Vajon miért akkor jön a halál, amikor?
Figyelt kérdés
Ez is a megválaszolhatatlan kérdések közé tartozik, de érdekelne a véleményetek. Apukám pár hónapja minden előjel nélkül meghalt, és ha lehet ilyet mondani, a legrosszabbkor. A személyes élete éppen az előtte való napon rendeződött (lett megint rendszeres jövedelme hosszú idő után, ami totál megváltoztatta volna az életét), pár nappal azelőtt kibékült Anyukámmal is (elváltak, de tartották a kapcsolatot évek óta, sok veszekedéssel), én is pont az előtte való napokban határoztam el, hogy újra össze kell fogni a családot, és hogy úgy keresek munkát, hogy el tudjam tartani Aput. (Nem tudtam a friss anyagi jóhíreiről.) Akkor még Ausztriában éltem, és apámmal csak ritkán találkoztam a halála előtti időkben, nem volt szoros a kapcsolatunk. De már nagyon ki akartunk békülni egymással, jó alkalomnak tűnt erre a Karácsony, ami akkor már nagyon közel volt. Szóval minden haladt az elrendeződés felé, amikor Apu elröppent. A "vicc" kedvéért péntek 13-án, amit amúgy a szerencsenapjának tekintett. Tudom, hogy bárki bármikor meghalhat, és aszerint kell élni, nem halogatni semmit, de olyan nehéz felfogni, hogy ha van valami belső rendje az életnek, nem csak a vakvéletlenek, akkor miért pont akkor hal meg valaki, amikor végre rendbe jönne minden? Ehelyett persze minden tönkrement, legalábbis nekünk, akik életben maradtunk. Csak az önvád maradt, hogy miért nem tettük meg mindezt korábban. Apu valószínűleg boldogan halt meg, és amúgy álmában.2014. ápr. 12. 13:29
1/8 anonim válasza:
Az csak egy látszat. Ha minden probléma helyrejön, pár nap múlva újak vetődtek volna fel. Sajnos ez így van. Mindig úgy tűnik, hogy a dolgok jobbra fordulnak, de mindig lesznek problémák.
2/8 anonim válasza:
Egyetértek az elsővel. A halál nem úgy működik hogy most minden jó, minden szép, halogassuk el oszt szasz kaszás! Nem! Hallottam mér olyanról is hogy az egész család boldogan nyaralt együtt, az egész életük rendeződött és másnap holtan találták meg a nőt az ágyában. Ebbe bele kell törődni.
3/8 A kérdező kommentje:
No igen, teljesen igazatok van. Nincs idő tévutakra. Még így is hálásak lehetünk azért a bizakodásért, ami a halála előtti napokban elöntött minket - ha már muszáj beletörődni, akkor örülök annak, hogy ekkor halt meg, nem mondjuk egy héttel korábban. Amúgy egy ismerősünk felvetette, hogy az örömhírbe is bele lehet halni, nem szívrohamra gondolok ebben az esetben, hanem egyszerűen arra, hogy apám abbahagyta a makacs küzdést, ami annyira hajtotta mindig is.
2014. ápr. 12. 15:51
4/8 anonim válasza:
Én hiszek abban,hogy mindenki akkor megy el,amikor elvégzett mindent,amit el kellett ebben az életben.Úgyhogy lehet,hogy ezért..És részvétem!Legalább boldogan ment el..
5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a részvéted.
2014. ápr. 15. 12:15
6/8 anonim válasza:
Részvétem Neked. Én is épp így jártam apukámmal, szintén elváltak és terveztem hogy jobban odafigyelek rá kisit pártfogolom, segítem, kimentem Lipcsébe 2 hétre és arra jöttem haza hogy már nincs. Sajnos a miértre én sem tudok választ adni, de hiszek a karma törvényében és abban hogy a dolgaink végeztével tovább állunk, hogy tanulmányainkat folytassuk máshol. Az élet 3 folyamatból áll: Jövünk, szeretünk és elköszönünk. Önvád helyett emlékezz a jóra és arra a szeretetre, amivel rajta akartál segíteni.
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2014. ápr. 16. 09:35
8/8 anonim válasza:
Elvégezte a feladatát amit választott magának leszületése elött. Mivel sikerült neki, minden rendbejött, nem maradt feladata, hát hazatért vissza a Teremtöhöz. Valószínüleg az is a feladatai közé tartozott, hogy a te és anyukád gondolkodásmódját megváltoztassa vagy elterelje egy bizonyos irányba. Lehet hogy a további életetekhez ez fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!