Honnan tudhatom, hogy nem én élek egyedül a világon, és a többiek szimulációk csupán?
Úúú, de miért nem engedte meg a kérdező, hogy előbb eljussak erre a csodálatos fejleményre? Ez akkora szemétség egy biológiai szuperszámítógéptől...
Komolyra fordítva a szót: Ha annyira okosak vagytok, áruljátok már el, hogy ő hogyan irányít MINDENKIT!?
Egyszerű elintézni ezt a kérdést a jó öreg popperi kritikával. Falszifikálhatatlan, értelmetlen, hülyeség, metafizika. Ha komoly választ akarsz, akkor itt van ez, de elég nehéz olvasmány:
Nos. Először is ksöz, neponta ~4-5 órát legalább szabad levegőn vagyok.
1. Még mindig nem tudta senki bizonyítani nekem, hogy ő tényleg létező ember és egy hozzám hasonló kommentjét olvasom. Semmi bizonyítékot nem is tudtok felmutatni, egészen addig, amíg a tudomány nem teszi lehetővé, hogy mások agyának minden folyamatát érezzük és beköltözzünk a tudatába. Amikor az első ilyen megtörténik, és te át tudsz költözni egy másik tudatba (pl. mint a driftelés a jagerekben) bebizonyosodik, hogy nem egyedül vagyok. A gondolkodom, tehát vagyok: tehát a CPU-k a számítógépekben valós emberi lények, hisz döntéseket hoznak, gondolkodnak.
2. Lehet dühösnek lenni, de én úgy találom, hogy ha megpukkanok, sem találok tökéletesn bizonyítható tényt arra, hogy nem szimulációban élünk. És a börtönös változatra gondoltam. Konkrétan, tehát nem én irányítom. Vagy az egy dolog, hogy a mai szervertermek nem teszik lehetővé egy olyan számítógép létrehozását, amely leszimulálna egy tudatot. De a quantumszámítógépek néhány évtized múlva...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!