Mit tegyek, hogy ne féljek egyedül?
Hát figyelj, ha voltál már egyedül éjszaka (amit a kérdésedben is leírtál) akkor tudhatnád, hogy nem bánt semmi , és senki. Szerintem ezt úgy tudod leküzdeni, ha szembe nézel vele. Én régebben a viharoktól féltem, de most már rájöttem, hogy nem igazán tudok mit csinálni, mert a vihar akkor is jön, ha én nem akarom.
Ne adj az éjszakai hangoknak semmi jelentőséget, mert azok a hangok nappal is ugyan úgy vannak csak akkor nem veszed észere.
Régen én is így voltam ezzel, amikor először maradtam egyedül [kb. 14 évesen].
Bár nem tudom, hogy te pontosan mitől félsz, de :
Aztán meggyőztem magam arról, hogy ha teszem azt kísértetek, zombik, démonok, ufók meg akarnának támadni, ijeszteni, akkor azt napközben is megtehetik, ha olyan "hatalmuk" van, hogy bejönnek a bezárt lakásba. A sötétség és a világosság között nincs különbség ilyen szempontból.
Lehet, hogy ezzel sokan csak azt érnék el, hogy nappal is félnek, nálam elmúlt a para.
Köszönöm a válaszokat!
Velem is az a probléma, hogy még külön szobában sem aludtam soha, nemhogy egy lakásban.
Most lesz az első alkalom, hogy egyedül leszek éjjel egy szobában, sőt, egyből egy lakásban. Néha még nappal is félek egyedül. Nem tehetek róla, tényleg mindig volt velem valaki (nagy családból származom, de most már a párommal élek). Ő meg el fog menni egy több napos fesztiválra pár hét múlva és én már előre félek. :S
Azt tervezem, hogy feloltott villanynál alszom, meg tévézni fogok, vagy a neten nézek majd filmet.
Igen, azt én is észrevettem már, hogy éjjel mindent hallani, csak nappal nagyobb a háttérzaj, az utca zaja, a szomszédok stb, ezek elnyomják a zajokat.
Én tv-vel alszom :D, ajánlom neked is.
Ha félek egyedül, zenét kapcsolok, akár gépen akár telóval. énekelek, megnyugtat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!