Vajon hová jutok ha meghalok?
Szóval a keresztény vallás szerint van meny és pokol és oda jutnak a haláluk után a keresztény emberek.De akkor én hová jutok ha nem vagyok megkeresztelve és isten létezésében sem hiszek.
Akkor ezek szerint itt maradok a földön kísérteni mert se a menybe se a pokolba nem kaphatok így bebocsátást.
"Kóklerke nevű felhasználó válasza:
Hová jutsz, ha meghalsz? A hullaházba onnan pedig a boncasztalra, vagy egy tepsibe raknak és lefagyasztanak, hogy ne légy büdös azután jön a temetés egy idő után megesznek a férgek, vagy meg..rohadsz oszt a végén elfelejtenek, vagy azok is meghalnak, akik emlékeznének rád ez a szomorú valóság."
Ez majd nem így lesz annyi különbséggel hogy a hamvasztás után vagy szórjanak szét a falum melletti erdőbe (mert ez a kedvenc helyem,vagy pedig öntsék bele a hamvaimat valamelyik tengerbe. Nekem senki ne rinyáljon majd a sírom felet majd még 1 napig sem :D
Az nekem is mindegy csak ne nyigjanak majd a sírom felet.Ugyanis mire jó ez a nagy temetőben való temetkezés azon kívül hogy a temetkezési vállalkozók és a papok jól lehúzzák az embert a semmiért.Mellesleg nem elég rossz a hozzátartozóknak hogy elveszítették a szerettüket ,de még ezzel az egész temetkezési ceremóniával még egyet bele rúgnak a hozzátartozókba.
Ezért nem szeretnék temetőbe való elásásomat,vagyis hogy eggyel kevesebb keserűséget keljen átélni majd a gyerekeimnek,hozzátartozóimnak..
miért minden kereszténység? Valaki megjárta már a poklot?
Sokkal nagyobb a realitás alapja annak hogy a lelked vándorol. Úgy kell elképzelni hogy meghalsz - stagnálsz - újjászületsz.
mi támasztja alá ezt?
Ha valaki a pokolba kerül, akkor mégis "ki" születik meg?
Azt senki ne akarja bemesélni, hogy 1 sperma 1 petesejt => megtermékenyítés és hopp a lélek is magával születik.
Nagyanyám mesélte, hogy sokszor halt már meg hozzátartozója otthon. Legutóbb a férje (nagyapám).
Ők csukott ajtónál alszanak. Reggel mikor felkelt észrevette hogy meghalt a nagyapám, ment kinyitni az ablakot, mikor érezte hogy valami kisuhan. Egyáltalán nem babonás a nagyanyám de sokadszor érezte ugyanazt.
Valószínű ha meghalsz új formában új helyen születsz újra.
De szerintem a halál nem egy büntetés, se nem kár.
Elképzelhető hogy maga a rossz élet egyfajta büntetés, amire a halál van hogy megváltás is lehet, hiszen egy sokkal jobb életben születhetsz újra.
Illetve rengeteg dezsávú érzés, megmagyarázhatatlan emlékszerűség van, ami bizonyára az előző életedből maradhatott benned.
Úgy gondolom hogy a léleknek is van egy beépített memóriája, amihez a test nem igen fér hozzá, hiszen az agyi memóriát használjuk.
Három dolgot kell megtanulnod :
1 - Az élet értelmetlen Sorstalan és rideg kíméletlen.
2 - A halál után nincs semmi, akik istenbe, sátánba hisznek azok sz..art sem tudnak az igazi életről mesékben öltöztetik a szomorú valóságot, mert ők ettől jobban érzik magukat, vagy ilyen baromságban nőnek fel.
3 - Az élet csak jobb, mint a végső megsemmisülés jobb élni, mint halottnak lenni.
Ez az én életfilozófiám most biztos belegázoltam a hívők lelkivilágban, de lesz..arom felőlem dobálhatoak piros pacsikkal. ;)
Szerintem ha tényleg létezik Isten ,akkor képes megbocsájtani is még halálunk után is.Nem hinném hogy egyből a pokolra kerülnél.Amúgy szerintem szinte minden keresztény pokolra jutna ha csak a 10 parancsolatot nézzük.Bár ők azért tudatában vannak a bűneiknek és gyónnak is emiatt.
Ha jónak tartod magad akkor nem kell félned semmitől sem! :)
Senki sem tudja mi vár ránk odaát,reméljük hogy egy jobb hely!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!