanez van, csak kisebb területeken.
Ha öntözöd a földet, attól nem fog kiugróan megnőni a termőképessége.
Vannak Afrikánál sokkal jobb adottságú kontinensek mezőgazdaság szempontjából.
Én az elvégzett munkában hiszek, és a becsületben. Ha dolgozok lesz (valamennyi) pénzem, ha becsületes vagyok, nem visznek el a rendőrök.
Ha nem dolgozok, nem csodálkozok, hogy nincs pénzem, hiszen miért legyen, ha nem teszek érte.
Ha mondjuk egyes lesz a dolgozatom az iskolában, akkor nem fogok rá Istenre, hogy biztos rosszat akar nekem, és ez őmiatta van, hanem azért van, mert nem készültem fel a dolgozatra, tehát még csak nem is a tanár hibája, hanem az enyém.
Vannak szerencsés, és szerencsétlen szituációk az életben, ez így van, amikor nem mi befolyásolunk valamit. De főként mi alakítjuk az életet. Nem Isten pusztítja el a Földet, mert dühös az emberiségre, hanem az emberiség magát, mert sz..rrá szennyezünk mindent.
Az elvégzett munka, az életben elkövetett fő tettek alapján kerülhetünk aztán "valahova". Ami lehet, hogy a nagy semmi igazából. Hiszek a túlvilágban, de szerintem nem amiatt kerülök majd jó helyre, mert egész életemben egy olyan személyt ajnározok, akiről azt sem tudom, hogy ki, vagy hogy egyáltalán létezik-e.
Hanem amiatt, hogy miket tettem az életben, jó voltam-e a feleségemhez, a családomhoz, tisztességes voltam-e.
Szép dolog a hit, én sem utasítom el teljesen a felsőbb erőket, a túlvilágot, néha jó ábrándozni, de azért nem kell elvakultnak lenni, az már ártalmas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!