Meditálni lehet nyitott szemmel is?
Figyelt kérdés
2014. máj. 30. 21:14
1/8 anonim válasza:
Bármikor és bárhogy lehet meditálni, nem külső tényezőktől függ. Én pl kutyasétáltatás közben "szoktam".
2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Hogyan csinálod?
Én is szívesen megpróbálnám.
2014. máj. 30. 21:28
3/8 anonim válasza:
Szerintem nem nagyon. A meditáláshoz koncentrálni kell, és ha nyitva van a szemed, az elvonja a figyelmedet.
4/8 anonim válasza:
Nem, hogy lehet, de pl. zent ülni csak úgy szoktak, hogy véletlenül se aludjanak el. Magad elé bámulsz, nem valamit nézel, hanem csak egy irányba bámulsz.
5/8 anonim válasza:
"Szerintem nem nagyon. A meditáláshoz koncentrálni kell, és ha nyitva van a szemed, az elvonja a figyelmedet."
Látszik, hogy te életedben nem csináltad, maximum csak olvastál róla. Tudod a meditálás azt jelenti, hogy nem gondolkozol. Igen, egy kezdőnek valóban könnyebb ha csukott szemmel ül, és mondjuk figyeli a lélegzetét, és így arra összpontosul, nem pedig a fejében szóló hangokra.
De amúgy bárhogy lehet, még a legnagyobb zajban is képes az ember kikapcsolni a fejében szóló hangot, csak a legtöbb ember annyira azonosul vele, hogy még egy helyben ülve se képes arra, nem hogy sétálás közben.
6/8 anonim válasza:
Meditálni úgy meditálsz ahogy akarsz. Van aki futás közben meditál. Sok technika van, sok lehetőség. Mindenesetre előbb jobb megtanulni azt hogy hogyan is érde el a meditatív állapotot és aztán apránként hozzászoktazni magad a zavaró tényezőkhőz. :)
7/8 anonim válasza:
Nem meditálni sehogy sem lehet, a meditáció állapotában viszont erősen ajánlott nyitott szemmel lenni. :))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!