Spirituális szempontból nő és férfi között van-e hierarchia?
"Ez az az "egoizmus" amiről beszéltem. Mindig mindent az ego és a figikai lét szemszögéből vizsgáltok."
Ez nem egoizmus, hanem tény. A (szerzett) szellemi dominancia teszi lehetővé hogy valaki uralkodjon a világon, az ne ártson neki hanem irányitsa azt, és segitsen mindenkin a tudással. Ehhez az ember minden részét a végsőkig kell fejleszteni, de ehhez rengeteg reinkarnáció kell,
"Egy gyermek lelkileg mindig tisztább mint egy idősebb ember."
Igen a gyerekek nagyon tiszták és szeretetre méltók de bennük még sok minden nem fejlődött ki, a gonoszság sem, és apró hibákban mutatkoznak meg ezek a csirák. és a képességein múlik mennyire hagyja kifejlődni magában. De a világ olyan, hogy fejlettségének (vagy szükséges büntetésének) megfelelő helyre is születik le.
"Amikoron fellnövünk e gyermeki lelki tisztaságot keressük. Ugyan ez igaz a szellemiségére. Egy gyermek nem igen tudja mi az a hazugság, később tanulja meg."
És miért nem találjuk? mert fejletlenek vagyunk és állandóan fizetünk a sok rosszért amit folyton müvelünk fejletlenségünkben. Legelöször képesnek kell lenni elvontságra, önzetlenségre, jó lelkiismeretre, szeretetre, hitre, spiritualitásra, ezek a tudás előfutárai és az élet boldogitó erői. És egyébként minden gyermek tudja, mi a hazúgság, csak egész kis korában nem. :)
"No de ezek csak példák, de ott vannak a született tanítók és gyógyítók. A táltos is pl. születik a tudással, nem pedig tanulja. "
Igaz, minden igazi tudást csak egyszer kell megszerezni, örökre megmarad az ember szellemében intuició, ismeret és képességek formájában, még a fizikai anyag különféle ismeretei is tehetség formájában.
No mindegy, lehetne még sorolni az ellenpéldákat. Akkor is csak a fizikai létsíkon lesz alapvetően dominancia. Az erősebb győz, a gyorsabb életben marad, a jobban rejtőző túlél.
Ezt hivják harcnak hehe... de máshol a kisugárzás, a tudás, a megjelenés és szépség harmóniája és nagysága adják a dominanciát, a lélek tudása erősiti a gondolaterőt és igy az nagyobb erővel hat mindenre, az érzelmekre, tettekre, beszédre és szavakra, gondolatok magasságára, másokra, az embert minden dolgában erősiti.
"Egy gyermek lelkileg mindig tisztább mint egy idősebb ember."
A tisztaság (gyermeki lét) és a megtisztultság (felnőtt lét) nem ugyanaz. Az egyik MÉG tiszta, a másik MÁR az. (Már amennyiben sikerült neki ez felnőttként.) A lényeg a folyamatban van. Az utóbbihoz kemény munkálkodás vezet. ("Nem tisztán kelletek, hanem megtisztulva.")
"Felhozod, hogy mert az idősebb többet tapasztalt ezért többet tud.
Ez az az "egoizmus" amiről beszéltem. "
Ezt fordítva látom. Egoista az, aki a sértettségtől vezérelve nem ismeri el a másik fejlettebb állapotát egy bizonyos területen. Ha a férjem azt mondja: "Én erősebb vagyok, ezért inkább én csinálom meg ezt a fizikai munkát." Erre én mondom neki: "Nem igaz, én akarom csinálni, az se baj, ha a munka eredménye silányabb lesz, de nálam ne akarjon senki erősebb lenni." - Melyikünk volt az egoista? Nem a férjem. A másik dominanciája egy adott területen nem azt jelenti, hogy erkölcsi joga van elnyomni másokat, és hogy őt mint embert fel kell magasztalni és bálványozni. Csak annyit jelent, hogy az adott feladatot hatékonyabban tudja elvégezni. (Ezzel a többieket is szolgálva, segítve!) Ilyenkor az adott területen kevésbé hatékony embernek kell félretennie a saját egóját, hogy NE SZEMÉLYES ÜGYET CSINÁLJON A DOLOGBÓL, HANEM AZ ADOTT MUNKA, ILL. AZ ELÉRENDŐ EREDMÉNY LEGYEN NEKI ANNYIRA SZENT, HOGY A LEGJOBB EREDMÉNY ÉRDEKÉBEN HAGYJA TÉNYKEDNI AZT, AKI ARRA ALKALMAS. (Nem kiabálás volt, csak kiemelés.)
(Fizikai példát hoztam, de most nem az a lényeg, hanem a különbségekhez való viszonyulásunk, legyen az fizikai vagy szellemi.)
Tehát nem az az egoista, aki a saját erényeit elismeri, hanem az, aki a másik erényeit nem ismeri el!
"A táltos is pl. születik a tudással, nem pedig tanulja."
Adottságokkal születik, amik nélkül nem lehetne táltos, viszont ha csak ezek vannak neki, akkor sem. Adottság + fejlődés (saját erőfeszítés) kettőssége elengedhetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!